Blogging & Career

Zo verdiende ik 2590 euro in 2015 en dat kan jij ook!

hoeveel verdient een blogger, hoeveel geld vragen voor een advertorial, hoeveel verdient Without Elephants, geld verdienen met je blog, how to make money blogging, how much money I made in my first year blogging.

Het inkomen van bloggers, ik geloof niet dat er iets zo geheimzinnig op de wereld is als dat. Het lijkt een enorm taboe te zijn om te praten over inkomen en dat, terwijl als we dat wel zouden doen, we van elkaar zouden kunnen leren en elkaar zouden kunnen helpen met het opzetten en laten groeien van onze (toekomstige) bedrijfjes. Vooral om die reden, besloot ik om een keertje heel open te zijn en met jullie te delen hoeveel ik met mijn blog heb verdient in 2015 en vooral ook, hoe jullie dat ook kunnen doen.

Ik blog al jarenlang met heel veel plezier en ieder jaar groeide mijn droom om ooit eens mijn geld te kunnen verdienen met mijn blog.

Op 14 Januari 2015, liet ik mijn blog inschrijven bij de Kamer van Koophandel en was mijn blog dus officieel mijn eigen bedrijf. Voordat ik dat besluit nam, kwam ik op steeds meer plekken tegen dat bedrijven mij alleen konden of wilden uitbetalen als ik ook in het bezit was van een KvK en Btw nummer. Hierdoor hakte ik uiteindelijk de knoop door en stapte ik naar de Kamer van Koophandel om mijn blog in te schrijven als bedrijf. Ik merkte meteen dat bedrijven mij veel serieuzer namen als blogger toen ik mijn Btw en KvK nummer kon tonen. Dit is voor mij eigenlijk ook het omslagpunt geweest voor mijn inkomsten en de hoeveelheid aanbiedingen die ik dagelijks in mijn mailbox kreeg. Verdiende ik eerst misschien € 70,- euro in een jaar, werden dit al snel maandelijkse bedragen. In vergelijking met andere bloggers ben ik nog maar een broekie en leven van mijn blog kan ik nog lang niet, maar iedereen moet ergens beginnen.

Voordat ik jullie exact vertel hoeveel geld ik heb verdient, wil ik even zeggen dat ik erg lang heb getwijfeld of ik dit artikel wel online zou zetten. Eigenlijk twijfel ik daar nog steeds over nu ik dit artikel aan het typen ben. Juist doordat er zo’n groot taboe rust op het delen van inkomsten ben ik een beetje bang voor de gevolgen die het publiceren van deze post kan hebben. Aan de andere kant, weet ik ook hoe ontzettend leerzaam het kan zijn om te lezen over de inkomsten van anderen en ben ik juist ook heel erg benieuwd of we door deze post iets op gang kunnen zetten, waardoor we van elkaar kunnen leren en onze (blog) bedrijfjes samen kunnen laten groeien.

Daarnaast gaat dit om inkomsten vóór eventuele belastingen en vóór uitgaven die ik jaarlijks maakt voor mijn blog. (Ja, een blog kost geld, daar zal ik binnenkort meer over schrijven.)

Dit verdiende ik in 2015

Kwartaal 1: € 272, 25
Kwartaal 2: € 610, 24
Kwartaal 3: € 511, 83
Kwartaal 4: € 1196,-

Zoals je ziet zat er een redelijk stijgende lijn in mijn inkomsten het afgelopen jaar. In kwartaal drie zat er een klein dipje in die lijn door een factuur die niet betaald werd. Helaas heb ik sindsdien vaker achter bedrijven aan moeten mailen en bellen om te zorgen dat ik het geld waarvoor ik gewerkt heb, ook op mijn rekening kreeg.

Daarnaast ben ik me gedurende het eerste kwartaal heel erg gaan verdiepen in bloggen en hoe ik mijn blog meer als een eigen bedrijf kan zien. Ik ben me er veel bewuster van geworden wat ik eigenlijk waard ben. Daardoor stelde ik ook voor mezelf duidelijkere prijzen op, waardoor ik weer een betere onderhandelingspositie had als bedrijven mij benaderden.

hoeveel verdient een blogger, hoeveel geld vragen voor een advertorial, hoeveel verdient Without Elephants, geld verdienen met je blog, how to make money blogging, how much money I made in my first year blogging.Vanaf halverwege het jaar ben ik vooral veel kritischer geworden in met welke bedrijven ik wilde samenwerken en welke bedrijven toch niet zo goed bij mijn blog pasten. Soms is het heel erg leuk als een bedrijf met mij wil samenwerken, maar als het niet echt bij mijn blog past, gaat dat ten kosten van de kwaliteit van mijn blog op lange termijn en omdat de betreffende blogpost ook minder zal worden gelezen, zal het het betreffende bedrijf ook minder opleveren. Hoewel dit soms een beetje tegen je gevoel in gaat, zorgde deze kritische kijk er bij mij juist voor dat niet alleen mijn inkomsten verder stegen, maar ook dat mijn statistieken groeiden.

Als laatste heb ik wel altijd mijn ogen opengehouden voor nieuwe mogelijkheden en kansen.

Dingen waar ik me in 2016 op wil gaan richten

Zoals jullie ondertussen wel weten, lijkt het mij fantastisch om een modaal inkomen te kunnen verdienen met mijn blog. Dat doel heb ik nog steeds en daar wil ik in 2016 verder naartoe werken. Met de groei in mijn statistieken van de afgelopen maanden kan ik daar ook weer een heel stuk mee vooruit. Daarnaast wil ik mij ook meer gaan verdiepen in de juridische kant van het bloggen. Want doordat ik nu een paar keer wat moeite heb gehad met een uitbetaling, denk ik ook steeds vaker na over het maken van een contract. Mochten jullie daar ervaring mee hebben, stuur me dan gerust een berichtje of mailtje.

Daarnaast wil ik vooral doorgaan met het schrijven van kwalitatieve blogposts en goede content voor mijn blog. De kwaliteit van Without Elephants moet ik 2016 alleen maar omhoog gaan.

59 gedachten over “Zo verdiende ik 2590 euro in 2015 en dat kan jij ook!”

 1. Dat is fijn verdiend! Ik hoop dat je in 2016 er inderdaad meer mee gaat verdienen! je bent in ieder geval lekker bezig! Ik had alleen gehoopt dat dit artikel wellicht meer ging over hoe je het verdiend hebt, niet zo zeer wat je verdiend hebt.. Maar dat komt wellicht omdat ik zelf nu met dat aspect bezig ben!

  1. Wat jammer dat je niet alles uit dit artikel hebt kunnen halen waar je op gehoopt had. Ik heb me in dit artikel vooral gefocust op welke mindset ik had gedurende het jaar, hoe ik me daarin ontwikkelde en welke invloed dat had op mijn inkomen. Eerder schreef ik al een artikel over hoe ik mijn prijzen bepaal : http://withoutelephants.com/hoeveel-geld-kan-ik-vragen-voor-een-advertorial/

   en ook een artikel over verschillende manieren om geld te verdienen met je blog: http://withoutelephants.com/geld-verdienen-met-je-blog/

   Daarbij kan ik zeggen dat ik het grootste gedeelte van mijn inkomen verdien met het schrijven van advertorials. Dit is misschien wel 99% van mijn inkomen op dit moment. Mocht je verder nog specifieke vragen hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag.

   1. Heel fijn dat je dit gewoon zo open deelt, ik heb ook al eens gedacht dit te doen, zelfs veel meer in detail. Ik vind dat ook helemaal geen geheim, we kunnen inderdaad net van elkaar leren en het net leuk om eens te weten hoeveel iemand anders verdient. Maar ook ik was eigenlijk een beetje aan het wachten op meer details over hoe je dat juist verdient hebt. Maar goed, ik begrijp nu wel wat je zegt dat het vooral mindset is. Ik ben dit jaar ook als zelfstandige in bijberoep begonnen en heb m’n blog erbij genomen. Het is ook mijn droom om ooit (halftijds) van het bloggen te kunnen leven dus helpt het ook wel om dit nu al als ‘mijn bedrijfje’ te zien en serieus te nemen zodat ik weet wat ik er kan uithalen.

    1. Wat gaaf dat je misschien ook dit soort informatie wil gaan delen! Misschien kunnen we met een aantal bloggers één keer in de zoveel tijd afspreken om een dergelijke blogpost te maken en dan inderdaad eventueel nog wat meer in detail. Dan kunnen we naar elkaars artikel linken en nog meer een beweging opzetten. Ik denk niet dat bedrijven het fijn vinden om met naam en toenaam genoemd te worden en hoeveel ze hebben betaald, maar ik denk dat daar best een middenweg in te vinden is.

 2. Wat goed van je dat je dit online durft te zetten! Er heerst inderdaad nog een groot taboe op en veel bloggers zijn erg geheimzinnig over hun inkomsten. Ik vind het heel knap van je dat je daar heel open in durft te zijn. Wat goed ook dat je bezig bent met het verbeteren van je blog en dat je veel aandacht besteedt aan de kwaliteit. Hopelijk blijven je inkomsten een stijgende lijn houden en is het modale inkomen door je blog niet meer zo ver weg!

  1. Wat een ontzettend lieve reactie Yolande ! Ik hoop ook heel erg dat mijn inkomsten zullen blijven stijgen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de afgelopen maanden erg weinig ben benaderd door interessante bedrijven voor samenwerkingen. Gelukkig gaat het wel erg goed met de statistieken van mijn blog, waardoor er wel weer meer mogelijkheden ontstaan. Ik ben heel erg benieuwd hoe komend jaar zal gaan verlopen. Misschien schrijf ik komend jaar wel een update, zodat we deze twee posts met elkaar kunnen vergelijken en zien wat er goed of minder goed is gegaan. Het zou geweldig zijn als meer bloggers durfden te schrijven over hun inkomen. Zo kunnen we elkaar helpen om onze blog bedrijfjes te optimaliseren.

 3. Zo gaaf dit dat je dit wilt delen. Ergens zou ik het heel tof vinden als ik hier mijn eigen bedrijfje van kan maken. Daar is veel discipline voor nodig maar dat is geen probleem. Mijn blog is te klein of teveel in een niche denk ik. Ik word wel eens benaderd voor een samenwerking, maar lang niet altijd betaald (ontvangen product). Mijn vader zei van de week waarom ik mij niet bij KvK laat inschrijven, maar denk dat het daarvoor nog veel te vroeg is! :( ;)

  1. Ik denk dat bedrijven juist veel meer hebben aan een niche blog dan aan een blog met een grotere variatie in onderwerpen (zoals mijn blog). Zo weten ze namelijk zeker dat alle mensen die jouw blog lezen, ook daadwerkelijk zijn geïnteresseerd in dat ene onderwerp, waardoor ze ook meer verzekerd zijn van het succes van een advertorial. Onderschat je eigen krachten dus niet!
   Ik ben mij pas bij de KvK gaan inschrijven toen ik een aantal keren in aanraking kwam met bedrijven die alleen wilden uitbetalen als je ook een KvK en BTW nummer had. Toch kreeg ik pas na inschrijving eigenlijk regelmatig mailtjes van bedrijven. Ik weet niet of dit echt een direct gevolg was van het inschrijven bij de KvK, of dat mijn mindset daarna wat veranderde. Inschrijven kost eenmalig € 50,- euro dus als je serieus bent over je blog en je hebt het geld ervoor over, dan kan het alleen maar een voordeel zijn om je in te schrijven.

  1. Ik snap dat dus ook niet! Dat is volgens mij echt zo’n Nederlands dingetje. Heel erg zonde, want nu moeten we allemaal alles zelf uitzoeken, terwijl het veel efficienter zou zijn als we wat meer open waren over dit soort onderwerpen. Dan kunnen we namelijk elkaar helpen met het runnen van onze blog bedrijfjes en ze samen tot een succes maken.

  1. Dankjewel! Het is inderdaad ontzettend gaaf dat ik wat bijverdien met mijn blog. Een aantal jaar terug zeiden mensen tegen mij: “Je gaat toch nooit geld verdienen met je blog” en zie nu! Altijd blijven geloven, dan lukt alles ;)

  1. Het is vooral de mindset dat je blog ook je bedrijf is. Hierdoor wordt kwaliteit en schrijven wat je lezeressen graag willen lezen opeens een stuk belangrijker, dan alleen maar “wat doen”. Daarnaast heb ik eigenlijk weinig gedaan dan een heleboel jaren constant blijven bloggen en langzaam aan groeien. Op een gegeven moment begon ik vanzelf mailtjes te krijgen van bedrijven met aanvragen. Daarvoor had ik al prijzen opgesteld volgens deze methodes: http://withoutelephants.com/hoeveel-geld-kan-ik-vragen-voor-een-advertorial/ zodat ik wist wat eerlijke prijzen waren om te vragen voor het schrijven van bijvoorbeeld een blogpost.

  1. Nou ben ik eigenlijk wel heel benieuwd wat je dan wel verdient. Heel niet Nederlands om te vragen, maar dit hele artikel was al heel on-Nederlands. Ik heb namelijk altijd het idee dat jouw blog veel groter is dan de mijne namelijk.

  1. Echt heel erg fijn dat je wat aan mijn artikel hebt gehad. Dat was ook de reden dat ik het uiteindelijk toch online heb gezet. Ik hoop heel erg dat andere bloggers inspiratie en informatie uit het artikel kunnen halen die ze ook zelf kunnen gebruiken.

  1. Wat een super lieve comment Mo. Ik hoop dat we samen dit taboe een beetje kunnen doorbreken in de bloggers wereld. Misschien durven nu meer bloggers wat meer open te zijn over wat ze verdienen en kunnen we elkaar helpen om dat te optimaliseren. Dat zou natuurlijk wel heel gaaf zijn.

 4. wat tof dat je hier zo eerlijk over bent, het is heel erg een taboe merk ik maar ik vind het juist heel eerlijk en oprecht dat je het gewoon vertelt en grappig om te zien dat je meteen serieuzer wordt door bedrijven. ik wil ook inschrijven bij KvK met een BTW nummer maar ik weet niet zo goed wanneer je dat moet gaan doen etc. Ik kan wel wat advies gebruiken!

  1. Je moet natuurlijk niks, maar ik ben mij bij de KvK gaan inschrijven toen ik een aantal keren in aanraking was gekomen met een bedrijf die alleen contact wilde uitbetalen aan bloggers die in het bezit waren van een KvK nummer. Voor mij was de inschrijving ben de KvK een omslagpunt in hoe ik ben gaan kijken naar mijn blog. Na het inschrijven ben ik mijn blog ook meteen veel meer als mijn eigen bedrijfje gaan zien. Dit heeft er denk ik ook voor gezorgd dat ik meteen vaker werd benaderd door geïnteresseerde bedrijven.

   Inschrijven bij de KvK kost eenmalig 50 euro. Daarnaast moet je een afspraak maken bij de dichtsbijzijnde KvK en goed weten op welke manier je geld wil gaan verdienen met je blog. Wat maakt jouw blog uniek en waarom zouden bedrijven jou daar voor betalen? Als je dit weet is het inschrijven verder heen ingewikkeld process en zullen ze er bij de KvK ook niet moeilijk over doen. Als jij serieus bent over je blog en je hebt het inschrijfgeld er voor over, dan zou ik gewoon de sprong wagen. Je kunt er alleen maar mee vooruit gaan in mijn ogen.

 5. Wauw wat super tof dat je zo eerlijk hier over bent. Dat spreekt me echt aan. Ik kende je blog nog niet maar je onderwerp sprak me aan en je blog ziet er super uit. Eindelijk ook eens iemand die gewoon eerlijk wil zijn op haar blog en niet geheimzinnig wil doen.

  Ga vooral zo door.

  1. Wat een super lief compliment, dankjewel. Eerlijkheid duurt het langst toch? Vroeger toen ik net begon met bloggen (bijna 6 jaar terug) wilde ik ook nooit iets delen over de dingen die ik leerde. Iemand anders zal ze maar inpikken! Nu, zes jaar later denk ik er heel anders over. Door te delen, komen we allemaal verder. Anders blijft iedereen maar een beetje in de beginfase hangen.

 6. Super goed dat je dit online zet! Je eerlijkheid wordt zeker gewaardeerd! Zelf probeer ik nog zoveel mogelijk informatie te vergaren, ondertussen m’n blog te laten groeien totdat ik hopelijk ook kan bijverdienen met m’n blog. Want er zou niets mooier zijn dan leven van hetgeen wat je het leukst vindt om te doen!

  1. Als je denkt geld te kunnen gaan verdienen met je blog en daarbij ook een inschatting kunt maken van hoeveel dit ongeveer per maand gaat zijn, dan kun je je inschrijven bij de KvK. Dit kost eenmalig €50,- dus je zit daarna niet aan maandelijkse kosten vast. Ze willen daar alleen weten wat je ongeveer van plan bent om te gaan doen en hoeveel je denkt te gaan verdienen.

 7. Mooi artikel! Wat ik me alleen wel afvraag mbt het BTW-nummer… Dan moet je toch een behoorlijk geschat inkomen opgeven. Tenminste, ik weet van de inschrijving van mijn vouw bij de KVK dat men aangaf dat je niet te laag moet gaan zitten met een geschat inkomen omdat je anders gewoon geen BTW-nummer krijgt. Mag ik vragen hoe je dat gedaan hebt? Ik ga ook je artikelen over het verdienen met je blog en het opstellen van vraagprijzen nog even lezen. Verdienen met mijn blog doe ik al wel (lang niet zoveel als jij trouwens, maar dat maakt niet uit) maar mag natuurlijk altijd meer :D

  1. Ik heb inderdaad een schatting moeten maken van mijn maandelijkse inkomsten en uitgaven. Ik had op dat moment 1 vast ‘contract’ met een bedrijf en ging er van uit dat er maandelijks nog ongeveer 2 aanbiedingen bij zouden kunnen komen. Dat heb ik als inkomen genomen en dan naar boven afgerond. Daarnaast heb ik de kosten gerekend die ik nu ook maar voor mijn blog en die ook naar boven afgerond. Op die manier kwam ik op een grensgeval uit, maar ben ik wel geaccepteerd. Het maakt verder niet uit als je uiteindelijk iets heel anders gaat verdienen dan je in je schatting hebt opgegeven. Het is niets meer dan dat: een schatting.

 8. Tof dat je hier zo open over bent, is voor anderen alleen maar interessant inderdaad! Ik vertel nog niks met mijn blog, maar wil dat wel dolgraag, aangezien ik het liefst nog jaaaaren lang zou willen bloggen. Het is het leukste wat er is, en hoe tof is het als je daar geld mee kan verdienen?! Ik hoop daarom in 2016 mijn eerste betaalde opdracht binnen te slepen. Mag ikje vragen met hoeveel bezoekers jij je eerste opdracht ongeveer kreeg?

  1. Precies mijn gedachten! Ik blog al jaren en ik vind het één van de aller fijnste dingen om te doen. Hoe geweldig zou het zijn als ik mijn geld zou kunnen verdienen met doen wat ik het aller liefste doe? Mijn aller eerste opdracht kreeg ik volgens mij via verdienmetbloggen. Ik had toen nog maar heel erg weinig bezoekers en ik kreeg daar (kwam ik later achter) ook veel te weinig voor betaald. Mijn eerste serieuze aanbod kreeg ik toen ik ongeveer 4.000 unieke bezoekers per maand had. In mijn artikel over hoeveel geld je kunt vragen voor een blogpost lees je meer over hoeveel een blogpost waard is bij hoeveel bezoekers per maand.
   Meestal wordt een blog rond de 5.000 unieke bezoekers interessant voor bedrijven. http://withoutelephants.com/hoeveel-geld-kan-ik-vragen-voor-een-advertorial/

 9. Ik waardeer je eerlijkheid en openheid enorm! Ik vind het knap dat je ondanks het grote taboe in blogland, hier toch over schrijft! Zelf merk ik ook dat wanneer je een artikel online plaats bijvoorbeeld een review van een product die je hebt gebruikt, mensen gelijk denken dat het gesponsord is. Terwijl dat 99,9% van de tijd niet zo is, en dat is eigenlijk best wel jammer. Ik vind het erg knap dat je al zo’n mooi zakcentje hebt mogen verdienen aan je blog. Dat gaat dit jaar vast nog meer stijgen!

  1. Wat een lieve comment Carolien! Het is inderdaad zo dat er veel dingen verkeerd worden begrepen door lezers, juist omdat er zo’n taboe heerst op onderwerpen als deze. Zo ontstond er bijvoorbeeld een hele intense en vooral negatieve discussie toen Serena eind vorig jaar een blogpost schreef over het uitzetten van je adblocker. Die negativiteit ontstond voor het grootste gedeelte omdat mensen eigenlijk helemaal niet weten wat dingen precies inhouden en wat het inhoud als ze wel of juist niet meer gebeuren. Open zijn over die dingen helpt ook je lezers beter de blogwereld te begrijpen.

 10. Super dat je hier zo eerlijk en open in bent. Ik was hier altijd al benieuwd naar maar er zijn maar weinig bloggers die er iets over willen vertellen. Waarom snap ik eigenlijk niet zo goed… Al zijn het maar algemene dingen zodat meer bloggers weten welke ‘tarieven’ ze kunnen hanteren als ze een samenwerking aan gaan.

  Top dus!

  1. Het is volgens mij iets heel erg Nederlands om niet te willen praten over inkomen. In Amerika zijn ze daar veel gemakkelijker in. Het zou inderdaad veel gemakkelijk zijn als er hier meer openheid over was. Dan is het ook gemakkelijker om als beginnende blogger passende bedragen op te stellen en niet zomaar in het wilde weg wat te doen. (Met als gevolg dat je onredelijk hoog of schrikbarend laag gaat zitten.)

  1. Natuurlijk kun je dit bereiken! Als je er maar in blijft geloven. Doelen opstellen en daar hapklare stappen bij maken. En daarna hard werken en doorzetten. Dat is het belangrijkste. Alleen in de reacties al zijn er zoveel bloggers die bepaalde doelen voor hun blog willen bereiken. Het lijkt me geweldig als we al die doelen kunnen behalen door elkaar te helpen.

 11. Wat tof dat je dit artikel plaatst. Ik ben pas begonnen met bloggen, dus ik ben helemaal niet met dit soort dingen bezig. Misschien ooit, als ik mezelf goed genoeg vind hihi. Wel erg interessant om te lezen dit! Liefs ilona

 12. Bedankt dat jij dit gedeeld hebt. Ik, beginnende blogger kan namelijk niets hierover vinden. Ik twijfel of ik mijzelf ook zal inschrijven bij de kvk, nog geen cent heb ik verdiend, maar na een jaar bloggen vind ik dit erg leuk en zou er graag meer uit willen halen. En tips zoals deze ben ik heel blij mee.

 13. Wat tof dat je hier zo open over bent! Vaak wordt er naar mijn idee onnodig mysterieus over gedaan. Dat je meer aanbiedingen hebt gekregen sinds je kvk hebt, zet mij wel aan het nadenken. Mijn blog zie ik nu als mijn bijbaantje en hobby naast mijn studie, maar ik zou er zeker meer uit willen halen, vooral omdat ik het anders een gemiste kans zou vinden.

  1. Ik weet natuurlijk niet of dit de reden was dat ik opeens meer aanbiedingen kreeg, maar het viel me wel op. Als je nu al wel eens verdient met je blog en het bloggen als bijbaan wil, maar er eigenlijk ook wel meer uit zou willen halen dan denk ik dat het misschien toch een goede stap is om naar de KvK te gaan. Als het echt niet nuttig is, dan kunnen ze je dat daar ook vertellen. Ik vond de sfeer daar heel gemoedelijk.

  1. Qua bezoekersaantallen ben ik inderdaad flink gestegen. Helaas blijven de inkomsten flink achter, maar omdat ik nog steeds vooral blog omdat ik het heel erg leuk vind maak ik mij daar ook niet heel erg druk om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *