Lifestyle

Winterse citytrip naar Antwerpen: 5 leuke activiteiten

Staat een citytrip naar Antwerpen al even op je verlanglijstje? Leg hem dan nu vast. De stad is het hele jaar door de moeite waard, maar in de winter is je bezoek eens zo leuk. Slenter langs de kerstkraampjes, of waag je op de schaatsbaan. Iets te koud buiten? Warm dan op in één van de leuke winterbars. Met volgende activiteiten zal een ontspannende, winterse sfeer alleszins niet ontbreken tijdens je trip.

1. Slenteren langs de lichtjes van de Schelde

Via de voetgangerstunnel kom je tot op Linkeroever. Vanuit hier bewonder je ’s avonds de allermooiste lichtjes van Antwerpen. Bovendien heb je een uitzicht op trekpleisters als het MAS, de kathedraal en de Boerentoren. Maak een korte wandeling langs de kleine paadjes aan de Schelde of wandel verder tot het Sint-Annastrand voor een mooi zicht op de Antwerpse haven.

2. Schaatsen op Groenplaats

Nood aan wat meer actie? Laat je volledig gaan op de jaarlijkse schaatsbaan die wordt opgesteld op Groenplaats. De temperatuur mag dan wel aan de lagere kant zijn, tijdens deze activiteit zal je hier niets meer van merken. Ben je zelf in het bezit van schaatsen? Breng deze dan gerust mee. Het uitzicht op de kathedraal – in combinatie met de kerstsfeer – maakt je activiteitenlijstje compleet. 

3. Hogere sferen in het reuzenrad

Wissel wat actie af met een rustige activiteit zoals een ritje in het reuzenrad. Voor acht euro krijg je een prachtig uitzicht in de plaats. Vanuit het hoogste punt bewonder je namelijk de mooie kerstlichtjes verspreid over de hele stad.

4. Opwarmen in Bar Den of Den Après

Na een middag gespendeerd te hebben in de koude, warm je weer op in één van de gezellige winterbars op de Kerstmarkt. In Bar Den op het Steenplein en Den Après op de Groenplaats geniet je van een heerlijke illy koffie, een chocomelk of…iets sterkers. Naarmate de avond vordert, dans je op leuke beats van lokale dj’s. Geniet je liever pas thuis van een warme koffie? Ga dan lekker je eigen koffiebonen kopen om de lekkerste koffie te maken.

5. Ontspannen in de cinema

Is het weer niet zoals je verwacht had? Met een koude wind en natte sneeuw vertoeft niemand graag op de kerstmarkt. Maar geen paniek, dit zal je trip niet in het water doen vallen. Blijf in de winterse sfeer en ga een kerstfilm kijken in één van de Antwerpse cinema’s als UGC of Kinepolis. Mag het wat kleinschaliger? Het intieme huismuseum Mayer van den Bergh, in het midden van de Theaterwijk, heeft een eindejaarsprogramma waaraan je je zeker kan opwarmen.

$

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *