Lifestyle

What’s in my bag: Gym Essentials

body en fit sporttas,whats in my bag, whats in my gym bag, sport essentials, fit girl sporttas

 

Zoals iedere vrijdag schrijft Jessica ook vandaag weer een verhaal over sport, voeding en het als meisje overleven in de krachttrainingshoek van de sportschool.

De eerste twee weken van 2015 zitten er inmiddels bijna op, hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al hard op weg met het waarmaken van jullie goede voornemens? In de sportschool is het inmiddels topdrukte, daarom vandaag dit artikel, want wat heb je nou echt perse nodig? Wat moet er in je tas zitten?

Handdoek & deodorant

Maak je borst maar vast nat, want je komt niet in de sportschool om selfies te maken of te kletsen met die leuke fitness instructeur, je komt er om te trainen. En bij trainen, hoort zweten. Een handdoek om je voorhoofd mee af te vegen en, nog belangrijker, om over het apparaat dat je gebruikt te leggen, zodat de persoon die er na je gebruik van maakt niet in jouw zweet hoeft te zitten, wel zo hygiënisch.

Ook een goede deodorant kan in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken, of het nou is om voor het sporten ervoor te zorgen dat je tijdens het sporten niet gaat stinken of om jezelf even op te frissen voordat je op de fiets stapt naar huis.

body en fit shaker roze, mini shaker, eiwit shaker,  whats in my bag, whats in my gym bag

Water

Al het vocht dat je uitzweet moet je natuurlijk ook weer aanvullen, je kunt dus maar beter genoeg drinken tijdens het trainen. En omdat het niet fijn is om telkens naar de kraan te moeten lopen om een slokje te halen, neem je natuurlijk een fijne bidon/beker/fles mee.

whats in my bag, whats in my gym bag, sportschoenen, sportschoenen krachttraining

Goede schoenen

Goede schoenen kunnen veel blessures voorkomen, daarom is het nooit een verkeerde keuze om daarin te investeren. En hee, dat hoeft heus niet duur te zijn, lees mijn artikel over budget sportschoenen nog eens terug! Bedenk bij het kopen van schoenen voor welk doel je ze koopt en vraag advies in een gespecialiseerde winkel, hardloopschoenen zijn totaal onhandig als jij aan powerliften doet en andersom geldt natuurlijk precies hetzelfde.

krachttraining handschoenen, lift handschoenen, whats in my bag, whats in my gym bag, sport essentials

Handschoenen

Als jij in de sportschool komt om op de loopband/crosstrainer te staan: dit stukje is niet voor jou bedoeld. Kom je in de sportschool om met gewichten te smijten: hai! Na een poosje zul je merken dat je op je mooie gemanicuurde handen bobbels eelt en misschien zelfs wel blaren krijgt, ik persoonlijk was daar niet zo’n fan van. Daarom heb ik deze handschoentjes aangeschaft, bovendien hoef je nu geen magnesium te gebruiken voor extra grip bij bijvoorbeeld het deadliften, het leren stuk van de handschoenen zorgt voor voldoende grip.

Muziek

Alhoewel ik ook fijn sport zonder muziek, zijn er heel veel mensen die beweren dat je beter sport met. Probeer het dus zelf vooral eens uit! Er zijn superveel afspeellijsten op spotify, of stel natuurlijk je eigen samen, en met speciale sport oordopjes of een sport koptelefoon heb je ook geen last van irritante draadjes of oordopjes die uitvallen.

Wat zit er in jouw sporttas? 

Jessica

 

8 gedachten over “What’s in my bag: Gym Essentials”

  1. Pfff, eigenlijk zou ik ook handschoentjes moeten aanschaffen. Soms heb ik gewoon eelt aan mijn vingers (JAKKES!). Ik vind het altijd zo smerig als mensen geen handdoek op het apparaat leggen als ze er op gaan zitten. Brrr.

  2. Handschoenen zijn zo goed: alleen al voor de grip zou je deze moeten hebben! Ik heb eigenlijk bijna hetzelfde in mijn tas zitten haha. Ik douche niet op de sportschool dus heb geen douchespullen nodig. Dat maakt je tas wel een stuk lichter moet ik zeggen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *