Interior

Van het kastje naar de muur

ikea kallax, kast voor in de gang, witte kast, hema opbergmanden, gang inspiratie, interieur inspiratie, opbergmanden vilt, witte gangkast, kallax

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik druk bezig om ook de alle laatste beetjes aan mijn huisje helemaal af te krijgen qua inrichting. Eigenlijk had ik jullie pas alles willen laten zien als het ook echt af was, maar omdat ik best perfectionistisch ben als het op mijn interieur aankomt, duur het allemaal veel langer dan eigenlijk de bedoeling was.

Afgelopen weken heb ik eindelijk de knoop doorgehakt voor zowel de kast in de gang, als voor de kast op de grote witte muur in de woonkamer.

kallax gangkastVoor in de gang, besloot ik een Kallax kast van IKEA te kopen. In de helft van de “hokjes” zet ik grijs vilten manden met nepleren handvatten van de HEMA. Boven op het kastje staat een schaal van Indiska voor losse sieraden en sleutels enzo. Ook staat er een spiegel die ik ooit kocht bij de kringloop en heb ik een grote schoolplaat met vogels die ik nog wil inlijsten in een lijst met een zwarte rand. Ik kan alleen nog geen mooie en betaalbare lijst vinden in 50×71 formaat.

trasmat, trasmattor, voddenkleed, Xenos, kleed voor in de gang, goedkoop, zweeds

Dan moet de gang nog netjes worden opgeruimd en wil ik een voddenkleed in verschillende grijstinten op de vloer hebben. Ik had een hele mooie en betaalbare bij Xenos gezien, maar toen ik hem vorige week wilde kopen, hadden ze alleen nog een blauwe, knalroze, bruine en beige variant. Mochten jullie toevallig weten waar ik de grijze kan krijgen, dan houd ik mij aanbevolen.

string kast, scandinavisch design, string systeem, string systeem wit, hoge string kast, zweedse kast, moderne kast, luchtige kast, witte kast, kast die meegroeit, investering

Voor in de woonkamer hakte ik de knoop door en kocht een prachtige kast van String. Het was een flinke investering, maar ik vind de kast echt heel erg mooi. Verder kan je String kasten later ook nog helemaal uit- en ombouwen, zodat hij altijd wel ergens in huis past. Dit is echt een kast die met mij mee kan groeien van jaar tot jaar en van huis tot huis.

Ik moet nog gaan bedenken welke spullen ik het beste kan opbergen in deze mooie kast en ook hoe ik hem het mooist kan inrichten. Hij is nu nog een beetje leeg met die paar tijdschriften en die ene oude camera. Misschien nog wat mooie foto’s, een vaasje met wat tulpen…

string kast, scandinavisch design, string systeem, string systeem wit, hoge string kast, zweedse kast, moderne kast, luchtige kast, witte kast, kast die meegroeit, investering

Met de komst van deze kasten, ben ik alweer een beetje dichter bij het afmaken van mijn inrichting. Nu nog de laatste details vinden en afmaken, dan kan ik ook dit weer van mijn to- do lijstje afstrepen. Eigenlijk wil ik mijn hele inrichting helemaal af hebben voordat ik naar Finland ga.

Wat vinden jullie van mijn nieuwe kasten? Hebben jullie nog leuke kast-inricht-tips?

24 gedachten over “Van het kastje naar de muur”

  1. Wat een ontzettend leuke kasten. Je kan voor de kast in de woonkamer een thema bedenken voor iedere plank: foto’s, boeken, plantjes, kaarsjes of alles door elkaar kan ook, natuurlijk. Je kan met die kast wel eindeloos combineren. Dat is echt heel gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *