Interior

Toch weg uit ons appartement

nieuwe badkamer, badkamer inspiratie, nieuwbouwhuis, moderne badkamer

Soms loop je tegen dingen aan, waardoor al je plannen opeens helemaal veranderen. In oktober schreef ik nog dat we gestopt waren met het zoeken naar een ander huis en dat ik het liefst wilde bewijzen dat je ook heel fijn kunt leven als je niet leeft volgens de norm. Ondertussen hebben we onze handtekening gezet voor een nieuw huis.

Toen onze buren ons attendeerden op een nieuwbouwproject, een paar straten verderop, waren we meteen enthousiast. Hoewel het te bouwen huis een stuk groter was dan waar wij naar op zoek waren, was de tuin ruim en de locatie perfect. Aan de ene kant met 10 minuten fietsen in de stad, aan de andere kant in 10 minuten in het bos, een autoluw hofje en redelijk wat groen voor de deur. Beter dan dit gaan we het niet vinden. Zeker niet omdat onze verdere wensen niet heel realistisch waren (een soort bosfestijn midden in de stad).

Lang verhaal kort: We hebben een nieuwbouwhuis gekocht!

De bouw start, als alles goed gaat, eind dit jaar, dus de komende tijd zullen we druk bezig zijn met het uitzoeken van de keuken, vloer en badkamer.

Een badkamer

De badkamer; afgezien van de tuin is dat misschien wel de ruimte waar ik me het meest op verheug. Eindelijk geen langgerekte gang meer waar je met moeite langs elkaar heen kunt schuifelen, eindelijk daglicht en ein-de-lijk een bad. Bijna kokend heet water, een fijne Lush bruisbal met zoveel mogelijk glitters en dan het bad zo ver vullen dat je je niet meer kunt bewegen zonder dat het water over de badrand klotst en je na je bad nog een half uurtje heerlijk kunt dweilen. Ben ik de enige die daar echt heel erg van kan genieten zo nu en dan? (van het bad dan, niet van het dweilen)

Behalve daglicht en een bad, heb ik nog niet heel duidelijk welke wensen en eisen ik heb aan een badkamer, dus ben ik al druk aan het Pinteresten en badkamer website’s aan het doorspitten. Wát een keuzes aan materialen en meubels. Ik bedoel, zie deze lijst aan douchedeuren alleen al! Het zou best fijn zijn als de douche wat groter zou kunnen dan onze huidige douche van 1 bij 1 meter maar het hoeft wat mij betreft ook geen enorme dubbele douche te worden.

Zelfs voor de spiegel in de badkamer zijn er meer opties dan ik voor mogelijk had gehouden. Met verlichting in-of achter de spiegel, met ingebouwde verwarming tegen het beslaan, er zijn zelfs spiegels met ingebouwde televisie! Ik denk dat ik me vandaag maar eens ga verdiepen in de badkamerspiegels bij douche-concurrent.nl. Zo komen we iedere dag een stukje verder en duurt het hopelijk niet lang meer voordat we ons alleen nog hoeven te verheugen op het moment dat ons nieuwe huisje klaar is.

Heb jij een nieuwbouwhuis? Wat viel je destijds mee of tegen aan het bouwprocess en wat had je achteraf graag anders gedaan? Ik ben erg benieuwd naar tips, misschien kunnen wij ze nog goed gebruiken.

Of hebben je misschien nog een goede tip wat betreft badkamer inspiratie of materialen? Naast Pinterest en Douche Concurrent dan, want die heb ik ondertussen al helemaal doorgespit.

$

4 gedachten over “Toch weg uit ons appartement”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *