Recipes & Health

Recept: Uitzinnig door een koekje

koekenmannetjes, koekemannetje, recept hondenkoekjes, zelfgemaakte hondenkoekjes, dog treat recipe, recept hondenkoekjes bakken, gemakkelijke hondenkoekjes, simpele hondenkoekjes, recept hondenkoekjes honden

Wanneer is de laatste keer geweest dat je uitzinnig gelukkig was met een koekje? Dat kan je je waarschijnlijk niet herinneren hè? Ik kan mij eigenlijk ook niet herinneren dat dat zo was. Iemand die ik nog wel heel blij kan maken met een koekje is Bamse. Voor hem bakte ik deze heerlijke honden koekemannetjes met wortel en tonijn.

Regelmatig bak ik lekkere en gezonde koekjes en taarten, waarvan ik de recepten dan weer op mijn blog deel. Maar nog nooit bakte ik iets lekkers voor degene die hier misschien wel het meest blij mee is. Mijn hond.

Met maar twee ingrediënten heb je binnen no-time een stapel heerlijk zelfgemaakte hondenkoekjes.

Wat heb je nodig voor ongeveer 15 koekemannetjes:

# 260 gram volkoren meel
# Ongeveer 2 potjes babyvoeding naar keuze van in totaal 325 gram

  • Ik koos een potje met tonijn en wortel omdat Bamse de geur van vis altijd zo lekker vindt en omdat wortel erg goed is voor hem.

Wat moet je doen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
  • Mix de ingrediënten in een grote kom tot er een deeg ontstaat.
  • Rol het deeg uit op een glad oppervlak en steek de koekemannetjes uit het deeg.
  • Bak de koekjes voor 20-25 minuten in de oven en zet de oven daarna uit
  • Laat de koekjes in de oven zitten totdat de oven helemaal is afgekoeld.

En dan nu natuurlijk het aller belangrijkste: Wat vind Bamse van deze koekjes? Ik heb stiekem ook een stukje geprobeerd en vond ze lekker maar erg tarweïg. Maar mijn mening is niet degene die belangrijk is in dit geval. Ik maakte een hele spannende eerste reactie video.

Hoewel de koekjes een beetje taai waren geworden omdat ik zo slim was om ze in de koelkast te bewaren, vallen ze erg in de smaak en vindt Bamse de koekemannetjes heerlijk. Hij heeft de rest van de avond me verliefd liggen aankijken.

Wat vind jouw huisdier het aller lekkerst om te eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *