Fashion Lifestyle

Het tijdloze, maar toch moderne horloge

timex tortoise, timex horloge, review, 10:35, mooie foto, lichte foto, blogfoto, groene bloem, luxe horloge, chique horloge, bruin horloge, gouden horlogekast, goede kwaliteit, betaalbaar

In groep 7 kreeg ik mijn eerste eigen horloge. Op mijn verjaardag nam mijn vader me mee naar de juwelier om daar een goed horloge uit te zoeken. Vanaf mijn twaalfde kon ik toen helemaal zelf de tijd bijhouden. Hoewel ik nog steeds dol ben op mijn Fossil horloge, keek ik al een tijdje naar een nieuw exemplaar. Mijn oude horloge werkte nog prima, maar ik merkte dat hij niet meer zo goed bij mij en mijn stijl pastte.

Na wat rondkijken op internet en in de winkel, kwam ik op de website van 10:35 horlogeboutique terecht. Een mooi, heldere en overzichtelijke webshop met horlogemerken als Daniel Wellington, Triwa en Timex.

Timex horloges

Timex is een Amerikaans/Nederlands horlogemerk, dat is opgericht in 1854. Al jaren is Timex een populair horlogemerk dat staat voor luxe en kwalitatief goede horloges voor een relatief betaalbare prijs. In de jaren ’60 was zelfs één op de drie verkochte horloges een Timex horloge.

Ik hoefde dan ook niet lang na te denken en al snel viel mijn keuze op een Timex classic tortoise model. Een klassiek en tijdloos model in een trendy jasje. Wat mij betreft best of both worlds. Een tijdloos horloge waar ik nog jaren mee vooruit kan, zonder er op uitgekeken te raken. Tegelijkertijd is dit model net wat aparter, specialer en minder standaard dan veel andere modellen.

10:35 horlogeboetiek, horloge review, review, timex classic, tortoise

Een kleine review: Timex Classic Tortoise

Vooral van de kast van dit horloge ben ik heel erg gecharmeerd. Het is een redelijk grote kast met een goudkleurige, messing behuizing. Ik heb hele kleine kinder polsjes, dus een te grote horlogekast komt al snel boven mijn polsen uit. Gelukkig is dat bij dit model niet zo en hoewel het een grote kast is, komt hij nog netjes uit. Ook is de kast redelijk licht, wat het fijn maakt om dit horloge te dragen.
Nog iets wat ik heel fijn vind met mijn kleine polsen, is dat er genoeg gaatjes zitten in het horlogebandje. Het is altijd zo’n zonde als je er zelf gaatjes bij moet gaan maken. Gelukkig zitten er genoeg gaatjes in deze horlogeband om dit horloge perfect aan iedere pols te laten passen. Ik draag hem niet eens op het allerlaatste gaatje.

Doordat de horlogeband van leer is, draagt dit horloge heel prettig. Het gaat niet vervelend zitten of irriteren nadat je een paar uur met dit horloge hebt rondgewandeld. Wel merk ik, dat de bovenkant van het horloge wat rimpelt bij het op en afdoen van het horloge. Ik was bang dat de bovenkant van het lakleer zou knappen, maar dat is gelukkig (nog) niet gebeurd.

Eén ding viel mij meteen op aan dit horloge (behalve zijn schoonheid natuurlijk) en dat is dat hij tikt. Hoewel niet heel hard, hoor je de secondewijzer duidelijk tikken. Hoewel dit mij absoluut niet stoort, ken ik mensen die dit ontzettend irritant vinden. Zelf vind ik dat zachte, ritmische getik heel huiselijk en rustgevend. Toch is het een puntje om over na te denken.

Behalve dit tortoise model, heeft 10:35 nog een heleboel andere, mooie Timex horloges in haar assortiment. Bekijk alle modellen van Timex horloges op 10:35 horloge boetiek.

Ik heb in ieder geval mijn nieuwe tijdloze horloge gevonden. (Dat lijkt me eigenlijk helemaal niet fijn, een horloge zonder tijd…)

Heb jij een favoriet horloge (merk)? Of heb je juist een heleboel verschillende horloges?

5 gedachten over “Het tijdloze, maar toch moderne horloge”

  1. Mijn Gucci horloge heb ik al jaren en het bevalt me nog steeds prima, alleen jammer, dat de gekleurde ringetjes op den duur gaan barsten. Ze zijn niet meer te koop, dus i.p.v. tien kleurtjes heb ik er nog maar acht. Juist de meest geliefde kleuren hebben het begeven.
    Je nieuwe horloge vind ik heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *