Beauty

Thuis tanden bleken, een frissere look

tanden bleken, thuis tanden bleken, goedkoop tanden bleken, witere tanden, bright light

 

In Amerika is het voor veel meiden al een dagelijks ritueel. ‘S avonds voor het slapen gaan even een bitje in, terwijl je je oog makeup verwijdert. In Nederland doen we het eigenlijk bijna nooit. We kijken er een beetje huiverig naar en zien het als een overbodig ritueel.

Het bleken of oplichten van onze tanden is een stap in onze dagelijkse verzorging die we in Nederland eigenlijk altijd overslaan. Waarom eigenlijk? Want staat het niet veel mooier en verzorgder als je een stralend witte lach hebt? Voel je je niet een stuk meer verzekerd bij een sollicitatie gesprek als je geen gele vlekjes op je tanden hebt zitten? Ik in ieder geval wel en het voor de rest van mijn leven vermijden van thee, koffie en rode wijn is voor mij echt geen optie.

 

Thuis tanden bleken

Omdat de bleek setjes, die in Amerika zo normaal zijn, in Nederland maar moeilijk te verkrijgen zijn, ging ik op zoek naar een fijn en betaalbaar alternatief. Op die manier kwam ik terecht op de website van tanden-bleken.nl. Ik testte drie van de verkrijgbare producten uit. De white light tanden bleek set, de bright white whitening strips en de tanden bleek pen.

Over het eerste product kan ik heel kort zijn. Het is goedkoop, maar het resultaat is daar ook naar. Beter gezegd: Ik zag geen resultaat. Over de andere twee producten ben ik meer te spreken. Zowel de whitening strips als de whitening pen zijn gemakkelijk in gebruik en door hun kleine verpakking gemakkelijk mee te nemen op reis of in je tas. Ook bij de whitening strips en de pen moet je geen wonderen verwachten, maar ze zorgen er wel degelijk voor dat gele plekjes op je tanden verbleken en dat je tanden een net iets frissere look krijgen.
In gebruik zijn alle producten gemakkelijk te gebruiken. De pen is daarbij het gemakkelijkst voor een snelle touchup. Even een laagje over je tanden lakken, dertig seconden laten drogen, even intrekken en you’re ready to go!

 

Nieuw ritueel

Ik vind dat het mooi wit houden van je tanden ook in Nederland in ons vaste ritueel zou moeten komen. Want met die ene extra stap, geven we onze looks wel een enorme boost. Bovendien zijn het de details die er vaak voor zorgen dat je wordt aangenomen op je nieuwe werkplek of dat ze kiezen voor je concurrente.

Hoe houdt jij je tanden mooi wit?

4 gedachten over “Thuis tanden bleken, een frissere look”

    1. Als het goed is doet het daar niks mee. In de producten die ik gebruikt heb zitten geen agressieve bleekmiddelen o.i.d. Vandaar ook dat de resultaten niet heel spectaculair zijn. Bovendien is daar tegenwoordig veel strengere controle op dan vroeger.

      Je krijgt trouwens ook mooie witte tanden als je je mond iedere ochtend met kokosolie spoelt en je tanden daarna poetst met baking soda (klinkt raar, maar waar)

  1. Ik doe niets speciaals om mijn tanden wit te maken. Ik poets met Parodontax, daar zit meer zout in. Wie weet helpt dat. Mijn mondhygieniste vertelt dat het vooral een kwestie van poetsen en stokeren is. Op schone, gladde tanden kan aanslag zich niet goed hechten. Zelf had ik een aantal jaren geleden sneller aanslag op mijn tanden en – vervelend om toe te moeten geven – ik poetste toen ook minder goed. Mijn natuurlijke kleur glazuur is echter niet Gerard Joling wit, maar daar kan ik best mee leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *