Smeer je in! de zonnecampagne van Jetske Ultee

Geplaatst op

suncover, spf 30

Dat het belangrijk is om je huid te beschermen tegen de slechte effecten van UV-straling, weten wij al beautyblog lezers natuurlijk al lang. ( of niet? ;) )
Toch zijn er nog steeds een heleboel mensen die denken dat insmeren helemaal niet zo belangrijk is. Daar moeten we iets aan doen, dacht Jetske Ultee. Jetske Ultee is dermatoloog en ontzettend bekend door onder andere haar huidverzorging zonder irriterende ingrediënten en haar boek met informatie over ingrediënten in cosmetica.

Om meer mensen en vooral ook kinderen beter te informeren over de effecten van UV straling en het belang van insmeren, begon ze de landelijke campagne; “Smeer je in!” Door middel van filmpjes, lesmateriaal, prentenboeken en een liedje hoopt ze dat meer kinderen zich gaan insmeren voordat ze naar buiten gaan.
In onderstaand filmpje vertelt ze hier meer over.


Hoewel ik denk dat dit een zeer goed streven is, moeten scholen natuurlijk ook enthousiast zijn over zo’n concept voordat het ook bij de kinderen echt aanslaat. Ouders die al niet het belang van insmeren inzagen vóór deze campagne, zullen nu ook niet enthousiast met hun kinderen aan de slag gaan.

Toch is er iets aan deze campagne waar ik wel heel enthousiast over ben. Namelijk de Non-profit zonnebrandcrème die Jetske ontwikkelde speciaal voor deze campagne. Zoals we van haar gewend zijn, zitten er geen schadelijke of irriterende ingrediënten in deze zonnebrand en zijn de filters allemaal veilig en mild.
Dat klinkt helemaal als de zonnebrand waar ik al zo lang naar op zoek ben!

IngrediëntenAqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Diisopropyl Sebacate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Methylpropanediol, Ethylhexyl Triazone, Cetearyl Alcohol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Niacinamide, Glycerin, Vanillin, Caprylyl Glycol, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Lauryl Glucoside, Pentaerythrityl Distearate, Sodium Cetearyl Sulfate, Xanthan Gum, Triacetin, Phenylpropanol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Citric Acid, Sodium Hydroxide.

De zonnebrand is verkrijgbaar via smeerjein.nl en kost € 12,50 voor 250 ml of 34,95 voor een liter.

Ik denk dat deze fles zeer binnenkort bij mij in de kast gaat staan.

Welke zonnebrand gebruiken jullie altijd?

x-Céline
  • ik gebruik altijd een hoge factor 50 omdat ik best bleek ben, het merk maakt me nooit zo uit :3

    Reageer
  • Ik zou me ook vaker moeten insmeren x

    Reageer
  • Ik gebruik meestal een zonnebrand van Garnier, factor 20 of 30. Meer heb ik eigenlijk niet nodig!

    Reageer

Laat een reactie achter