Lifestyle

From skinny to strong: 1 jaar in de sportschool

1 jaar sportschool, girls who lift, krachttraining, vrouw, resultaten na 1 jaar, before, after, gezond leven, inspiratie Zoals iedere vrijdag schrijft Jessica ook vandaag weer een verhaal over sport, voeding en het als meisje overleven in de krachttrainingshoek van de sportschool.

7 November 2013 sloot ik mijn sportschool abonnement af en eerlijk is eerlijk, ik had nooit kunnen denken dat ik nu hier zou zijn. Ik begon met groepslessen, yoga en een basic full body schema. Gewoon voor de lol, mijn hoofd een beetje leeg maken en beweging is natuurlijk nooit een verkeerd idee! Inmiddels train ik met een zwaar split schema(rug/biceps, schouders/triceps, borst/biceps, benen/billen/kuiten/buik). Wat heb ik dit afgelopen jaar nou allemaal geleerd en wat is er veranderd?

Van cardio en groepslessen naar krachttraining

Zoals ik al zei begon ik vorig jaar met groepslessen, yoga en een basic full body krachttraining. Dit heb ik ongeveer twee maanden volgehouden, ik ben een persoon die overal uitdaging in zoekt, competitie is iets dat ik nodig heb om sterker te worden, zowel mentaal als fysiek. Eind 2013, begin 2014 was de lol voor mij helemaal uit het sporten weg en toen heb ik besloten een andere weg in te slaan. Ik las altijd al veel over beweging en voeding, maar besloot dit toe te gaan passen op mezelf. Een split schema werd opgesteld, ik dook eindelijk de hoek met zware gewichten in en die brede mannen bleken gelukkig verrassend aardig en behulpzaam. Ook mijn voedingspatroon nam ik onder de loep, meer natuurlijke producten, een gestructureerder patroon(geen ontbijt meer overslaan en snelle snacks tussendoor, maar gewoon 6 maaltijden per dag) en het allerbelangrijkste: alles afgesteld op de behoefte van mijn lichaam.

De resultaten

Lengte: 1.76m – 1.76m Gewicht: 61kg – 63kg Vetpercentage: 25% – 17.5% – 20% Zoals je ziet lijkt er vrij weinig veranderd, ik ben 2kg aangekomen, heb 7.5% vet verloren en ben nu aan het bulken(binnenkort meer uitleg daarover!) waardoor ik ongeveer 2.5% weer ben aangekomen. Gelukkig heb ik vanaf mei foto’s gemaakt en kun je daar heel goed verschil op zien!

before, girls who lift, krachttraining vrouw, spieren, bodybuilding, inspirationRug- Mei 2014

after, bodybuilding, spieren, krachttraining, vrouw, meisje, inspiratie, lichaam, fitspo
Rug- Oktober 2014

benen, progress, bodybuilding, fitspo, fitsporation, blog, beforeBenen- Juni 2014

benen, bodybuilding, fitspo, girlswholift, blog, insiration, inspiratie, after, trainingBenen- Oktober 2014

Wat heb ik geleerd?

De resultaten van mijn huidige levensstijl zijn niet alleen fysiek, ook mentaal is er het een en ander op de schop gegaan. Ik ben me meer bewust van mezelf en van mijn eigen mening, ook durf ik daar sterker voor op te komen. In het begin liet ik me nogal eens verleiden tot eindeloze discussies over “bodybuilding is voor mannen”, “je levensstijl is een obsessie”, “wat je doet is ongezond” en “je kunt best even mee  bier drinken”. Nog steeds geef ik graag op alle vragen antwoord en nodig ik mensen met alle liefde uit om eens een poosje met mij mee te kijken, om zo mogelijk vooroordelen weg te kunnen nemen, maar eindeloos in discussie gaan over het goed/fout in deze situatie doe ik niet meer. Het is mijn keuze en dat dienen mensen te respecteren.

Ook mijn efficiëntie en mogelijkheid om om te gaan met stress is een stuk verbeterd. Ik heb een druk leven, wil daarnaast ook nog minstens 4 dagen per week sporten, bereid al mijn eten tot in de puntjes voor en maak voedings- en trainingsschema’s voor mezelf en voor anderen. Mij heeft het geleerd om prioriteiten te stellen, ik verspil veel minder tijd aan even dit en even dat, elk uur is volgepland. Soms is dat stressvol, maar het is nu eenmaal waar ik voor gekozen heb en ik vind het op dit moment nog de moeite waard, zou dat niet meer zo zijn dan zou ik  per direct stoppen.

Er is een ding wat er voor mij uitspringt als ik terugkijk op het afgelopen jaar en dat is toch wel de hoeveelheid mensen die ik heb leren kennen. Niet alleen kennen in de zin van ontmoeten, maar ook mensen die ik op een andere manier heb leren zien, zowel positief als negatief.

We zullen zien wat dit aankomende jaar me zal brengen, ik ben benieuwd! 

Jessica

 

 

 

2 gedachten over “From skinny to strong: 1 jaar in de sportschool”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *