Lifestyle

School Story tag

schoolspullen, school story tag, schoolspullen HEMA, agenda HEMA, schoolagenda HEMA, kartonnen schriftjes HEMA

Het grootste gedeelte van mijn leven tot nu toe, heb ik doorgebracht op school. Enige ervaring heb ik dus onderhand wel. Daarom vulde ik de school story tag in.

Hoe oud ben je en zit je nog op school?

Ik ben nu 20 en zit nog steeds op school.

Welke niveau(s) heb je gedaan?

Zoals de meesten begon ik op de basisschool. Na de basisschool ben ik naar het Gymnasium gegaan en na mijn eindexamen begon ik op de universiteit. Na een jaar Biologie ben ik geswitched naar IBA (International Business Administration) op een andere universiteit en dat is waar ik nu nog steeds mijn tijd doorbreng.

Vind je school leuk?

Ik zal door veel mensen waarschijnlijk voor gek worden verklaard, maar ik ben dol op school! Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te leren en mezelf te ontwikkelen. Natuurlijk zijn er momenten geweest dat ik school wat minder vond. Dagen dat ik liever lekker thuis was of het jaar Biologie waar ik mij niet helemaal op mijn plek voelde, maar over het algemeen vind ik het heel leuk om naar school te gaan.

Wat vond je het leukste vak op school?

Aan het einde van groep 8 was Wiskunde mijn favoriet. Dat was in de tijd dat ik in Zweden zat en de mogelijkheid had om alvast wat vooruit te werken in andere jaren. Later op de middelbare school waren Engels, Biologie en Kunst/Drama mijn favoriete vakken en dat zijn ze eigenlijk wel mijn hele middelbare schoolcarriëre gebleven.

Wat vond je het stomste vak op school?

Uuhm, moeilijke vraag. Ik denk natuurkunde of Frans. Frans heb ik dan ook gelijk laten vallen toen ik mijn pakket ging kiezen. Duits heb ik toen ook niet meer gekozen. Natuurkunde ben ik pas na mijn pakket keuze minder leuk gaan vinden. Ik was altijd erg goed in NASK dus toen ik vanaf de vierde klas Natuurkunde en Scheikunde appart kreeg, was het wel even een shock voor mij om te ontdekken dat ik helemaal niet zo makkelijk mee kon komen met natuurkunde als ik eigenlijk zou willen. Ik vond het vooral moeilijk om een opgave 100% te doorzien. Natuurlijk was dat ooka afhankelijk van het onderwerp. Zo vond ik radioactief verval bijvoorbeeld wel interessant en was daar ook goed in. Krachten was wat minder mijn ding.

Hoe laat stond je op om naar school te gaan?

Dat hangt er natuurlijk vanaf hoe laat ik naar school moest. In Zweden stond ik altijd vroeg op. De school begon daar om 8 geloof ik (of was het toch half 9?) en mijn zusje en ik werden daar met een taxi heengebracht. Ik stond dan ook ergens rond half 7 op. Later op de middelbare school stond ik meestal 1 minuut over 7 op als ik om 10 over 8 op school moest beginnen en nu heb ik hele wisselende schooltijden. Meestal reken ik uiterlijk 1.5 uur voordat ik op school moet zijn om mijn wekker te zetten.

Hoe ga je naar school? Fiets, bus, etc.

Momenteel fiets ik iedere dag naar school. Op de basisschool fietste ik ook altijd, behalve het laatste halfjaar dat ik in Zweden woonde. Toen ging ik met een schooltaxi.
Naar het gymnasium fietste ik ook en het jaar dat ik Biologie studeerde ging ik met de bus, dan met de trein en dan weer met de bus om op de universiteit te komen.

Wat voor schooltas gebruik je?

Op dit moment gebruik ik vaak mijn Michael Kors tas als school tas. Ik hoef toch niet zo heel erg veel mee te nemen. Een flesje water, een collegeblok en een balpen is al genoeg. Daarvoor gebruikte ik een rood wit gestreepte “bowlingbag” van Converse. Alleen die vind ik nu echt te groot voor alles wat ik mee moet nemen naar school.

Welke beautyproducten zitten altijd in jouw schooltas?

Ik heb een hele tijd gehad dat ik een klein etuitje met beautyessentials meedroeg in mijn tas. Vervolgens heb ik ze volgens mij nooit gebruikt, alleen de wattenstaafjes waren wel eens handig als het had geregend en er mascara onder mijn ogen zat. Nu heb ik in ieder geval altijd een fijne lippenbalsem bij me. Ik ga echt niet zonder lippenbalsem de deur uit.

Wat voor agenda had je vroeger?

Mijn allereerste agenda was van Kikker. Dat was in groep 8 omdat we moesten “leren” met een agenda om te gaan. Later had ik een agenda die bij mijn etui en kaftpapier paste, eentje van bobbypin, een vintage agenda van V&D en een aantal jaren achter elkaar heb ik de gouden agenda met magneetsluiting en roze lint gehad (ook van V&D). Jammer genoeg werd die steeds duurder en verkopen ze hem volgens mij nu helemaal niet meer. Vorig jaar had ik een HEMA look-a-like agenda van V&D met een soort van panterprintje en insteekhoesjes en dit jaar heb ik een kartonnen agenda van de HEMA met een roze rug en kleine doodles erop. Gewoon basic en simpel.

Wat deed je als de les saai was?

Kletsen met mijn buurman of buurvrouw. haha. Of tekenen in mijn schrift of spelletjes spelen op mijn grafische rekenmachine. Ik had daar vier erg leuk puzzelspelletjes op staan. Iets met dino’s…
Nee, ik verveelde mij niet hoor. ;)

Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?

Ik heb school dus nog niet afgemaakt en ik weet ook nog niet wat ik later wil worden. Ik zie wel wat er op mijn pad komt en geniet nu gewoon nog even lekker van het student zijn. Ik leer alles over de dingen die ik interessant vind en dan kom ik vast wel eens een keer een interessante baan tegen. Misschien kan ik op één of andere manier wel mijn management studie combineren met Biologie en mijn blog. Dat zou toch geweldig zijn?

Dit was mijn school story. Ik ben echt dol op leren en slurp dan ook alle informatie die ik kan krijgen in mij op als een soort van superspons. Vooral als ik iets heel interessant vind dan prop ik mij vol met alle informatie die daarover beschikbaar is. Nu ben ik wel benieuwd:

Wat is jullie school story?

4 gedachten over “School Story tag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *