Lifestyle Recipes & Health

runDisney Paris: De laatste week voor runDisney

rundisney parijs, laatste week voor halve marathon, hardlopen, dagboek, weekly diary training

Vanavond stap ik in de auto op weg naar Disneyland Parijs maar voordat het zover is nog even een artikel over hoe de afgelopen week is verlopen.

De laatste week voor de halve marathon is de afbouwweek. Het trainen wordt wat korter en minder intensief om zo je spieren wat rust te geven voor het moment suprême. Ondanks dat, heb ik de laatste week toch nog even willen knallen.

De eerste training deze week was eigenlijk nog een restje van vorige week. Een duurloop van 85 minuten. 85 minuten is echt niks als je de weken daarvoor 115 minuten hebt gelopen, dus ik had alle vertrouwen dat dit goed zou komen. Helaas kreeg mijn vriend na de eerste langzame 20 minuten ontzettend last van zijn knie en leek het ons verstandiger om naar huis terug te lopen. Jammer maar helaas, dat risico heb je wanneer je besluit om samen te trainen.

Training twee deze week bestond uit een krachttraining voor het bovenlijf. Je core gebruik je constant voor het behouden van je balans tijdens het lopen, dus om zo nu en dan de spieren in je bovenlichaam een boost te geven kan zeker geen kwaad. Helaas ging ook deze training niet zoals gepland. Na een extra lange dag op het werk (zodat ik donderdag (vandaag dus) lekker op tijd in de auto kan zitten), was het al donker tegen de tijd dat Melvin en ik allebei klaar waren om naar de sportschool te gaan. Hoe gemotiveerd ik over het algemeen ook kan zijn over een training, als het donker is buiten ben ik echt niet de deur uit te krijgen. Dat werd dus een thuistraining met de Nike trainingclub app en wat extra plankjes.

Woensdagochtend was het de beurt aan echt de allerlaatste training. Omdat ik nog bizar veel moet doen voordat we weg kunnen (in een tijdsbestek die daar echt veel te klein voor is) besloten we om lekker vroeg op te staan en voor het ontbijt ons laatste rondje van 30 minuten te maken. Hoewel ik een lekker tempo had van 5:30, viel het me toch redelijk zwaar. Aan het einde van de training maakte mijn lijf me dan ook meer dan duidelijk dat ik mezelf de laatste dagen een beetje teveel aan het inspannen was (in combinatie met te weinig uren slaap).

Nu maar hopen dat mijn lichaam nog genoeg rust kan vinden voordat we zondag aan de start moeten staan van de halve marathon. Even duimen, maar ik heb er echt ongelooflijk veel zin in.

3 gedachten over “runDisney Paris: De laatste week voor runDisney”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *