Recipes & Health Travel

RunDisney Paris: Hardlopen op vakantie

hardlopen op vakantie, meursault frankrijk

Wanneer je op vakantie gaat is het vaak moeilijk om aan je training te komen. Het is immers lastig om een hele sportschool mee te nemen in de achterbak van de auto of in je handbagage. Hardlopen is dan ideaal om ook op vakantie aan je beweging te komen. Het enige wat je nodig hebt is wat workout kleding en een paar hardloopschoenen. Niet alleen is hardlopen op vakantie heel erg handig, het is ook nog eens ontzettend leuk. Mijn aller mooiste hardloopherinneringen zijn op vakantie gemaakt. Een goede reden dus om daar een blogpost aan te wijden.

zonsondergang, natuur, hardlopen, zweden, hardlopen op vakantie, rundisney paris

Mijn eerste kilometers

Ongeveer vier jaar geleden besloot ik om te gaan hardlopen. Ik weet niet meer precies wat mijn beweegredenen zijn geweest om met hardlopen te beginnen. Een rennende Blake Lively in The Sisterhood of the traveling pants speelt daar vast een rol in. Hardlopende meiden zagen er altijd zo gezond, vrolijk en mooi uit. Dat wilde ik ook wel.

Toch kwam ik op school altijd standaard als één na laatste aan bij het jaarlijkse rondje hardlopen. Ik hijgde mijn longen uit mijn lichaam en was nog net niet aan het hyperventileren. Met de piepjestest haalde ik standaard een onvoldoende. Nee, hardlopen was niks voor mij. Mijn longen waren altijd licht asmatisch geweest en na twee long ontstekingen waren ze al helemaal in slechte conditie. Hardlopen was echt niet mijn ding.

Toch besloot ik vier jaar terug om te gaan hardlopen. Ik weet nog steeds niet waarom, maar ik ben blij dat ik die stap heb genomen. Eerst bouwde ik het lopen op van een paar minuten wandelen tot aan 5 Kilometer hardlopen. Het was zwaar en ik moest vaak stoppen omdat ik geen lucht meer kreeg, maar ik ging door. In de zomervakantie heb ik mijn sportschoenen meegenomen en ben ik ook gaan hardlopen. ’s ochtends voordat het al te warm werd, trok ik mijn loopschoenen aan en rende ik een stuk langs de weg. Steeds iets verder ging ik. Eerst tot aan de eerste bocht in de weg, dan tot aan de brug, tot aan de eerste zijweg na de brug en zo de hele zomer verder.

Ik weet nog goed dat ik met veel moeite mijn eerste 8K liep die zomer. Het euforische gevoel dat ik daarna had, vergeet ik nooit meer. Ik weet zeker dat dat mijn eerste en tot nu toe enige echte runnershigh was. Vanaf dat moment wist ik het zeker: Ik kan dit!

littlemermaid copenhagen, bamse, lagotto romagnolo, hardlopen op vakantie, vakantieverhalen

Mijn favoriete hardloopherinnering

Mijn favoriete hardloopherinnering is ook gemaakt tijdens het hardlopen op vakantie. Op een stedentrip naar Kopenhagen, stond ik op een ochtend extra vroeg op, om samen met mijn hondje een rondje te maken langs het water en een aantal bekende gebouwen in Kopenhagen. Hoewel het vroeg was, was het al wel flink warm maar dat kon de pret niet drukken. De warmte droeg alleen maar bij aan het ultieme zomer gevoel.

Natuurlijk staat Kopenhagen bekend om het beeld van de kleine zeemeermin. Helaas staan daar overdag altijd hordes mensen omheen, waardoor een mooie foto van het beeld maken eigenlijk niet meer mogelijk is. Het verbaasde mij dan ook om helemaal niemand bij het beeld van de kleine zeemeermin aan te treffen zo ’s ochtends vroeg. Ik ben met Bamse even gestopt en heb hem naast het beeld op de foto gezet. De rust die je zelfs in een grote stad zo in de ochtend ervaart is geweldig. Je kunt alle mooie plekjes al ontdekken voordat het druk wordt en je hebt daarna nog de hele dag voor je.

Die foto van Bamse met de kleine zeemeermin is mijn allermooiste hardloopherinnering tot nu toe.

hardlopen meursault, hardlopen in het buitenland, hardlopen frankrijk, mooie hardloopherinneringen, rundisney paris

Mijn meest recente hardloopherinnering

Afgelopen week ben ik samen met mijn ouders en zusje 10 dagen naar Frankrijk geweest. Heerlijk om even te kunnen werken in een andere omgeving en natuurlijk om mijn hardlooprondjes op een andere locatie te kunnen maken.

Hoewel we deze keer niet in een grote stad zaten, is er nog steeds genoeg te ontdekken. Wanneer ik hardloop op vakantie, teken ik meestal van tevoren geen route uit. Wanneer ik bij een nieuwe zijstraat kom, bedenk ik ter plekke of ik er in zal gaan of niet. Zo kom ik ook in de plattelandsdorpjes op de leukste plekken. Die dorpjes blijken ineens minstens vier keer zo groot te zijn als je oorspronkelijk dacht en voor je het weet sta je aan de rand van het dorp op een heuvel met een prachtig uitzicht over het hele dorp heen. De wijnvelden eerst, daarna alle huisjes, de kerk en het gemeentehuis. Aangevuld door een prachtig groen grasveld en een strakblauwe lucht.

Op die momenten kunnen mijn hardlooprondes niet mooier worden. De extra zweetdruppels die ik nodig had om die berg op te komen waren het dan helemaal waard, want een mooiere vakantieherinnering dan zo’n mooi uitzicht tijdens het hardlopen ga ik niet krijgen.

Hardlopen op vakantie is gewoon de allerleukste, mooiste en fijnste manier om je vakantiebestemming te ontdekken. Misschien loop je wat korter of langzamer dan thuis, maar die extra heuvels zijn ook een hele goede training (Veel platter dan Nederland kan het niet worden namelijk) en je zult er hoe dan ook de aller mooiste herinneringen aan overhouden.

Neem jij je hardloopschoenen wel eens mee op reis?

2 gedachten over “RunDisney Paris: Hardlopen op vakantie”

  1. Ja, Céline, ik heb mijn hardloopschoenen ook al meegenomen op vakanties. De ene keer wat succesvoller dan de andere. Ik herken wat je schrijft over de mooie plekjes en het heerlijke gevoel om in een vreemde omgeving toch je rondje te lopen, al houd ik het op 5km ;-) Afgelopen weken waren wij in Spanje en had ik mijn spullen ook bij me… ze zijn ongebruikt weer mee naar huis gekomen. Soms lukt het dus niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *