Recipes & Health

RunDisney Paris: De halve marathon

rundisney paris, rundisney parijs, halve marathon disnenyland, blog, blogpost

Het is 5:20, mijn wekker gaat, het is koud en ik voel nog niet helemaal waarom ik ook alweer aan een halve marathon mee wilde doen.

Nadat ik mijn marathon outfit heb aangetrokken en mijn vuilniszak heb voorzien van een paar gaten, gaan we op weg naar ons startvak. We mogen starten in startvak B, alleen nadat we tijdens de 5K hebben gemerkt hoe lang je eigenlijk in de kou staat te wachten en hoe enthousiast de mensen in dit vak van start gaan, besluiten wij extra rustig van start te gaan totdat we zeker weten dat onze spieren door en door zijn opgewarmd.

Ergens om 7:15 gaat dan eindelijk het startschot en meteen weet ik weer waarom ik mee wilde doen aan deze halve marathon. Met een big smile op mijn gezicht rennen we richting de ingang van Walt Disney studio’s waar we na 2 kilometer recht op studio 1 afrennen. Wat een mooi gezicht zo met de blauwe lucht en de opkomende zon. Die glimlach komt nog steeds niet van mijn gezicht, alleen is het wel tijd voor een snelle pitstop bij de toiletten.

Snel verder naar toy story land, waar ontzettend enthousiaste medewerkers ons staan aan te moedigen. Ik juich mee, want wat-is-dit gaaf!

Up, disneyland paris half, halve marathon, de leukste marathon, zwart hardloopgat

Na Walt Disney Studio’s is het Disneyland park aan de beurt. De eerste stappen zet ik weer (net als de dag ervoor met de 5K) door mainstreet met al haar mooie lichtjes en het sprookjesachtige kasteel van Doornroosje op de achtergrond. We steken frontierland in en al gauw komen we de figuren uit UP tegen. Ondertussen ben ik al langs mijn favoriete Disneyprinses Belle gerend en heb ik ook het witte konijn en de mad hatter uit mijn favoriete film Alice in Wonderland overgeslagen, dus besluit ik dat dit mijn fotostop gaat worden voor de halve marathon.

We zouden tijdens de halve marathon niet te vaak stoppen en in de rij gaan staan voor foto’s. Dat zou de route alleen maar zwaarder maken en omdat we beide nog nooit een halve marathon hadden gelopen, leek ons dat niet een heel strak plan. Toch horen die foto’s wel echt bij de Disney ervaring, dus kon ik het niet laten om toch nog één keer te stoppen. (oké, twee keer. Bij het kasteel heb ik ook nog even een foto gemaakt)

kasteel doornroosje disneyland, halve marathon disneyland paris 2016, disneyland half, rundisney

Na 5 magische kilometers rennen we het park uit en over het terrein van Disney Channel naar de buitenwijken. Ook buiten het park staat er nog regelmatig een groepje enthousiaste muzikanten en de water en snack stops duiken zo vaak op, dat ik moet uitkijken om niet té veel te drinken. Bovendien lukt het Melvin niet om al lopend te drinken, waardoor ik bij iedere stop op hem sta te wachten. Vinden mijn spieren niet heel erg leuk.

Bij het 11K punt zien we de lopers die al op de terugweg zijn aan de andere kant van de weg lopen. Omdat ik ergens verwacht dat het keerpunt dan niet meer zo heel ver zal zijn, duurt dit stuk toch wel lang. Het is namelijk nog 5Km tot ook wij aan de terugweg mogen beginnen. Als wij eenmaal aan de “goede” kant van de weg lopen, ben ik stiekem ook wel blij dat wij dat hele stuk niet nog moeten lopen als ik de achterop komers zie. Na 16 kilometer lopen we weer het Disney terrein op. Ik wilde graag nog alle hotels goed bekijken en die kans krijgen we nu uitgebreid. Via het terrein van de hotels lopen we richting ons einddoel: De finish.

rundisney parijs medaille 2016, halve marathon ervaring blog

De laatste 2K heb ik de pas er goed in. Iets rustiger heuveltje op en me lekker laten gaan heuveltje af. Ik loop ondertussen ook ver onder de 6:00 min/km. Die laatste 2 Km lijken eeuwen te duren en voelen ook flink zwaar aan, maar ik weet dat het nog maar een klein stukje is en ga lekker door. De laatste halve Kilometer is heuvel op en mijn benen voelen als lood aan. Ik tel mijn stappen om mezelf af te leiden tot ik de finish zie. Melvin is ondertussen al voor mij uitgerend om eerder over de finish te zijn dan ik (…ook bedankt voor het wachten bij de waterposten schat…) en wanneer de finishlijn voor mij opduikt voel ik een enorme euforie. Ik sprint met een enorme glimlach op mijn gezicht over de finish en geef Donald Duck een high five als ik de finish over kom. Wauw! Ik heb dit gewoon gedaan! Ik heb een halve marathon gelopen in Disneyland!

Met een onbeschrijflijk fantastisch gevoel loop ik door om mijn medaille op te halen. Wat was dit een fantastische ervaring! Ik wil morgen weer.

4 gedachten over “RunDisney Paris: De halve marathon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *