Recipes & Health

Run Disneyland Paris: hardlopen met een Flipbelt

running belt, running belt reviews, flipbelt review, fitness belt, sport belt, marathon belt, phone holder running, fitbelt, runningbelt flipbelt, running flipbelt nederland, flipbelt kopen

Nu ik weer serieus aan het trainen ben, ben ik natuurlijk ook de hele dag op zoek naar de nieuwste hardloopgadgets, de beste hardloopkleding en fijne hardloop snufjes om het hardlopen nog leuker en gemakkelijker te maken. Tijdens het kijken van een aantal youtube video’s, kwam ik iets nieuws tegen. Iets waar al deze hardlopers lyrisch enthousiast over waren. De Flipbelt.

Natuurlijk startte ik meteen een klein onderzoek in. De youtubers die zo enthousiast waren over de Flipbelt, waren allemaal Amerikaans, dus ik was heel erg benieuwd of dit snufje ook in Nederland te verkrijgen was. Gelukkig waren ze gemakkelijk te bestellen via Flipbelt.nl en lag het vrolijk gekleurde paketje de volgende dag al in de brievenbus op mij te wachten.

running belt, running belt reviews, flipbelt review, fitness belt, sport belt, marathon belt, phone holder running, fitbelt, runningbelt flipbelt, running flipbelt nederland, flipbelt kopen

Wat is een Flipbelt?

Heel leuk dit enthousiasme, maar wat is een Flipbelt nou eigenlijk? De Flipbelt is een band van elastisch dryfit materiaal die je om je heupen, buik of taille kunt dragen. In de band zitten meerdere handige “zakjes”, waarin je tijdens het hardlopen je telefoon, huissleutels en energyreep mee kunt nemen. Het bijzondere van de Flipbelt is dat, ondanks dat er geen rits in de band is verwerkt, alles toch perfect op zijn plek blijft zitten. Het maakt niet uit hoe hard je loopt, wiebelt, frummelt of beweegt, de spulletjes blijven allemaal perfect op hun plek.

Wanneer je toch bang bent om iets te verliezen, kun je de band “Flippen” waardoor de openingen van de band aan de binnenkant komen te zitten en je spulletjes extra goed beschermd zijn. Voor je sleutels zit er in het zakje links voor ook een elastiek met een klemmetje. Zo blijven deze nog beter op hun plek zitten en verlies je ze niet onderweg.

running belt, running belt reviews, flipbelt review, fitness belt, sport belt, marathon belt, phone holder running, fitbelt, runningbelt flipbelt, running flipbelt nederland, flipbelt kopen

Werkt het echt?

Ik heb de Flipbelt de afgelopen weken uitvoerig getest tijdens mijn hardlooprondjes. Hij ging mee tijdens lange duurlopen, tijdens tempolopen, intervallopen en tijdens het sporten in de sportschool. Nu ik een nieuwe telefoon heb en een hardloopbroek met maar een heel klein zakje aan de achterkant, moest ik echt iets hebben waar ik mijn telefoon veilig in mee kon nemen. Mijn oude telefoon nam ik nog wel eens in mijn hand mee, maar met mijn nieuwe telefoon wil ik echt het risico niet lopen dat ik hem uit mijn handen laat glijden en dat hij op de grond valt.

Doordat de Flipbelt gemaakt is van rekbaar materiaal, past er echt een heleboel in. Ook een grote telefoon is geen enkel probleem. Op internet staan zelfs verhalen van mensen die hun iPhone 6 plus zonder enig probleem mee kunnen nemen in hun Flipbelt. Ik zelf heb een iPhone 6s en die past echt gemakkelijk in de Flipbelt. Hij blijft tijdens het rennen keurig op zijn plek zitten en gaat heel gemakkelijk in en uit de band. Ook al mijn andere spulletjes blijven perfect op hun plek zitten.

running belt, running belt reviews, flipbelt review, fitness belt, sport belt, marathon belt, phone holder running, fitbelt, runningbelt flipbelt, running flipbelt nederland, flipbelt kopen

De Flipbelt knelt niet en beweegt soepel mee met je bewegingen. Ik draag mijn band het liefst op mijn heupen en gebruik daarvoor de band in de maat XS. Ik ben zelf maar een klein meisje, dus een grotere maat band kruipt wat sneller omhoog. De Flipbelt is verkrijgbaar in verschillende maten, van XS tot aan XL. Ik zou zeggen dat deze maten goed overeenkomen met de maten die je normaal draagt als broeksmaat maar omdat de band zo soepel en rekbaar is, maakt een maatje groter of kleiner niet heel veel uit.

running belt, running belt reviews, flipbelt review, fitness belt, sport belt, marathon belt, phone holder running, fitbelt, runningbelt flipbelt, running flipbelt nederland, flipbelt kopen

De Flipbelt is verkrijgbaar in totaal 9 verschillende kleuren. Van diepzwart tot aan neon oranje en van knalroze tot een mooie turquoise/aqua kleur. Ik zelf heb de Roze en de Aqua band en ik ga de deur ondertussen niet meer uit zonder een Flipbelt om mijn heupen. (Tijdens het hardlopen dan) De Zwarte en Gele band staan al op mijn (hardloop)wensenlijstje.

Als je op zoek bent naar een leuke en gemakkelijke manier om je spullen op te bergen tijdens je hardlooptraining of tijdens een lange duurloop, dan is de Flipbelt de ideale uitkomst. Ik kan hem in ieder geval iedereen aanraden en hij gaat zeker mee naar runDisney in September.

De Flipbelt kost €32.50 en is onder andere te koop via de Nederlandse Flipbelt website.

4 gedachten over “Run Disneyland Paris: hardlopen met een Flipbelt”

  1. Oeh la la dit klinkt goed zeg. Ik heb dus altijd een sleutelkoord om mijn nek (deze doe ik onder mijn runshirt) en mijn iPhone in mijn zak, tenzij ik een Lululemon tight aanheb, deze heeft gelukkig hele handige zakken aan de zijkant.

    Zo een flipbelt klinkt erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *