Lifestyle Recipes & Health

Run Disneyland Paris : Ik ga het echt doen!

run disneyland paris, 5k, half marathon, halve marathon disneyland parijs

OMG, ik weet absoluut niet hoe ik deze blogpost moet beginnen. Ik ben zo enthousiast over dit nieuwe avontuur dat ik geen flauw idee heb waar ik mijn verhaal zal starten. Ik ga een halve marathon rennen… in Disneyland!

Ik praat er al langer over: Ooit wil ik een halve marathon lopen. Waar of wanneer, wist ik nog niet maar dat ik het ooit ging doen stond vast. Een tijdje heb ik wat minder gelopen, maar na het lezen van het boek van Annemerel ben ik weer helemaal terug en besloot ik om te gaan trainen voor een halve marathon. Ik had me nog steeds nergens voor ingeschreven, maar wanneer je iets hebt om naar toe te trainen en een schema hebt om je aan te houden, is het toch altijd wat gemakkelijker om door te gaan met trainen. Na een paar weken trainen kwam ik er achter dat er in de Disney parken in Amerika een aantal keer per jaar hardloopwedstrijden worden georganiseerd. Say what?! How amazing is that? Het allerleukste was nog wel, dat dit jaar het aller eerste jaar zal zijn dat er ook een vergelijkbare run zal worden georganiseerd in Europa, in Disneyland Parijs.

Ik wist niet hoe snel ik me moest inschrijven voor dit evenement, want deze kans kon ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Twee bucket list items in één. Een halve marathon rennen èn Disneyland Parijs bezoeken (Ik ben nog nooit in een Disney park geweest. Slecht hè?)

run disneyland paris, 5k, half marathon, halve marathon disneyland parijs

Is het wel veilig om mee te lopen met RunDisney Paris?

Om heel eerlijk te zijn, was het besluit helemaal niet zo heel snel genomen. Met de nare gebeurtenissen van de laatste tijd vroeg ik me namelijk af in hoeverre het verstandig zou zijn om richting Parijs te reizen en daar dan ook nog eens mee te doen aan een groter evenement. Ik ben er nog steeds niet helemaal uit in hoeverre dit verstandig is, maar ik heb nog een half jaar om de wereld een beetje in de gaten te houden.

Nog 6 maanden te gaan

Toen het besluit was genomen, belde ik naar Disneyland Parijs om een reservering te maken voor het evenement. De 5K op zaterdag en de halve marathon op zondag morgen. Tijdens de halve marathon ben ik namelijk genoeg bezig met over de finish komen. Om dus optimaal van de ervaring te kunnen genieten en foto’s te kunnen maken, loop ik ook op Zaterdag ochtend mee met de family 5K run.

Het was nog ontzettend spannend of er nog wel een plekje vrij zou zijn. De Disney hardloopevenementen in Amerika zijn meestal in 20 minuten uitverkocht en de voorverkoop van het evenement in Parijs was al in Oktober 2015 begonnen. Gelukkig was er nog een plekje voor ons over en kan het echte werk nu beginnen.

Hoewel het nog een half jaar duurt, heb ik nu nog meer motivatie om door te trainen. Daarnaast heb ik al ieder filmpje over RunDisney evenementen op het internet bekeken en iedere blogpost gelezen. In de komende maanden ga ik jullie meenemen in mijn voorbereidingen op de halve marathon. Lekker gevarieerde posts over mijn trainingen, overpeinzingen en alle andere dingen die komen kijken bij het voorbereiden op een lange duurloop.

Is er een speciale dag dat jullie graag deze sportieve posts zouden willen lezen? laat het me dan vooral weten in de comments, dan ga ik daar rekening mee houden.

16 gedachten over “Run Disneyland Paris : Ik ga het echt doen!”

 1. Wat ontzettend gaaf! Ik ben nu sinds een maand aan het hardlopen en over een jaar zou ik ook graag zoiets willen proberen, maar in Disney? Dat is echt het beste wat ik me kan bedenken! Ik ga snel wat YouTube video’s bekijken en ik kan sowieso niet wachten op het artikel over een half jaar!

  1. Wat leuk dat je ook aan het hardlopen bent! Hoe bevalt het tot nu toe? Het lijkt me echt heel bijzonder om zo door het park te kunnen rennen als er verder nog niemand is. (Behalve de andere hardlopers dan) Hardlopen door het kasteel. Dan is het net een beetje of je zelf in een sprookjeswereld leeft :)

  1. Wat super fijn vind ik dat je dit zegt. Zelf denk ik er ook inderdaad zo over. Je hoeft het natuurlijk niet op te zoeken, maar je kunt je ook niet in je huis opsluiten. Daar wordt ook niemand gelukkig van. Ik ga expres al niet met het vliegtuig of de trein en er kan inderdaad overal wat gebeuren, daar moet je je leven niet op in gaan stellen.

  1. Wat leuk dat je ook gaat meedoen aan een hardloopwedstrijd. Aan welk evenement ga je meedoen? Ik ga zeker ook mijn schema delen. Ik ben al begonnen aan een schema voor de halve marathon, maar dat is een schema voor 16 weken en tegen die tijd is runDisney nog lang niet. Even puzzelen dus, hoe ik tot die tijd ga trainen.

  1. Hopelijk kan ik er dan ook voor de niet hardlopers nog leuke artikelen van maken. Ik ga in ieder geval mijn best doen. Als het moment dichterbij komt, zal ik natuurlijk ook gewoon schrijven over Disneyland Parijs zelf. Super dat je me volgt in ieder geval :)

  1. Aaaargh! Ja! Stiekem hoopte ik dat er nog een challenge zou zijn voor het lopen van beide runs in het weekend. Dan had ik nog een derde medaille gekregen. Haha. Mocht het nou echt heel erg goed bevallen, dan ga ik ook eens een Disney challenge in Amerika lopen. Die medailles zijn echt geweldig altijd inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *