Travel

Roadtrip door Ijsland

roadtrip ijsland, iceland, bullet journal bucket list reizen, bucket list travel, husavik, whale watching,

Ik heb een pagina in mijn Bullet Journal waarop ik alle plaatsen op aarde schrijf die ik nog graag een keertje zou willen bezoeken. Soms is dat een land, some een stad of een stadsdeel en soms is het een heel continent. Altijd is het een plaats waarvan ik denk dat het een bezoekje waard is.

IJsland staat al jaren bovenaan deze lijst (en alle andere lijstjes die ik in de jaren heb gemaakt met reislocaties), dus het werd tijd om een reis door dit bijzondere land te boeken.

road trip trough iceland, travel bucket list bullet journal

Gedurende twee volle weken hebben we met een busje rondgereden door Ijsland. We begonnen in de hoofdstad van Ijsland; Reykjavik. Na Reykjavik reden we met de klok mee. Eerst door de wat wildere westfjorden en daarna over de ringweg het hele land door.

Toen het vliegtuig in Ijsland landde dacht ik even dat we op een andere planeet waren beland, of anders op een continent dat door alle overheden jarenlang geheim was gehouden. Het leek een eindeloos niemandsland. Later, toen de mistwolken wegtrokken, kwam er meer tevoorschijn van het unieke, vulkanische landschap. Er is maar één andere plek op de wereld met een vergelijkbare vulkanische activiteit en die plek ligt op zo’n andere plaats ten opzichte van de evenaar dat het landschap alsnog niet te vergelijken is met Ijsland. (Ik heb het natuurlijk over Hawaii.)

Ijslanders zijn trots op hun natuur en zijn er ook heel zuinig op. Je zult niet snel ergens afval tegenkomen op straat, zelfs al staan er bijna nergens prullenbakken. De lucht in Ijsland is heerlijk schoon en het water is zo puur dat je het overal zo uit de natuur kunt drinken. Je kunt dus gewoon met je flesje uit de auto stappen en in een beekje langs de weg veilig je flesje met water vullen. Dit soort dingen zijn voor ons tegenwoordig ondenkbaar. Daarom was het ook fantastisch om twee weken weer even zo dicht bij de natuur te kunnen leven. Wie weet komen we ooit nog eens terug naar Ijland om ook het onbewoonde binnenland te bezoeken.

Alle hoogtepunten van onze roadtrip hebben we geprobeerd vast te leggen in een video van 1 minuut. Het was moeilijk maar uiteindelijk hoop ik je zo nog een goede indruk te kunnen geven van al het unieke dat dit land te bieden heeft.

Ben jij ooit in IJsland geweest? of zou je er nog graag naartoe willen?

2 gedachten over “Roadtrip door Ijsland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *