Beauty

Review | Weleda visiodoron malva

weleda visiodoron malva review, oogdruppels voor de geirriteerde ogen, jeukende ogen, branderige ogen, vermoeide ogen, uitgedroogde ogen.

Het is misschien niet het eerste product waar je aan denkt bij verzorgingsproducten. Ook niet een heel normaal product om een review over te schrijven misschien. Toch heeft Weleda visiodoron malva mijn leven in het afgelopen jaar al twee keer een heel stuk gemakkelijker gemaakt. Daarom kon ik het niet laten om dit fijne product met jullie te delen. Wie weet kan ik daarmee het leven van anderen ook weer wat vergemakkelijken.

Nou klinkt dit wel een beetje heel extreem “het leven beter maken”, is het stiekem ook wel.

Vorige week had ik weer dezelfde verschijnselen als ik vorig voorjaar heb gehad. Het voelt alsof er een stukje opgedroogde eyeliner of mascara in je oog terecht is gekomen. Je wil het er uit wrijven, maar het gaat maar niet weg. Je oog wordt droog, jeukt en na een week is het nog niet beter. Met deze verschijnselen heb ik vorig jaar heel lang rondgelopen. Ik dacht dat het een vorm van hooikoorts was, of oververmoeidheid van mijn ogen door veel achter het scherm van mijn laptop te zitten.

weleda visiodoron malva review, oogdruppels voor de geirriteerde ogen, jeukende ogen, branderige ogen, vermoeide ogen, uitgedroogde ogen.

Na een aantal weken was ik het helemaal zat en besloot ik bij de drogist oogdruppeltjes te halen om mijn ogen weer wat minder droog te maken en misschien wat minder geïrriteerd te krijgen. Twijfelend tussen de Weleda visiodoron malva en vergelijkbare druppeltjes van VSM, koos ik uiteindelijk de druppeltjes van Weleda omdat er een iets hoger percentage hyaluronzuur in zat. Ik weet dat hyaluronzuur goed vocht kan aantrekken en vasthouden en het leek me daarom een heel nuttig ingrediënt.

Bij de eerste keer druppelen voelde het alsof er een soort ijsklontje op de jeukende muggenbuld werd gelegd (maar dan zonder de bijbehorende kou) alsof er een verkoelende zalf op je eczeem wordt gesmeerd. In ieder geval, voelde het goed. Daarbij leek mijn oogwit ook opeens wat witter te zijn, maar dat was een leuke bijzaak.

Na ongeveer twee keer druppelen, waren alle klachten verdwenen.

weleda visiodoron malva review, oogdruppels voor de geirriteerde ogen, jeukende ogen, branderige ogen, vermoeide ogen, uitgedroogde ogen.

Toen ik afgelopen week weer vergelijkbare klachten kreeg, besloot ik om Weleda visiodoron malva weer uit de kast te halen. Wederom waren de klachten na twee keer druppelen, helemaal verdwenen. Ondertussen denk ik dat het komt door de droogte in mijn appartement. Het maakt niet uit hoeveel bakjes water je op de verwarming zet. Je kunt de planten wel water blijven geven en zelfs van katoen krijg je nog enorme schokken als je bij mij binnen bent. Ik moet daar echt een oplossing voor vinden, want dit is niet chill.

In het doosje Weleda visiodoron malva zitten 20 ampullen met druppels ruim genoeg voor één keer gebruik in beide ogen. Na het druppelen zit er vaak nog genoeg vocht in de ampul voor nòg twee keer druppelen, maar dat is niet aan te raden. De druppels zijn steriel en na openen zijn ze dit dus niet meer. Vandaar dat het niet verstandig is om na het druppelen, de overige druppels in de ampul nog te gebruiken.

Ik ben echt heel erg blij dat ik de Weleda visiodoron malva oogdruppels heb ontdekt. De druppels zijn bij verschillende drogisten te koop voor ongeveer €12,- per doosje. Wanneer jij last hebt van dezelfde verschijnselen als ik. Droge, geïrriteerde ogen, of onverklaarbare jeuk, dan zijn de visiodoron druppels echt een aanrader om te proberen. Het zijn geen “medicinale” druppels, dus het kan verder ook geen kwaad.

Hebben jullie wel eens last van je ogen?

4 gedachten over “Review | Weleda visiodoron malva”

    1. Ik gebruik ook liever geen medicijnen als het niet echt echt nodig is. Homeopatische middelen vind ik vaak van die “net niet” middelen. Een kleine kans dat ze helpen, maar echt kwaad kan het ook niet. Deze hielp toevallig wel heel erg goed voor mijn droge en vermoeide ogen, dus dat was wel heel fijn. Maar ik snap dat het een heel ander gebied is dan apothekers assistent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *