Beauty

Review: The Bodyshop Mango bodybutter

tbs, the bodyshop, mango, bodybutter, review, droge huid, perzik

 

The bodyshop heeft een heleboel fijne bodybutters, de een is nog fijner dan de ander en ze ruiken allemaal heerlijk. Dit is iets wat we natuurlijk allang wisten. Onlangs ontdekte ik een nieuwe favoriet. De Mango bodybutter die ik meenam uit de sale. Ik kocht hem in een XXL pot zodat ik er XXLang van kan genieten.

Zoals alle bodybutters van The Bodyshop komt deze bodybutter in een grote, stevige, plastic pot met schroefdeksel. De pot is vrolijk oranje gekleurd en heeft een afbeelding van een doorgesneden mango op de bovenkant. Het nadeel van een pot, is dat het minder hygienisch is. Door het extra blootstellen aan zuurstof en eventuele bacterien of vuiltjes aan je vingers zal hij sneller bederven. Ook gaan eventueel werkzame stoffen verloren bij de aanraking met lucht. Hoewel dit erg jammer is, vind ik de potten erg mooi en stevig. Ook begrijp ik dat een dikke en voedende bodybutter lastig uit een pompflacon te krijgen is.

inside, binnen, mango, bodybutter, lotion, pot, mango, droge, huid, the, bodyshop, TBS, review, favoriet, perzik, lekker

Gelukkig is de pot bijna het enige minpuntje aan deze geweldige bodybutter. Dat ik heel erg blij ben met mijn aankoop hoef ik natuurlijk niet meer geheim te houden nadat ik al enthousiast over de mango bodybutter vertelde in mijn shoplog.

Het eerste wat deze bodybutter zo speciaal maakt is de geur. Aangezien het een mango bodybutter is, verwacht je dat hij naar mango ruikt. Dat doet hij ook, alleen ruikt hij ook sterk naar… Perzik! Als jullie mij een beetje volgen dan weten jullie wel dat ik sinds de zomer ontzettend gek ben op de geur van perzik en nectarine, dus Oh my glossy wat ruikt deze bodybutter heerlijk.

structuur, smeer, bodybutter, the bodyshop, tbs, mango, droge huid
De structuur van de bodybutter is iets zachter en dunner dan we normaal van The Bodyshop gewend zijn. Hierdoor verwachtte ik eerst dat hij ook minder zou voeden, maar dat is gelukkig niet het geval. Hij voedt mijn droge huid erg goed en houdt hem lekker zacht gedurende de dag. Doordat hij wat dunner is, smeert hij ook gemakkelijker uit waardoor je minder butter nodig hebt en waardoor de bodybutter dus ook langer mee gaat. Nog een voordeel dus!

Normaal gesproken kosten de bodybutters van The Bodyshop 16 euro per stuk. De XXL sizes kosten 20 euro. Dit vind ik, ookal is het een luxeproduct, echt een beetje te hoog gegrepen voor een bodybutter. Buiten de sale koop ik dus ook nooit bodybutter van The Bodyshop. In de uitverkoop kosten de normale bodybutters 8 euro en de XXL sizes 10 euro. Nogsteeds duur, maar hun prijs dubbel en dwars waard! Bovendien gaan ze lang mee, waardoor de prijs uiteindelijk wel meevalt.

Ben je op zoek naar een fijne, heerlijk ruikende en voedende bodybutter? dan zou ik zeker eens bij The BodyShop langs gaan.

Wat is jou favoriete bodybutter?

 

4 gedachten over “Review: The Bodyshop Mango bodybutter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *