Beauty

Review: Catrice Camouflage Cream

catrice camouflage cream, concealer, catrice concealer, mac dupe, lichte concealer, fijne concealer, goede concealer, budget concealer

Voor mijn gevoel was het alweer even geleden dat ik een review schreef. Vandaar dat ik één van mijn meest favoriete producten van de afgelopen maanden heb gepakt om daar een review van te schrijven. Namelijk de Catrice camouflage cream.

Nu jullie weten dat dit één van mijn favoriete producten is van de afgelopen maanden, is het ook niet meer zo heel spannend om de rest van de review te lezen. De Catrice Camouflage Cream is namelijk fijn, heel erg fijn. Sommigen vergelijken hem zelfs met de M.A.C studiofinish concealer.

De concealer komt in een hard, plastic zwart potje met doorzichtig draaideksel. Het plastic van het deksel is redelijk kwetsbaar, want er komen snel barstjes in. Het nadeel van een potje is dat het minder hygiënisch is dan een meer afgesloten product. Gelukkig werk ik vaak met een kwastje en dep ik alleen de randjes van mijn concealer met mijn vinger om hem zo door de warmte van mijn hand wat meer te laten smelten. Zo kom ik eigenlijk nooit met mijn vingers in het potje en blijft de concealer redelijk schoon.

De textuur van de concealer is stevig, maar hij smelt heel gemakkelijk. Ik vind dit zelf wel fijn werken, omdat de concealer op deze manier heel gemakkelijk met je huid “samensmelt”. Dit zorgt voor een natuurlijk en egaal resultaat. Geen cakey looks dus.
Ook dekt de concealer bijzonder goed. Ondanks dat hij dus gemakkelijk te verdelen is, verbergt hij perfect die paar oneffenheden of kringen die je graag wil verbergen.

catrice camouflage cream review, sproetjes, arm, concealer, before

Dit zijn wat sproetjes op mijn arm zonder iets er op.

review catrice camouflage cream, review catrice concealer, catrice camouflage cream, concealer review, swatches

Dit is met één laagje concealer. Je ziet de sproetjes nog wel duidelijk door de concealer heen schijnen, ookal zijn ze een stuk minder fel van kleur en ook wat minder opvallend. Natuurlijk bedek je zulke duidelijke sproetjes eigenlijk nooit met een concealer (althans, ik niet) en zal de concealer bijvoorbeeld kringen veel gemakkelijker met één laagje verbergen.

review, catrice concealer, review catrice concealer, catrice camouflage cream, swatch, catrice camouflage cream review

 

Wauw! Dit zijn twee laagjes concealer en zoals je ziet, zijn de sproetjes helemaal verdwenen! Nou gebruik je waarschijnlijk nooit zo’n grote hoeveelheid concealer op één plek, maar het laat wel goed zien hoe ontzettend goed deze concealer zijn werk doet.

Nog iets wat ik zeer positief vind van deze concealer, is de lichte kleur die ze verkopen. Ik gebruik de kleur 010 Ivory en dat is echt een perfecte kleur voor mij. Concealers zijn al snel te donker voor mij of ze hebben een hele extreme ondertoon die ofwel teveel naar het roze ofwel teveel naar het gele neigt. De ondertoon van de Camouflage Cream is redelijk neutraal, waardoor hij netjes bij mijn huidskleur aansluit.

Last but not least, heeft deze Catrice concealer een hele fijne prijs. Voor een potje betaal je 2,99 euro. Zeker een hele mooie prijs voor zo’n fijne concealer.

Wat is jullie favoriete concealer?

9 gedachten over “Review: Catrice Camouflage Cream”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *