Recipes & Health

Starbucks Apple Mulled Fruit Recipe

starbucks mulled fruit recipe, starbucks warm fruit recept, apple, herfstdrankje, warm winterdrankje, recept, recipe, chai, kaneel, gezellig

Naast de bekende Pumpkin Spice Latte en vier nieuwe winterse koffiesmaken, komt Starbucks met nog twee nieuwe drankjes dit najaar. Namelijk de “Hot Muled Fruits” in de smaken Druif en Appel. Op de terugweg van ons reisje naar Lapland bestelde ik de appel variant en ik vond het heerlijk. Echt een lekker drankje voor als het buiten koud en guur weer is en je even wat nodig hebt om je handen aan op te warmen. Het perfecte drankje voor een cozy avond rondom de open haard.

Ik kon het daarom ook niet laten om mijn eigen versie van dit drankje te maken. Mijn eigen recept voor de Starbucks apple mulled fruit, lees je in dit artikel.

Wat de precieze ingrediënten zijn van het originele Starbucks drankje, is een raadsel. Omdat het nog maar een heel nieuw product is, zijn die nog nergens op internet te vinden. Echt exact hetzelfde is deze warme appeldrank dan ook niet. Gelukkig is mijn variant ook nog steeds ontzettend lekker na een hele ochtend door het bos wandelen, of na een middag op de ijsbaan.

starbucks mulled fruit recipe, starbucks warm fruit recept, apple, herfstdrankje, warm winterdrankje, recept, recipe, chai, kaneel, gezellig

Starbucks Mulled Fruits Recipe:

Wat heb je nodig voor vier kopjes:

 • 1 liter troebel (biologisch) appelsap
 • vier kaneelstokjes
 • gedroogde appelschijfjes met kaneel
 • oplosbare chai kruiden (of siroop)
 • 1 eetlepel agave siroop (of honing)
 • gemalen kaneel naar smaak

starbucks mulled fruit recipe, starbucks warm fruit recept, apple, herfstdrankje, warm winterdrankje, recept, recipe, chai, kaneel, gezelligWat moet je doen:

 1. Giet de appelsap in een hoge pan en breng zachtjes aan de kook.
 2. Als de appelsap kookt, voeg je er de gedroogde appel, kaneelstokjes, agave siroop en 7 eetlepels chai kruiden aan toe.
 3. Laat sudderen terwijl je rustig blijft roeren.
 4. Voeg ondertussen kaneel naar smaak toe en blijf het geheel voor ongeveer 20 minuten verwarmen.
 5. Als alles is opgelost, schep of giet je de drank in een beker of glas.
 6. Garneer met de kaneelstokjes en gedroogde appel.

Hmmm, heerlijk voor als het straks weer echt koud wordt. Ik krijg al helemaal zin in de herfstwandelingen en in de kerstfilms waarbij ik dit Starbucks drankje kan drinken.

Had jij al gehoord van de Starbucks Mulled Fruits?

4 gedachten over “Starbucks Apple Mulled Fruit Recipe”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *