Recipes & Health

Recept: natuurlijke, gezondere versie van chocolade mousse

gezonde chocolademousse, suikervrije chocolademousse, chocomousse met avocado en banaan,  gezonde chocolademousse recept,

Zoals iedere vrijdag schrijft Jessica ook vandaag weer een verhaal over sport, voeding en het als meisje overleven in de krachttrainingshoek van de sportschool.

Als ik zou moeten kiezen tussen zoet en hartig eten, dan kies ik voor hartig. Maar eerlijk is eerlijk, het leven is een stuk leuker met ook wat zoets af en toe. Een stuk milka oreo bijvoorbeeld of een kommetje witte chocolade mousse met baileys. Helaas past dat soms gewoon even niet in mijn eetschema, als ik dan toch zin heb in chocolade dan maak ik dit: een natuurlijke, gezondere versie van chocolade mousse.

Wat heb je nodig?

# een blender

# 100 gram (bevroren) banaan, voor het gemak: dat is er ongeveer 1

# 150 gram avocado, voor het gemak: dat is er ook ongeveer 1

# cacao, ik gebruikte 1 theelepel

# zoetstof of honing naar wens

Hoe maak je het?

Ik houd van simpel en simpel houdt van mij. Mik de banaan en de avocado in de blender en mix het tot een gladde massa. Daarna voeg je cacao en zoetstof/honing naar smaak toe.

En, lijkt het op chocolade mousse?

Als je bij chocolade mousse denkt aan een superluchtige, superzoete substantie met suikerchocoladesmaak, nee. Ik deed er geen zoetstof door en vond het erg lekker, het zou wat luchtiger kunnen, misschien eens experimenteren met opgeklopt eiwit erdoor!

Wat is jouw favoriete toetje? 

Jessica

26 thoughts on “Recept: natuurlijke, gezondere versie van chocolade mousse”

  1. Dit klinkt goed ga ik zeker proberen. mooie foto heb je ervan gemaakt! <3

    Ik heb een hele gave winactie online staan. Je kan een mooie krultang van Remington winnen. Zou leuk zijn als je meedoet :)

    XxX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *