Lifestyle Recipes & Health

Recept: Mango chilipeper smoothie

clean eating mango chilipeper smoothie, geinspireerd op de royal club mango rode peper special

Soms zijn de simpelste recepten het aller lekkerst. Ik herinner mij nog goed dat mijn vader vroeger wel eens voor feestjes of verjaardagen een drankje meenam in de smaak mango rode peper. Ik weet niet meer van welk merk dit drinken was (ik denk royal club?), maar dat ik hier verzot op was, heb ik wel onthouden.

Omdat fruit en smoothies perfect zijn voor de zomer, besloot ik om mijn eigen versie van dit drankje te maken, want helaas is het niet meer te koop in de winkel. Vandaag deel ik met jullie dit simpele, maar toch heel erg lekkere recept voor een mango smoothie met chilipeper.

Wat heb je nodig:

  • Eén verse Mango
  • Een paar stukjes bevroren perzik
  • Een kwart chilipeper
  • Eén theelepel appeldiksap
  • Water

Wat moet je doen:

  1. Schil de mango en snijd hem in blokjes.
  2. Was de chilipeper en snijd hem doormidden. Haal nu alle pitjes eruit. Snijd dan ongeveer een kwart van de peper af en snijd dit zo fijn als je kunt.
  3. Gooi de mango en de gesneden chilipeper samen met een paar stukjes bevroren perzik, de theelepel appel diksap en wat water in de blender.
  4. Blend alles zo goed mogelijk door elkaar. Hoe egaler het mengsel er uit ziet, hoe beter.
  5. Schenk je smoothie uit in een glas en serveer met een vrolijk rietje

Tip: Is je smoothie toch net iets te scherp geworden? Meng dan een beetje (lactosevrije) melk door de smoothie heen. Dat vermindert de hitte van de peper.

Wat was vroeger jouw favoriete speciale drankje?

11 gedachten over “Recept: Mango chilipeper smoothie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *