Lifestyle Recipes & Health

Port drinken met de PortRebels

port proeverij amsterdam met de port rebels

Even een snelle lunch halen bij de AH to go en dan stap ik in de trein richting Amsterdam. Vanmiddag ga ik port proeven met de port rebels. Tot afgelopen zomer in Portugal had ik nog nooit port gedronken. Onze gids bij het wijnhuis in Montsaraz vond dit duidelijk een tekort aan onze opvoeding en breidde de wijnproeverij uit met een extra glaasje port.

port proeverij in amsterdam port rebels

Bij port dacht ik altijd aan een hele sterke drank met veel alcohol en weinig smaak. Op het niveau van een mix tussen vodka en rum. Met dat idee zat ik er flink naast, want port heeft juist ontzettend veel smaak. Je zou port kunnen omschrijven als een zoetige, vaak rode wijn. Zwaarder dan een normale wijn en daarmee perfect geschikt als desert.

port proeverij in amsterdam port rebels

Het gebeurd niet vaak dat ik mailtjes ontvang waaruit blijkt dat een bedrijf echt mijn blog heeft gelezen en er ook daadwerkelijk enthousiast over is. Dat was wel anders toen ik een paar weken terug een ontzettend leuk mailtje ontving van de Port Rebels. Ze mailden mij of ik misschien zin had om port te komen proeven bij de tweede port proeverij die ze organiseerden. Na mijn ervaring afgelopen zomer en het leuke mailtje, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Natuurlijk kwam ik port proeven!

port proeverij in amsterdam port rebels

Op zondagmiddag in een klein cafeetje bij Amsterdam Amstel, werden de gasten vriendelijk ontvangen met een port tonic. Een gintonic, maar dan met witte port. Daarna kregen we wat uitleg over het programma, de geschiedenis van port, hoe je het beste kunt proeven en werden de Portugese hapjes geïntroduceerd. De hapjes werden verzorgd door Dorée (die ene van Master Chef Holland) en ze smaakten allemaal ontzettend lekker. Vooral de Spaanse kaas met huisgemaakte chutney vond ik geweldig (Mocht iemand het recept hebben, dan houd ik mij aanbevolen) en de pastel de nata deed mij weer helemaal terugdenken aan onze geslaagde roadtrip door Portugal afgelopen zomer.

port proeverij in amsterdam port rebels

Na de introductie kregen we vier verschillende soorten port te proeven. Allemaal van hetzelfde huis, maar van een andere soort of uit een ander jaar. Ontzettend leuk om zo de verschillen tussen verschillende soorten port te kunnen proeven. De uitdaging was om al deze soorten van een rebelse omschrijving te voorzien. Bij port nr.2 schreef ik over oma die was uitgeschoten met de walnoten en bij port nr.3 schreef ik een half boekwerk over schapen in de regen. Wie mij niet kent dacht waarschijnlijk dat ik iets teveel port op had, maar hey that’s just me! Rebels was het in ieder geval wel.

De sfeer, het eten , de aankleding, de port, alles klopte en maakte de middag tot een groot succes. Ontzettend leuk dat ik hierbij mocht zijn en hoewel port misschien niet zo’n bekende drank is, is het wel echt ontzettend lekker.

Drinken jullie wel eens port?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *