Lifestyle

Polaroid Diary: De perfecte herfstdag

perfecte herfstdag, krentenbrood gevuld met kersen en room, boswandeling, AH warme maaltijdsalades

Een leraar op mijn middelbare school vroeg ons ooit wat wij het liefst de hele dag zouden doen als we maar 1 ding konden doen en geld verdienen etc. geen rol zou spelen. Wanneer wij dan een antwoord gaven, vroeg hij ons waarom we dat dan niet gingen doen. Die vraag heeft mij aan het denken gezet en ook aan het denken gehouden. Nu ik in de weekenden wat vaker vrij ben omdat ik fulltime werk, besloot ik mijzelf een vergelijkbare vraag te stellen: Hoe zou mijn ideale herfstdag eruit zien?

Ja, en als je het antwoord op die vraag hebt, waarom zou je die dag dan vervolgens niet ook echt gaan beleven?

leuke dingen om te doen in de herfst, AH warme maaltijdsalades

Ik begon de ochtend in bed. Lekker wakker worden van het licht in plaats van van de wekker en daarna gewoon nog even blijven liggen met een fijn boek en een warme kop thee. Eigenlijk zou ik zo al een hele dag kunnen doorbrengen, want als ik eenmaal aan het lezen ben dan ga ik het liefst door totdat het boek uit is. Maargoed, als ik die perfecte dag echt wil beleven en vanavond wil kunnen genieten van een welverdiende warme maaltijdsalade, moet ik nu toch echt mijn bedje uit.

perfecte herfstdag, krentenbrood gevuld met kersen en room, boswandeling, AH warme maaltijdsalades

Even wat simpels aangooien en dan een korte wandeling maken naar de bakker. Ik had opeens zo’n zin in deze heerlijke krentenbollen met een vulling van kersen en een klein beetje room. Ik ben even vergeten hoe deze broodjes (oké broden, ze zijn eigenlijk best groot) heten maar lekker is het wel.

leuke dingen om te doen in de herfst, AH warme maaltijdsalades, flatlay photography

Daarna neem ik de tijd om rustig te douchen en me aan te kleden. Ik zoek een fijne herfst douchegel uit van LUSH en neem ook meteen weer eens de tijd voor mijn makeup. Fijne trui aan, warme schoenen aan, sjaal om, zonnebril op en ik ben ready to go.

perfecte herfstdag, krentenbrood gevuld met kersen en room, boswandeling, AH warme maaltijdsalades

We lunchen gezellig samen ergens. Ik bestel de vegetarische hamburger en Melvin een pannenkoek met kaas, ui en spek. Hoewel het niet echt culinaire hoogstandjes zijn, is het wel lekker warm en daar gaat het om, vanavond eten we wel weer wat meer groenten. Wanneer we klaar zijn met lunchen stappen we meteen het bos in.

perfecte herfstdag, krentenbrood gevuld met kersen en room, boswandeling, AH warme maaltijdsalades

perfecte herfstdag, krentenbrood gevuld met kersen en room, boswandeling, AH warme maaltijdsalades

Want welke plek is er nou perfecter voor de perfecte herfstdag dan het bos? Met alle mooie verkleurde bladeren aan de bomen is er niets fijner dan een heerlijke boswandeling in de herfst. Het is vandaag ook nog eens perfect herfstweer. Koud maar wel met een heerlijk zonnetje om je een beetje warm te houden en om mooi tussen de bomen door te schijnen.

perfecte herfstdag, krentenbrood gevuld met kersen en room, boswandeling, AH warme maaltijdsalades

Tamme kastanjes rapen! Vroeger ging ik altijd in de herfst met een grote tas het bos in om tamme kastanjes, beukenootjes en gewone kastanjes te zoeken. Thuis legden we dan de tamme kastanjes in een schaal met de beukennootjes en van de kastanjes maakten we spinnenwebben met satéprikkers en katoen. Ik was dan ook zo blij als een kind toen we een tamme kastanjeboom in het bos vonden. Deze activiteit kan echt niet ontbreken op de perfecte herfstdag!

perfecte herfstdag, krentenbrood gevuld met kersen en room, boswandeling, AH warme maaltijdsalades

Wanneer de zon alweer bijna onder gaat, rijden we weer snel terug naar huis. Na zo’n hele dag buiten hebben we allebei wel zin in een lekker warme maaltijd om bij op te warmen maar echt veel zin om veel tijd te besteden aan het koken ervan, hebben we niet. Daarom besluit ik om de nieuwe warme maaltijdsalades van de AH klaar te maken. Ik ga voor de variant met Provençaalse groenten, aardappelwedges en kaas en Melvin voor de variant met kipgyros. Het klaarmaken gaat echt heel erg gemakkelijk en snel. Het lijkt net of ik uren in de keuken heb moeten staan maar dat valt dus mee, haha.perfecte herfstdag, krentenbrood gevuld met kersen en room, boswandeling, AH warme maaltijdsaladesLekker zijn deze warme maaltijdsalades ook! Doordat de salade ook warme ingrediënten bevat, proeft het net allemaal wat completer en minder als een grote bak konijnenvoer (vind ik niet erg maar dat schijnt een probleem te zijn onder vleeseters) Binnenkort proberen we de derde variant met Italiaanse worstjes ook nog eens. Nu duiken we gezellig op de bank om een fijne, nietszeggende film te kijken en deze perfecte dag af te sluiten.

Heerlijk zo’n herfstdag! Hoe zou jullie perfecte herfstdag er uit zien? 

$

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *