Lifestyle

Photo Diary: Over School en Mental Breakdowns

rauma finland

Maandag: Vannacht heeft mijn zusje gezellig bij mij gelogeerd, dus we ontbijten ook gezellig samen. Daarna komen mijn ouders ons ophalen om een dagtocht te maken naar het Finse plaatsje Rauma. Schattige houten huisjes, maar de hele dag zijn we er niet bezig. Na een rondje over het eiland Ruissalo, rijden we terug naar het appartement van mijn ouders, waar we gezellig aan de keukentafel afhaal curry eten. ‘S avonds heb ik even een kleine mental breakdown. Morgen is alweer de laatste dag dat mijn ouders, zusje en Bamse hier in Finland zijn en ik wil mijn gezicht nog heel vaak in Bamses zachte krulletjes begraven.

pizza met geitenkaas, aardbeien en pistachenoten bij tintå turku, åbo

Dinsdag: Na een korte nacht, wordt ik om een uur of 8 wakker. Gelukkig uit mezelf, want ik kom er ook achter dat ik de wekker een uur te laat had gezet. Oeps! Weer werk ik amper aan mijn blog (waar is mijn productiviteit gebleven?) en om 10:00 uur sta ik bij de universiteit voor mijn eerste les Fins. Alles is wat eerder afgelopen dan gepland, dus besluit ik om alvast naar mijn ouders toe te fietsen in plaats van ze op te wachten in de stad. Shit, mijn standaard wil niet meer in. Dan maar het hele stuk lopen met een uitgeklapte fietsstandaard. Bij mijn ouders zoek ik de dichtstbijzijnde fietsenmaker op, die mij doodleuk verteld dat ik een nieuwe standaard nodig heb van € 25,- euro. Hallo! Maar ik heb morgen wel weer mijn fiets nodig, dus vooruit. Tegen de tijd dat ik mijn fiets weer terug heb en ik eindelijk klaar ben om iets te gaan doen, is het al bijna etenstijd. We lopen nog snel even naar het handwerk/openluchtmuseum maar omdat Bamse er niet in mag, zijn we daar snel uitgekeken. We brengen Bamse terug naar het appartement en gaan gezellig nog een keer uit eten bij tintå, wat echt mijn favoriete plekje begint te worden. Als voorgerecht eten we deze heerlijke pizza met aardbeien, geitenkaas en pistachenoten. Gevolgd door een heerlijk stuk zalm en een huisgemaakte frambozen cheesecake toe. Hmmm <3

bamse op kleed, lagotto romagnolo, cute, dog

Woensdag: Vandaag gaan mijn ouders weer terug naar huis en ben ik weer echt helemaal alleen in Finland. Ik heb geen tijd om ze nog even dag te zeggen, want ik moet al vroeg op de Uni zijn. Tijdens de les consumentengedrag moeten we de stad in om verschillende marketing technieken te observeren. Juist ja… We drinken lekker even een kop koffie in het centrum terwijl we uitgebreid het Finse politieke systeem bespreken. Ook heel interessant. Na de lessen lunch ik met mijn projectgroepje en heb ik nog een meeting. Daarna weet ik niet hoe snel ik thuis moet komen, want ik val bijna flauw van de buikpijn. Na een half uur lang gillen in bed, val ik een uurtje in slaap. Als ik weer wakker word, overlaad ik mezelf met pillen en neem ik een warme douche. De noodzakelijke mails en opdrachten maak ik, maar verder doe ik het even rustig aan. Ik weet dat het morgen over is.

without vlogs, daily vlog kanaal youtube

Donderdag: Als ik ’s ochtends bij de uni kom, blijkt mijn les Fins vandaag niet door te gaan. Helaas, stiekem had ik toch niet zo’n zin in school vandaag. Thuis plof ik lekker op de bank en edit ik twee vlogs, schrijf ik een aantal blogposts en werk ik al mijn mails weg. Heerlijk zo’n lege inbox. Eigenlijk was het plan om daarna nog even langs de politie te gaan voor een afspraak, maar aangezien die over drie minuten al dicht gaat, moet ik dat morgen maar doen. Ik werk nog wat extra, draai een paar wasjes, stofzuig het appartement, doe de afwas en maak de badkamer schoon. Heerlijk huiselijk bezig. Voordat ik naar bed ga doe ik nog wat yoga. Ik moet dit echt vaker doen, na een paar minuten yoga voel ik me zoveel rustiger en geconcentreerder. Ik duik in bed waar ik nog een paar afleveringen Drop Dead Diva kijk en val daarna heerlijk in slaap.

zonsondergang finland

Vrijdag: Om 11:15 word ik wakker. Oeps, een beetje laat maar blijkbaar had ik het nodig. Na het ontbijt haast ik me naar de universiteit om eindelijk mijn studentenkaart op te halen. Daarna eet ik even snel wat lunch en fiets ik door naar de bibliotheek om mijn studieboeken te lenen. Daarna snel door naar de politie om een afspraak te maken voor het verkrijgen van een persoonsnummer. Dat is nodig om mijn cijfers te kunnen registreren, alleen is er pas op 11 November een plekje vrij. Hopelijk gaat dat geen problemen geven, maar het moet maar. Eenmaal thuis begin ik aan mijn schoolopdrachten en type ik een aantal opstellen. Na het avondeten maak ik deze blogpost af, terwijl ik door mijn kamerraam naar de mooie zonsondergang kijk. Wat een inspirerend gezicht.

4 gedachten over “Photo Diary: Over School en Mental Breakdowns”

    1. Ja, ik ben hier nou alweer een maand en het voelt nog steeds een beetje alsof ik op vakantie ben. Heel bijzonder allemaal. Fins is een hele andere taal dan Nederlands, Engels of Zweeds dus ik moet echt weer wennen aan woordjes stampen en dat soort dingen. Vanmiddag zat ik te oefenen met tot 10 tellen. Zo gek dat je dat dan opeens niet meer kunt. Haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *