Beauty

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Lotion

Paulas choice skin perfecting 2% BHA lotion review, nederlands, ervaringen BHA, chemisch exfolieren, goede huidverzorging, mee eters verwijderen, paula begoun, skin perfecting bha, paulas choice BHA review

2016, een nieuw jaar, nieuwe doelen en nieuwe voornemens. Eén van deze doelen is voor mij, om mijn huidverzorgings routine in 2016 nog verder te perfectioneren. Misschien een vreemd doel, maar een goede huidverzorging is voor mij net zo belangrijk als het eten van groenten en fruit. Je hebt maar één huid en eenmaal beschadigd is het vrijwel nooit meer te herstellen. Goed verzorgen vind ik dus erg belangrijk.

Een product dat door veel bloggers als dè holy grail van huidverzorgings producten wordt bestempeld, is BHA. BHA staat voor bèta hydroxy acid, een stofje dat dode huidcellen voorzichtig van de huid losweekt en ook dieper in de poriën vuil kan verwijderen. Omdat ik een droge huid , maar ook erg veel grove en verstopte poriën heb, was ik al een aantal jaren benieuwd naar of zo’n BHA ook voor mij de sleutel zou zijn naar een perfecte huid.

Afgelopen twee weken heb ik de Paulas Choice Skin Perfecting 2% BHA lotion uitgeprobeerd en uitvoerig getest om jullie vandaag het doorslaggevend woord te geven: Is de 2% BHA lotion mijn nieuwe holy grail product?

paulas choice skin perfecting BHA 2% review nederland, BHA op droge huid ervaring, voor en na

Paulas Choice

Paulas Choice leerde ik een aantal jaren geleden kennen toen ik mij begon te interesseren voor huidverzorging en de ingrediënten die daarin worden gebruikt. Ik wilde weten welke ingrediënten nou echt wat deden voor mijn huid en welke ingrediënten eigenlijk meer kwaad dan goed deden. Al snel kwam ik op de twee “Guru’s” op huidverzorgingsgebied; De Nederlandse Jetske Ultee en de Amerikaanse Paula Begoun. Beide zijn dermatoloog en hebben zich gespecialiseerd op het gebied van huidverzorging. Met wetenschappelijke onderzoeken om hun meningen te onderbouwen, hebben hun artikelen mij ontzettend veel geleerd over onze huid en de producten die wij er op smeren.

Paulas Choice is het eigen huidverzorgingsmerk van Paula Begoun. Op basis van alle kennis die Paula gedurende de jaren had opgedaan over huidverzorging, heeft ze deze producten ontwikkeld. Stuk voor stuk milde, maar ook zeer effectieve producten bomvol antioxidanten en herstellende ingrediënten. De Skin Perfecting 2% BHA lotion is één van de vele succesnummers van dit merk.

paulas choice skin perfecting 2% BHA review, skin perfecting BHA ingredienten, paulas choice bha ingredients

Skin Perfecting 2% BHA lotion

Paulas Choice heeft drie verschillende 2% BHA producten in haar assortiment. Een liquid, een gel en een lotion. Omdat vooral mijn voorhoofd vaak erg droog kan zijn, ging ik voor de lotion variant. Dit, om het product naast exfoliërend ook verzorgend te laten werken op mijn huid.

De lotion komt in een net vormgegeven pompflacon met maar liefst 100 ml inhoud. Aangezien de meeste huidverzorgingsproducten 50 ml inhoud hebben, krijg je een heleboel product voor je geld. Daarnaast werkt een pompflacon erg gemakkelijk en hygiënisch en blijven de antioxidanten in het product zo lang mogelijk werkzaam.

De lotion heeft een crème witte kleur en een neutrale, licht zoetige geur. De structuur is inderdaad zoals een lotion en verdeelt licht en gemakkelijk over je gezicht. Omdat je je gezicht altijd moet laten wennen aan een exfoliant, heb ik de eerste paar keer heel voorzichtig de lotion aangebracht en goed gelet op hoe mijn huid op de lotion reageerde. Al snel merkte ik dat mijn huid hier geen enkel probleem mee had en ben ik de 2% BHA lotion iedere avond gaan gebruiken.

Bij het opstaan voelde mijn huid al na het eerste gebruik zachter dan ooit. Na een aantal avonden begonnen de bobbeltjes op mijn kaak te verminderen en na ongeveer een week merkte ik dat mijn poriën kleiner begonnen te worden. Nu, na twee weken, voelt mijn huid nog steeds heerlijk zacht aan en zijn mijn poriën aanzienlijk in formaat geslonken. Toch zitten er nog steeds veel mee-eters en zwarte puntjes op mijn neus en mijn kin. Jammer, want ik had stiekem gehoopt dat ook deze zouden verdwijnen met het gebruik van een BHA.

Paulas choice skin perfecting 2% BHA lotion review, nederlands, ervaringen BHA, chemisch exfolieren, goede huidverzorging, mee eters verwijderen, paula begoun, skin perfecting bha, paulas choice BHA review

Conclusie

De Paulas Choice Skin Perfecting 2% BHA lotion is een fijne en milde toevoeging aan je huidverzorginsroutine. Op zeer milde wijze egaliseert het je huid en verkleind het je poriën. Doordat de lotion ook veel verzorgende ingrediënten bevat, is de 2% BHA lotion ook goed geschikt voor mensen met een droge huid. Jammer genoeg werden de meest hardnekkige mee-eters op mijn neus en kin niet verwijderd. Wie weet zou dit wel gebeuren met een iets agressievere BHA variant of wanneer ik de Skin Perfecting 2% BHA lotion zou gebruiken in combinatie met andere verzorgingsproducten. Aangezien ik dit jaar op zoek ga naar een nieuwe holy grail verzorgingsroutine, zal ik er snel genoeg achter komen of ik dan ook eindelijk van die vervelende zwarte puntjes af kom.

De Skin Perfecting 2% BHA lotion blijft de komende tijd zeker in mijn routine en na het gebruik van dit product, ben ik nog meer benieuwd geraakt naar de andere producten van Paulas Choice. De prijs kwaliteit verhouding is fantastisch, de producten zijn fijn in gebruik en gaan lang mee. Zeker een aanrader dus.

De Skin Perfecting 2% BHA lotion kost € 31,90 in de webshop van Paulas Choice.

Let op! Als je BHA gebruikt, wordt je huid gevoeliger voor de straling van de zon. Het is daarom erg belangrijk om iedere dag een goede SPF te dragen.

Hoe exfoliëren jullie je huid?

10 gedachten over “Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Lotion”

  1. Wat een fijn product! Ik heb zelf ook veel last van een onzuivere huid, dus misschien is dit wel de uitkomst! Ik gebruik nu de Breath Of Fresh Air Toner van Lush, en die helpt ook al erg goed. Jammer dat je nog steeds last hebt van zwarte puntjes. Ik kom daar zelf ook niet vanaf helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *