Blogging & Career

Waarom inbox 500 keer beter is dan Gmail

inbox by gmail, google, beter dan gmail, wat is inbox, hoe werkt inbox, blogtips, producivity tips

Een overvolle mailbox, verschrikkelijk vind ik dat. Tussen de binnenkomende mailtjes, de spam en de mailtjes die je nog moest beantwoorden of gewoon wilde bewaren zie je al gauw het bos niet meer. Gelukkig heeft Google daar een geniale oplossing voor, een oplossing waardoor ik nu veel meer overzicht heb in mijn mailbox en een oplossing die nog bijna niemand kent. Waarom?

Ik weet het ook niet. Want eigenlijk zou iedereen moeten overstappen van Gmail naar Inbox. Het nieuwe mailprogramma van Google. Vandaag vertel ik jullie een paar van de redenen waarom Inbox minstens 500 keer beter is dan Gmail en waarom je de switch van Gmail naar Inbox nù moet maken.

Wat is inbox?

Inbox is het nieuwe mailprogramma van Google. Geen zorgen, Gmail blijft voorlopig gewoon bestaan. Inbox is bedoeld voor harde werkers die (net als ik) dol zijn op tijdmanagement. Met inbox kan je je mail net wat efficiënter en effectiever afhandelen en houd je goed overzicht tussen alle verschillende mailtjes. Inbox is te gebruiken op zowel je mobiel als via Chrome.

ruim je mailbox op, ruim je inbox op, inbox by google, overzicht in je mail krijgen

Dit maakt inbox zo geweldig

Oké, het is wel duidelijk dat inbox “gewoon” een mailbox systeem is. Waarom zou je dan de switch maken van gmail naar inbox?

1- Je kunt mailtjes snoozen. Ik begin maar gelijk met één van de functies die ik het meest geweldig vind aan inbox. Je kunt mailtjes namelijk snoozen. Zodra je een mailtje binnen krijg in inbox, kan je hem meteen beantwoorden of afhandelen. Soms komt het beantwoorden van de mail alleen even niet zo goed uit. Je bent net even wat anders aan het doen en wil je mail liever pas ’s avonds beantwoorden. Met inbox kan je het mailtje dan snoozen tot ’s avonds. ‘S avonds zal je dan het mailtje opnieuw in je inbox krijgen, waardoor hij niet ondergesneeuwd zal raken tussen alle andere mailtjes die je op een dag krijgt en vergeet je hem niet te beantwoorden.

Behalve op tijd en datum, kan je mailtjes ook snoozen tot op een bepaalde locatie. Misschien ben je op je werk en krijg je een mailtje van je lieve oma. Natuurlijk wil je die beantwoorden, maar wel als je weer thuis bent. Snooze hem tot je weer thuis bent en zodra je de deur van je huis binnenstapt, verschijnt de mail weer bovenaan in je inbox. Ideaal!

2- Afgehandelde mailtjes worden opgeslagen. Mailtje afgehandeld? Dan klik je op het vinkje bovenaan en je mail verdwijnt uit je inbox. Zo houdt je overzicht in welke mailtjes er net binnen zijn gekomen of welke mailtje nog beanwoord moeten. De afgehandelde mailtjes worden niet weggegooid, maar bewaard in een aparte map. Zo kun je gesprekken nog gemakkelijk terugzoeken als dat nodig mocht zijn.

google inbox, tips voor het ordenen van je mail, tips voor zzp'ers, eigen baas, blogtips, efficient3- Berichten worden gebundeld. Inbox bundelt vergelijkbare berichten samen. Zo stopt hij bijvoorbeeld alle reclame mailtjes in één map die je binnenkrijgt in je inbox. Zo overstroomt je inbox niet met reclame, maar kan je heel gemakkelijk alle reclame mailtjes in één keer bekijken of weggooien. Ook andere mailtjes kan inbox voor je bundelen. Reizen bundelt inbox bijvoorbeeld ook samen. Inbox maakt automatisch een mapje aan met je reis, waar hij alle mailtjes met vliegtickets en hotelreserveringen in stopt. Vervolgens laat hij je weten als je vlucht op tijd is, of juist vertraagd en herinnerd hij je een dag of een week van tevoren dat de reis er aan komt.

4- Herinneringen Behalve mailtjes, kan je ook herinneringen instellen met inbox. Stel je bedenkt je halverwege de dag dat je niet moet vergeten om WC papier te kopen als je thuis komt, dan stel je een herinnering in met “WC papier kopen” en snooze je die tot je weer thuis bent. Als je dan thuis komt, popt de herinnering op en weet je weer precies wat je ook al weer moest kopen.

Dit zijn nog maar een paar van de geweldige features die Inbox te bieden heeft. Ik zou in ieder geval voor geen goud meer terug willen naar Gmail. Inbox houdt mijn inbox een stuk overzichtelijker en aan het eind van de dag kan ik mijn inbox ook daadwerkelijk leeg en afgehandeld hebben. Een heerlijk gevoel.

Hoe begin ik met inbox?

Beginnen met een nieuw mailsysteem betekend waarschijnlijk dat ik al mijn mailtjes moet gaan overzetten toch? Nee!, omdat Inbox een product is van Google, net als Gmail. Is overstappen super makkelijk en zijn je mailtjes meteen in Inbox te vinden. Download Inbox in de app store of in Google Play en de rest spreekt eigenlijk voor zich. Na het downloaden van de app, kun je Inbox ook gebruiken in je browser via inbox.google.com.

Voor meer uitleg over inbox en haar geweldige functies, kun je kijken op google.com/inbox

Kenden jullie inbox al? En krijgen jullie al zin om over te stappen?

12 gedachten over “Waarom inbox 500 keer beter is dan Gmail”

    1. Ik ben zo blij dat ik het heb ontdekt. Ik ontdek nog iedere dag nieuwe mogelijkheden en ik zou echt niet meer terug willen naar Gmail. Vandaag kwam ik er achter dat je kan instellen dat reclame mailtjes in 1 vast mapje nog maar 1 keer per dag in je mailbox verschijnen. Zodat je niet de hele dag wordt gestoord met spam. Ideaal :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *