Beauty

Over een droge huid en je achterwerk

Gisteren las ik een interessant artikel over de droge huid. De laatste jaren is mijn huid ontzettend droog. Vooral mijn voorhoofd is regelmatig gewoon heel erg pijnlijk door de droogte. Nou weet ik dat al dat geëxperimenteer met verzorgingsroutines ook niet zo goed is voor mijn huidje, maar de ideale routine wil ik toch wel graag vinden.

Het artikel ging voornamelijk om wat de oorzaken kunnen zijn van een droge huid. Om dit te bedenken, werd de huid vergeleken met je billen. Jawel, je leest het goed. Je bips, derrière, kont, achterwerk etc.
De huid van je bips is immers nooit echt droog. Hoe kan het dan dat er zoveel mensen zijn met een droog gezicht, maar nooit iemand met droge billen? Wat is nou het grootste verschil tussen de huid op je billen en de huid op je gezicht? Juist. De huid op je billen wordt vrijwel je hele leven bedekt door een beschermend laagje van je kleding. Je billen zien het zonnetje bijna nooit.

En dat is precies waar het probleem ligt voor de meeste mensen met een droge huid. De droge huid op hun gezicht ontstaat door beschadiging en uitdroging door de zon. Wil je dus het probleem van een droge huid aanpakken, voordat je het gaat genezen. Is het dragen van een goede SPF een must. Niet alleen als het zonnetje schijnt, maar ook gewoon als het een doorsnee regenachtige Hollandse dag is en ook als je de hele dag achter je bureau zit te leren.

Weer een reden om altijd goed SPF te smeren. Hopelijk ga ik het nou ook echt een keertje volhouden.

Céline

2 gedachten over “Over een droge huid en je achterwerk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *