Fashion

Outfits voor thuiswerken

outfits voor thuiswerken, noorse trui fjällräven, nordic style outfit, slow living

Weet je welk kledingstuk tijdens de eerste lockdown, significant meer werd verkocht dan normaal ? Joggingbroeken. Blijkbaar veroorzaakte het nieuwe normaal met thuiswerken niet een enorme behoefte aan lange dames blouses of sexy lingerie maar aan joggingbroeken. (Bron)

Stiekem snap ik die behoefte heel erg goed. Ik vind het heerlijk dat ik me het afgelopen jaar veel minder heb hoeven “aankleden” dan anders. Hoewel ik het vaak heb geprobeerd en ook op mijn blog flink wat outfits heb gedeeld, ben ik gewoon geen geboren fashionista.

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren mijn garderobe flink uitgedund en verduurzaamd en hoe graag ik het ook zou willen, dat is helaas niet waar de mode wereld om draait. Maargoed, de hele dag in pyjama achter je laptop zitten is ook niet alles. Dus wat trek je aan voor een dag thuiswerken als je gaat voor comfort maar ook het gevoel wil hebben dat je energie genoeg hebt om productief aan de slag te gaan?

lange dames blouse outfit, slow living, thuis werken, lange blouse met legging loulou lemon

Hoe lager hoe minder

Vanaf het topje van je hoofd gerekend is de vuistregel: Hoe lager, hoe minder. Hoe lager op je lichaam een kledingstuk zich bevind, hoe kleiner de kans is dat dat kledingstuk op beeld zal verschijnen tijdens een zoom of google meet vergadering.

Het voelt bizar om te zeggen, maar eigenlijk is het gewoon heel erg waar. Men zegt toch altijd dat bekende youtubers zich alleen van de bovenkant leuk aankleden en opmaken en van onder gewoon een pyjamebroek en pantoffels dragen? Waan je dan nu even een echte youtuber, want sinds thuiswerken de norm is, is iedereen een beetje professioneel youtuber met alle zoom vergaderingen en Google meet borrels.

De twee staples

Deze twee items zijn echt mijn go-to kledingstukken geworden voor als ik thuis aan het werk ben. De lange dames blouse en een zachte legging.

Lange dames blouse:

Een lange blouse zit fijn, is gemakkelijk te combineren en ziet er netjes en aangekleed uit op beeld. Lange dames blouses zijn verkrijgbaar in ontzettend veel leuke printjes en kleuren en als je nog net een beetje extra professioneel wil overkomen, combineer je de lange blouse met een blazer of met een ander net jasje die je na de meeting natuurlijk weer gewoon uit trekt.

Op de foto combineerde ik een dames blouse met lange mouw met een klassieke zwarte blazer.

Legging:

Die lange blouse combineer ik dan het liefst met een legging. Een legging die niet afzakt, goed mee rekt in alle richtingen, lekker zacht is en van goede kwaliteit. Veeleisend? Hoe kom je erbij?
Omdat zo’n blouse over de bovenkant van de legging valt, heb je niet zo door dat je eigenlijk geen broek aan hebt en verder zit het gewoon heel erg chill.

Eigenlijk trek ik alleen nog maar een echte broek aan als ik de deur uit ga. En ja, dat is nu gewoon even niet zo heel erg vaak meer.
Ik heb ook nooit eerder bij grote modeketens zoveel “jogging achtige” broeken in de collectie gezien als nu. Blijkbaar ben ik niet de enige die comfort even verkiest boven het plaatje.

Home office outfit inspiratie

Heb je behoefte aan nog meer inspiratie voor fijne home office outfits? Ik maakte een Pinterest bord vol met fijne thuiswerk kleding. Je vind het bord met thuiswerk inspiratie hier.

Wat is jouw go-to outfit als je thuis werkt?

$

1 gedachte over “Outfits voor thuiswerken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *