Interior Lifestyle

Op zoek naar een huisje; een update

Bloomon, Bloomon vaas, bloomon actie, bloomon ervaringen, bloomon kortingscode, bloemenabbonnement, bloomon review, bloomon gratis vaas

Dagelijks kijk ik op Funda naar de nieuwe huizen die in de buurt te koop staan. Wie weet kom ik dan een huisje tegen dat aan al onze wensen voldoet en dat, ondanks de bizarre huizenmarkt op dit moment, ook nog redelijk geprijsd is. Deze routine is de afgelopen jaren bijna een vaste prik geworden iedere dag.

Bij ieder huis dat op de te koop lijst verschijnt, kan ik wel minstens één reden bedenken waarom het niks voor ons is. De tuin is te klein, de woonruimte te groot, de ramen te klein, de plafonds te laag, er zit geen haard in of ik zie mij geen kinderen grootbrengen in de wijk waarin het huis staat en dan hebben we het nog niet eens over de bizarre prijzen waarvoor huizen op dit moment verkocht worden. Het is dan ook bijna een shock als je daadwerkelijk iets tegenkomt waar je meteen verliefd op wordt.

Maar ik zou ik niet zijn, als ik ook niet een waslijst met kritiek punten kon opstellen nog geen 5 minuten nadat we bij een bezichtiging ons droomhuis hadden verlaten. Hoe meer we kijken, hoe meer ik me realiseer dat we bijna alles wat we willen en nodig hebben ook in ons huidige appartement al hebben. Hoge plafonds, een fijne wijk, lieve buren, veel licht… Misschien missen we een stukje gras waarop ik in de zomer in bikini een boek kan lezen, maar om daar een ton extra voor te betalen is ook een beetje overdreven.

Het is ook heel makkelijk om je te laten beïnvloeden door wat anderen van je verwachten. Of misschien niet eens wat anderen van je verwachten maar van de verwachtingen die je jezelf oplegt; iets nieuws proberen, een nieuw avontuur aangaan samen, een volgende stap? Hoe vaak we niet begripvolle blikken en een goedkeurende knik krijgen als ik vertel dat ik eigenlijk altijd wel rondkijk naar huizen met een tuin. “Ja, zeker nu jullie een hond hebben is dat natuurlijk wel heel lekker” is het antwoord wat je dan altijd krijgt. Of “Ja, zeker als jullie nog een keer kinderen willen dan is een extra slaapkamer of twee ook wel fijn”.
Maar de hond komt dagelijks in het park én in het bos, weet niet beter dan dat dit haar huis is en ligt net zo lief de hele dag buiten op het balkon op de bank te slapen.
Voordat een kind echt een eigen slaapkamer nodig heeft, ben je ook weer een aantal maanden verder en daarbij hébben we een slaapkamer over. Dus voordat je gezinssituatie zodanig is veranderd dat die kamer ook niet meer voldoet, ben je minstens 6 jaar verder.

klein wonen, appartement met een husky en kinderen

Mensen mogen denken dat we gek zijn als we in een appartement blijven wonen maar wel gek op een leuke manier.  Ik zal niet ontkennen dat ik een traantje weggepinkte toen de klok de uiterste biedingstermijn voor ons droomhuis overschreed en ik heel stiekem toch de makelaar wilde opbellen om nog een last minute bod uit te brengen. Waarschijnlijk meer uit FOMO dan dat ik werkelijk spijt had van onze beslissing. Er komt vast een moment dat we dit huis ontgroeien maar die tijd is er voorlopig nog niet en tot dat moment wel daar is, blijf ik lekker iedere dag rondkijken op Funda.

4 gedachten over “Op zoek naar een huisje; een update”

  1. Dat is een mooie om over na te denken. Ik denk dat het altijd goed is om je eigen ding te doen en je niet te laten leiden door verwachtingen van anderen. Ik hoop dat jullie nog heel lang gelukkig zijn in dit appartement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *