Interior

Onderzetters van BolletjesKleed

vilten onderzetters bolletjeskleed, gemaakt van grijze viltballetjes in modern scandinavische interieur stijl

Sinds ik een eigen appartement heb, ben ik eigenlijk altijd wel bezig met mijn interieur. Ik vind het heerlijk om me te verdiepen in de verschillende manieren om je huis in te richten en om de perfecte items voor in mijn eigen interieur te vinden. Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op Scandinavië, waardoor mijn interieur altijd een flinke dosis Zweedse inspiratie over zich heen gegoten krijgt. Daarnaast houd ik van spullen met een verhaal.

Spullen met een verhaal

Een combinatie van nieuwe en oude producten. Hout van bomen die al jarenlang in een bos stonden. Gebruikt steigerhout voor mijn eettafel of een kleed naast mijn bed, gemaakt van wol van een schaap dat vast een heel spannend leven heeft geleefd in de schotse hooglanden. Die verhalen geven een huis meer persoonlijkheid en meer warmte.

De reden dat ik dit verhaal begin, is vanwege mijn nieuwe onderzetters. Omdat ik dus dol ben op natuurmaterialen en materialen met een verhaal, heb ik redelijk wat hout in huis en met al dat hout in huis, zijn onderzetters toch wel flink handig. Handig, maar mooi vind ik ze maar zelden. Ik had kleine vilten onderzetters voor onder mokken of bloempotjes, maar nog geen grotere onderzetters voor grotere voorwerpen als een pan of een theepot.

bolletjeskleed onderzetter van viltballetjes grijs

BolletjesKleed vilten onderzetters

Mijn nieuwe onderzetters zijn van Sukhi.nl. Een sociale organisatie die zorgt voor werkgelegenheid voor de vrouwen in Nepal. Omdat deze vrouwen ook voor hun gezinnen moeten zorgen, krijgen ze veel flexibiliteit in hun werk en kunnen ze het werk ook thuis uitvoeren. Daarnaast krijgen ze eerlijke lonen voor het werk dat ze doen. Zo verdienen ze vaak wel vier keer zoveel als iemand met een gemiddeld inkomen in Nepal. In deze video is te zien hoe de kleden stap-voor-stap in elkaar worden gezet.

Ieder kleed van Sukhi.nl is uniek en handgemaakt. Je bent zelf geheel vrij in het formaat van het kleed, of je hem rond of vierkant wilt hebben en in welke kleuren en/of patronen het kleed moet worden gemaakt. Een plekje voor de hond of kat, wat opfleuring bij een eenzame leeshoek of zoals ik: als onderzetter. Alles is mogelijk. Op de website geef je je keuzes door, waarna de opdracht wordt verstuurd naar één van de vrouwen in Nepal en je kleed met de hand in elkaar wordt gezet.

Zoals ook in de video te zien is, is de onderzetter van 100% natuurlijk materiaal. De wol en de kleurstoffen, alles is puur natuur. Nog zoiets waar ik erg veel van houd in mijn interieur. Want ook de natuur vertelt een verhaal.

8 gedachten over “Onderzetters van BolletjesKleed”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *