Travel

Ondertussen in Finland #25: Weer terug in Nederland

finland vlog 30, einde finland uitwisseling, stockholm met kerst, christmas in Stockholm, lush haul, shopping

Dat was het dan, het einde van mijn verblijf in Finland. Het einde van mijn study abroad en het einde van alle rust. Ik heb in de afgelopen maanden heerlijk de tijd gehad om na te denken. Na te denken over de dingen die mij blij maken, de dingen die ik belangrijk vind in het leven en over wat ik straks na mijn studie wil gaan doen. De rust die ik in Finland heb ervaren, had ik ook toen ik op mijn twaalfde in Zweden woonde en is ontzettend fijn en relativerend, maar heel erg moeilijk om in Nederland ook vast te houden.

Eigenlijk merk je het zodra je weer je eigen huis binnenstapt. Nederland is zoveel voller, zoveel drukker en hectischer. Om te ervaren hoe erg het eigenlijk echt met Nederland gesteld is, moet je er eigenlijk een paar maanden tussenuit gaan om het te voelen. Het echte gevoel is echt heel moeilijk te bevatten als je het zelf niet hebt meegemaakt.

Al in Finland was ik hier een beetje op voorbereid en ik hoop dat ik daarom juist de dingen die ik zo fijn vond in Finland kan blijven doen, ook nu ik in Nederland ben. Grote groepen mensen of het maken van afspraken kan ik nu nog even niet aan. Maar dat komt met de weken wel weer. Ik heb namelijk ook weer ontzettend veel zin om lekker aan de slag te gaan met mijn blog. Eindelijk kan ik weer naar events en met andere bloggers meeten.

[yt url=”https://youtu.be/4fZbQAuL-jM”]

Bij de blogpost van vandaag zit de aller laatste Finland vlog. Ik liep altijd een paar weken achter met de vlogs die ik op Without Elephants liet zien, maar om dit hoofdstuk goed af te sluiten en jullie niet nog langer te vervelen met mijn Finland verhalen, vond ik het mooi om bij deze post de laatste vlog te doen. Alle tussenliggende vlogs zijn nog gewoon hier op mijn youtube kanaal te vinden.

Begin December sloot ik de deur van mijn appartement in Turku en vloog ik met het vliegtuig naar Stockholm, waar ik een heerlijk afsluitend kerstweekend had.

4 gedachten over “Ondertussen in Finland #25: Weer terug in Nederland”

  1. Wat zag je appartementje in Turku er leuk uit zeg! Wat fijn dat je een apart slaapkamertje had! Dat had ik in Zweden dus niet, dus ik leefde echt op een kleine postzegel. En Warry, hahahaha! Wat is ie schattig zeg! :D Hij heeft alleen wel een oogoperatie nodig geloof ik..

    1. Ja, ik vond het ook heel erg fijn dat ik niet in dezelfde kamer hoefde te slapen en te koken. Het was een heel luxe plekje voor een uitwisselingsstudent. Helaas heb ik Warry vergeten mee te nemen in het tweede hotel waar ik verbleef in Stockholm, hij heeft het helaas dus niet tot aan Nederland gered. Misschien wacht hij op me en kan ik hem volgend jaar alsnog meenemen :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *