Lifestyle

Omdat iedereen mooi is

zorg voor jezelf, mindfulness, gezonde geest, van jezelf leren houden, omdat iedereen mooi is, kaars, lichtjes, hart, donkere kamer

Zoals iedere vrijdag schrijft Jessica ook vandaag weer een verhaal over sport, voeding en het als meisje overleven in de krachttrainingshoek van de sportschool.

Van jezelf houden zoals je bent, het lijkt tegenwoordig een bijna onmogelijke opgave. Met social media zoals instagram, waardoor je jezelf continue kunt vergelijken met anderen. Met de opkomst van een totale gezondheidsmovement, waar havermout en groene smoothies goed zijn en brood en aardappelen fout. Het wordt makkelijker om de negatieve aspecten aan jezelf te zien, of in ieder geval, jouw negatieve aspecten ten opzichte van degene waar jij jezelf mee vergelijkt. Want is het niet het belangrijkste wat jij zelf vindt?

Erich Fromm, psycholoog en filosoof, definieerde self-love, als zorgen voor jezelf, verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, jezelf respecteren en het kennen van jezelf. Ik kan gelukkig oprecht zeggen dat ik van mezelf houd, ik ben tevreden met wat ik in de spiegel zie en ik ben blij met de persoon die ik ben. Dit bedoel ik totaal niet op een arrogante manier, je zult mij nooit ongevraagd horen roepen dat ik mezelf oh-zo’n-lekker-ding vind, maar als je vraagt of ik mijn dunne polsen of dat vetkwabje onder mijn oksel storend vind, dan zal ik daar zeker overtuigend nee op antwoorden.

En ik ben niet alleen blij met mezelf, ik word ook heel gelukkig van anderen. Ik kan zelfs intens genieten van andere mensen, in iedereen zie ik mooie dingen. Meisje met het knalrode haar, you rock! In een vrij traditioneel dorp gewoon in je hockeyrokje gaan hardlopen, you rock! Voor het modebeeld zeker 10kg te zwaar, maar hartstikke tevreden met jezelf, you rock! En vind je dat ik als vrouw niet zo geloofwaardig ben als ik over andere vrouwen praat? Lees dan eens dit stuk van Lennart. 

Tevreden zijn met jezelf

Ben je niet zo tevreden of heel onzeker over jezelf? Wat jammer. Bedenk dat iedereen dat wel eens heeft, diep van binnen hebben we allemaal angsten, ook al hoeft dat er aan de buitenkant niet zo uit te zien. Probeer positieve punten van jezelf te benoemen en te herhalen. Schrijf ook de dingen op die je negatief vindt aan jezelf en verdeel die in twee categorieën: een categorie met dingen die je kunt veranderen en een categorie met dingen die je niet kunt veranderen. Ga met dit lijstje vervolgens eens langs mensen die je kent, jij kunt wel vinden dat je nog 5 kg moet afvallen, misschien vindt iedereen in je omgeving je al wel hartstikke mager.

Heb je een uiteindelijke lijst? Voor de categorie met dingen die je niet kunt veranderen is er geen andere mogelijkheid dan deze punten te accepteren, je kunt hier niets aan doen en zult je hierbij moeten neerleggen. Voor de categorie met dingen die je kunt veranderen, is het een ding dat je er iets aan kunt doen, wil je dat ook? Ben je bereid er echt voor te gaan? Dan kun je in deze[over doelen stellen en motivatie] post lezen hoe je een goed doel opstelt!

Ik hoop dat ik met deze post een beetje positiviteit kan verspreiden zo tijdens de feestdagen! Wat vind jij mooi aan jezelf? 

Jessica

5 gedachten over “Omdat iedereen mooi is”

  1. Ik begrijp je, het is niet arrogant als je blij bent met wat je ziet in de spiegel. Ik ben ook blij met hoe ik eruit zie, hoe ik ben, maar tuurlijk heb ik ook eens eendag dat ik in de spiegel kijk en denk ‘Mijn haar zit stom, oh wat heb ik een slechte huid en oh my god, mijn buik mag ook wel weer wat strakker.’ Maar buiten dat voel ik mij goed, ik vind het ook jammer als anderen slecht over zichtzelf praten. Als je echt te dik bent en je stoort je daaraan, let op je eten en ga sporten. Of vind je je kapsel maar suf en ben je klaar met je haarkleur? Zoek wat je wel mooi vind, knip het uit en ga naar de kapper! Zorg dat je tevreden bent over jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *