Lifestyle Recipes & Health

Nieuwe thee Simon Lévelt

nieuwe thee simon lévelt, simon levelt, simon levelt thee, spice orange, spicey cacao, spicy cacao, winterthee, herfstthee, thee voor de herfst, thee voor de winter, lemon ginger green, indiska mugg, cote d'azur, review, simon levelt enschede

Als we het dan toch hebben over lekker wegkruipen op de bank met een grote mok hete thee en een goed boek, laten we het dan ook maar meteen hebben over welke thee we het beste kunnen uitkiezen voor deze bezigheid. Simon Lévelt heeft voor het najaar maar liefst veertien nieuwe theesmaken in haar assortiment waarvan ik er een paar voor jullie uittestte.

Na lang kijken en vooral ook ruiken, besloot ik te gaan voor de nieuwe smaak Spice Orange. Een versierde zwarte thee met kaneel, sinaasappelschil, cayenne peper en kruidnagel. Toen ik Spice Orange voor het eerst dronk dacht ik meteen aan Sinterklaas. (Eigenlijk dacht ik; “Oei, ik ben geen zwarte thee meer gewend!” , maar dat is nu even niet belangrijk) Spice Orange is echt de perfecte thee om samen met een bakje kruidnoten te drinken.  Door de warme kruiden die in de theemix gebruikt zijn, doet de thee mij soms een beetje aan Chai thee denken. Chai fans zullen dus waarschijnlijk ook heel blij worden van deze lekkere winterse mix.

De eigenaar van Simon Lévelt Enschede was zo vriendelijk om mij nog een aantal andere probeernzakjes cadeau te doen zodat ik nog wat meer smaken voor jullie kon uitproberen.

Côte d’azur is een heel bloemige  zwarte thee met rozenblaadjes en lavendel. Ik vond het zelf wel iets weg hebben van de Sencha Silver Flower groene thee van Simon Lévelt. Misschien omdat in beide theeën rozenblaadjes verwerkt zitten. Zelf drink ik niet zo vaak een bloemige thee, mijn voorkeur gaat (vooral in de winter) uit naar wat meer kruidige theeën. Maar mocht je een bloementhee fan zijn, dan is dit een echte aanrader.

Spicy Cacao was meteen de favoriet van mijn vriend (want…chocola). Hoewel ik even aan de smaak moest wennen, is dit toch een heel fijn smaakje voor de koude wintermaanden. Een gezonder alternatief voor een grote mok warme chocolademelk. Ik ben dol op chocolade met peper, dus deze smaak is echt ontworpen voor mij. Deze zwarte thee is niet zo kruidig als ik verwacht had. Hij is wat zachter en tegelijkertijd wat voller van smaak dan bijvoorbeeld Spice Orange. Ik weet niet of ik hem veel ga drinken in de herfst, maar van de winter als er sneeuw ligt gaat dit een hele grote hit worden.

Als laatste testte ik Lemon Ginger Green, een smaak die zich al wat langer in het assortiment van Simon Lévelt bevindt en dan ook geen onderdeel is van de nieuwe theesmaken. Doordat het een groene en geen zwarte thee is, is deze thee een stuk milder en minder wrang dan de andere theeën die ik testte. Door de combinatie van frisse citroen en kruidige kruizemunt en citroengras, is Lemon Ginger Green een heerlijke smaak als je een winterkou hebt opgelopen en je een paar dagen in je bedje ligt uit te zieken. Door de gember werkt hij ook nog eens helend voor een zere keel. Dan weet je zeker dat je er snel weer bovenop bent.

De nieuwe theesmaken van Simon Lévelt zijn dus weer ontzettend lekker. Ik had eigenlijk ook niet anders verwacht.  Mijn losse thee koop ik altijd bij Simon Lévelt Enschede. Niet alleen om het hele ruime assortiment aan thee die ze daar hebben, maar ook omdat het personeel daar ontzettend vriendelijk en behulpzaam is. Mochten jullie dus een keer in Enschede zijn, zou ik zeker even langs Simon Lévelt gaan.

Welke Simon Lévelt thee is jullie (herfst) favoriet?

7 thoughts on “Nieuwe thee Simon Lévelt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *