Blogging & Career Lifestyle

Mijn jaar in boeken -2016

my year in books 2016, a christmas carol charles dickens pretty cover, spark joy mari kondoIn 2016 herontdekte ik het plezier van boeken lezen. Eigenlijk ontdekte ik dit al in 2015, toen ik in Finland studeerde maar ik maakte het een voornemen om ook in 2016 boeken te blijven lezen. Nu, in de laatste week van 2016 kan ik zeggen dat dit goede voornemen super heeft gewerkt. In totaal las ik in 2016 32 boeken. Dat is 260% meer dan wat mijn originele doel was!

Hier onder heb ik een lijst gemaakt van alle boeken die ik in 2016 heb gelezen. Ik heb ze allemaal direct na het lezen beoordeeld met 1-5 sterren. Standaard geef ik een boek vier sterren. Wanneer het een oké boek maar niet heel bijzonder was dan geef ik het drie sterren en als het het meest geweldige boek ooit was, geef ik het vijf sterren. In het zeldzame geval dat ik een boek slecht vind, beoordeel ik hem met twee sterren. één ster komt dus eigenlijk nooit voor. Ik heb afgelopen jaar heel gevarieerd gelezen. Van fictie tot non-fictie, van self help tot thriller en van romance tot aan business. Heerlijk die variatie en daardoor zou het ook zomaar kunnen dat jouw volgende favoriete boek in de lijst hieronder staat.

Britt-Marie var här – Fredrik Backman                                             *****
Wetboek voor bloggers- Charlotte Meindersma                              ****
Tribes- Seth Godin                                                                                  ***
The miracle morning – Hal Elrod                                                        *****
The Rosie effect-  Graeme Simsion                                                     *****
The hapiness project – Gretchen Ruben                                             *****
Live Love Run – Annemerel de Jongh                                                 *****
The circle – Dave Eggers                                                                       ***
Contagious – Jonah Berger                                                                   ****
Gangster anders en zijn vrienden- Jonas Jonasson                        ***
Life of Pi – Yann Martel                                                                         ****
One plus One- Jojo Moyes                                                                    ***
Black eyed Susans – Julia Heaberlin                                                  ****
Opgeruimd! (The life changing magic of tidying)- Marie Kondo ****
The art of crash landing – Melissa deCarlo                                       *****
Analfabeten som kunde räkna – Jonas Jonasson                            ****
We were liars – E.Lockhart                                                                   *****
Will you won’t you want me –Nora Zelevansky                               ***
Maestra- L.S Hilton                                                                                **
Lieveling – Kim van Kooten                                                                  ****
Bridget Jones Diary – Helen Fielding                                                 ****
Iene Miene Mutte –M.J. Arlidge                                                          ****
Bridget Jones the edge of reason – Helen Fielding                          ****
Getting things done – David Allen                                                      *****
Bridget Jones mad about the boy – Helen Fielding                         ***
De verwarde cavia – Paulien Cornelisse                                             ***
Het stel van hiernaast – Shari Lapena                                               ****
The little book of hygge – Meik Wiking                                              ****
Toen god een konijn was –Sarah Winman                                        ****
The joy of less –Francine Jay                                                               ***
Finding Audrey – Sophie Kinsella                                                       *****

Nu ik de lijst nog een keertje doorlees, denk ik dat We were Liars mijn absolute favoriet was in de categorie fictie. Echt een heel erg mooi boek en na de laatste bladzijde kon ik een paar minuten even niets zeggen. In de categorie non-fictie was mijn favoriete boek Opgeruimd (The life changing magic of tidying up). Ik weet dat ik dit boek geen vijf sterren heb gegeven en ik weet ook dat er non-ficitie boeken in de lijst staan die wel die vijfde ster hebben gekregen. Toch is dit het boek dat mijn leven het meest heeft beïnvloed en veranderd waardoor hij zonder twijfel bij mijn favoriete boeken van 2016 mag horen.

Ik kijk erg uit naar alle boeken die ik in 2017 zal gaan lezen. Hebben jullie nog aanraders die ik niet mag gaan missen in 2017?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *