Lifestyle

Over motivatie en doelen stellen

hoe doelen stellen, motivatie en doelen stellen, goede doelen maken, je doelen bereiken, je doelen berijken, effectief werken, sporten, betere trainings resultaten, betere resultaten, fit girl training, trainings doelen, gemotieerd blijven

 

Zoals iedere vrijdag schrijft Jessica ook vandaag weer een verhaal over sport, voeding en het als meisje overleven in de krachttrainingshoek van de sportschool.

Het is vandaag 19 december 2014, een doodgewone vrijdag. Volgende week is het 26 december, tweede kerstdag, misschien krijg je wel cadeautjes, maar hoogstwaarschijnlijk zit je in ieder geval aan een uitgebreid kerstdiner. De week daarna is het 2 januari, een dag waarop ik doelbewust de sportschool zal vermijden. Waarom? Omdat dat de dag is dat heel Nederland massaal begint met werken aan hun goede voornemens. Gelukkig zijn de meesten op 1 februari al weer verdwenen. Hoe jij ervoor zorgt dat jij je goede voornemens door gaat zetten? Daarmee ga ik je proberen te helpen!

Motivatie

Belangrijk bij het werken van je doelen is motivatie, wat drijft jou ertoe om een bepaald ding te doen? Waarom wil jij zo graag een halve marathon lopen? Waarom wil jij zo graag 100kg deadliften?

We onderscheiden twee soorten motivatie: intrinsieke en extrinsieke motivatie. Intrinsieke motivatie is motivatie die vanuit jezelf komt, jij wilt bijvoorbeeld 100kg deadliften omdat dat jou een goed gevoel geeft over je eigen kracht. Extrinsieke motivatie is motivatie die van buitenaf komt, deze is gericht op belonen/straffen, jij wilt bijvoorbeeld 100kg deadliften omdat je dan van jezelf die nieuwe sportbroek mag kopen of omdat je dan zoveel complimentjes zult krijgen van anderen.

Een goede manier om bij jezelf te checken of je intrinsiek of extrinsiek gemotiveerd bent: als er niemand in de buurt was om in de gaten te houden of jij je doelen wel behaalt, zou je dan nog even hard je best doen? Als er geen instructeur en mede sporters aanwezig zouden zijn bij je spinningles, zou je dan nog even hard fietsen?

Probeer voor jezelf te bedenken wat jou intrinsieke motivatie geeft, ook al vind je sporten zelf misschien erg moeilijk, misschien geeft het doel om fit te leven jou juist wel die boost om ervoor te gaan! En mocht intrinsieke motivatie vinden voor je doel erg moeilijk zijn, probeer er dan een beloning aan te hangen, wat heb je verdiend als je jouw doel gehaald hebt?

Een doel stellen

Wat wil jij dit jaar bereiken? Dat is misschien een erg grote stap om over na te denken,  wat wil jij deze maand bereiken is dan alweer veel realistischer. Probeer daarom om voor jezelf korte en lange termijn doelen te stellen, en vooral: stel deze doelen op verschillende vlakken, bedenk uit welke dimensies je lange termijn doelen bestaan en stel voor elke dimensie korte termijn doelen.

Bijvoorbeeld:

-Lange termijn doel: 10 kg afvallen

-Dimensies: sporten/bewegen, voeding, gezonde relatie ontwikkelen met zelfbeeld

-Korte termijn doelen: voor 1 juli 5 kg zijn afgevallen, voor 1 augustus 5 km kunnen hardlopen, minstens 3x per week goede punten van mezelf benoemen

SMART plan

Zoals het plaatje heel mooi zegt, een doel zonder plan is gewoon een wens. Maar hoe maak je nou een goed plan om je doel te bereiken? Een goede manier hiervoor is het zogenaamde SMART plan.

Specific: wat precies wil je bereiken

Measurable: zorg dat je doel meetbaar is, hoe weet je dat je jouw doel bereikt hebt?

Achievable: zorg dat je doel haalbaar is, van onrealistische doelen stellen word je alleen maar ongelukkig

Responsible: wie is verantwoordelijk voor welk deel van het doel? Waarschijnlijk ben jij dit zelf,

schrijf dan op uit welke stappen je doel bestaat(denk aan dimensies en korte/lange termijn doelen)

Time: wanneer wil jij je doel behaalt hebben(zet verschillende tijdstippen neer voor je verschillende dimensies en korte/lange termijn doelen)

Mijn doel is om voor het einde van mijn bulk 100kg te deadliften, ik houd jullie op de hoogte! Hebben jullie goede voornemens? 

Jessica

2 gedachten over “Over motivatie en doelen stellen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *