Minimal Bullet Journal Maart

Geplaatst op

minimalistic bullet journal, minimalism, minimalisme, minimalistische bullet journal

Ook mijn agenda begint zich langzaam aan weer flink te vullen en daarbij maak ik nog maar weinig tijd voor het versieren van mijn Bullet Journal. Ik heb hem zelfs een paar dagen helemaal niet gebruikt, wat voor mij voelde als een paar maanden. Hoewel ik niet uitgebreid tijd heb gepland om mijn Bullet Journal in te delen, vind ik het systeem nog steeds erg fijn en overzichtelijk werken. Daarnaast kwam ik op internet steeds vaker oproepjes tegen voor meer minimalistische bullet journals, netjes, overzichtelijk, maar met zo min mogelijk poespas. In maart is mijn Bullet Journal daarom minimalistisch.

minimalistic bullet journal, minimalism, minimalisme, minimalistische bullet journal

Minimaal kleurgebruik

Bij een minimale lay-out hoort ook minimaal kleurgebruik. Zwart is toch wel een mooie basic en daarnaast koos ik één accentkleur voor wanneer ik wat extra focus wil leggen op woorden of details. Ik ging voor een donkerrode kleur, maar ik heb ook Journals gezien waarbij er blauw werd gebruikt als accentkleur. Het is maar net wat je persoonlijke voorkeur heeft. Daarnaast vind ik het ook erg mooi om gebruik te maken van verschillende tinten grijs. (misschien 50?) Ik heb zelf maar één grijze stift, maar ik heb op internet Bullet Journals gezien in enkel grijstinten. Ontzettend mooi en ook heel rustgevend om te zien. Wanneer je van plan bent om alleen nog maar minimalistisch te Journalen, is het wellicht handig om te investeren in verschillende grijze stiftjes.

minimalistic bullet journal, minimalism, minimalisme, minimalistische bullet journal

Maandelijkse schoonmaak

Maandelijks kijk ik welke sets ik wil behouden en welke sets ik eigenlijk maar weinig of niet heb gebruikt. Misschien heb ik ook nog nieuwe ideeën voor spreads. Zo zet ik mijn Bullet Journal voor de maand op. In maart heb ik een maandoverzicht, een tracker die ik flink heb ingekort zoals je kunt zien, mijn gratitude lijst, een pagina voor inkomsten en uitgaven en dan nog de dagelijkse spreads. Eigenlijk zou ik ook nog graag een set maken voor het bijhouden van mijn (hardloop) trainingen in een week. Ik kan mijn voortgang redelijk bijhouden via Nike+, maar het is ook altijd leuk om de resultaten onder elkaar te kunnen zetten in mijn Bullet Journal.

gratitude bullet journal

Houd het minimalistisch

Een Bullet Journal is ontzettend handig om al je lijstjes en to-do’s overzichtelijk bij elkaar te hebben. Dit op een creatieve manier doen is soms heel erg fijn en inspirerend, maar uiteindelijk gaat het toch om de functionaliteit van de Bullet Journal. In deze drukke maand vond ik het dan ook heerlijk om gewoon te kunnen noteren wat er genoteerd moest worden en that’s it. Ik denk dat ik nog even doorga met deze wat simpelere versie van de Bullet Journal. Creatief zijn is leuk, maar als je er geen tijd voor hebt dan heb je er geen tijd voor.

minimalistic bullet journal, minimalism, minimalisme, minimalistische bullet journal

Om alles toch overzichtelijk te houden, is het belangrijk om gebruik te maken van duidelijke symbolen in je journal. Zo weet je precies wat een actiepunt, een afspraak of gewoon een notitie is. Ik heb journals gezien met misschien wel 50 verschillende symbolen. Zelf gebruik ik er eigenlijk altijd maar drie. Een vierkantje voor to-do’s, een stipje voor gebeurtenissen en een driehoek voor afspraken.

Hoe houden jullie je journal minimalistisch en overzichtelijk?

x-Céline
 • Leuk en handig zo een journal

  Reageer
 • Kim:

  Wat heb je het mooi vormgegeven! Ik was in februari begonnen met een bullet journal, maar merkte dat ik het lastig vond om bij te houden.

  Reageer
  • Wat jammer dat het systeem toch niet helemaal aansloeg. Gebruikte je hem alleen voor je to-do lijstjes? Dat is wel het gemakkelijkst bij te houden en om heel eerlijk te zijn sla ik ook regelmatig een paar dagen over hoor. ;)

   Reageer
 • Kim:

  Wauw. Het duurde mij dus serieus ⅔ van het artikel voor ik door had dat je dit allemaal zelf hebt gecreëerd/getekend, respect! Als enorme fan van lijstjes, notities, gegevens bijhouden (en misschien vooral ook afvinken) ziet dit er echt enorm inspirerend uit. Ik ga er even over nadenken voor mijn nieuwe to do lijst, aangezien de oude vol is. Thanks!

  Reageer
 • Meganne:

  Hello! Your articles are amazing! There are clear and the photos are really beautiful. What an inspiration is your blog! I think I will start my own Bullet Journal on this minimalistic theme. Thank you for all your advice! xoxo

  Reageer
  • Thank you for your kind words! I would love to see your minimalistic Bullet Journal if you are ready :)

   Reageer
 • Monique:

  Nog maar net begonnen in m’n bulletjournal, maar raak zeer geïnspireerd door jouw layouts! Ziet er prachtig uit!

  Reageer

Laat een reactie achter