Beauty

Mijn (natuurlijke) huidverzorgingsroutine zomer 2013

skincare, bokeh, huidverzorging

Urenlang kan ik lezen over verschillende huidtypen en met welke ingrediënten je deze het best kunt reinigen, verzorgen en beschermen. Een goede verzorging van de huid vind ik ontzettend belangrijk en toch heb ik er nog nooit wat over geschreven. Waarschijnlijk wachtte ik tot ik de perfecte routine gevonden zou hebben.

Nou veranderd je huid constant, dus zou ik nooit een artikel kunnen wijden aan een van de allerbelangrijkste dingen op het gebied van beauty.
Vandaag dus een post over hoe ik mijn huid verzorg op dit moment. ’s ochtends en ’s avonds.

skin, care, routine, summer, 2013, huidverzorging, olaz, olay, rose water, shea butter, spf
Een keer per dag, reinig ik mijn huid met de OLAZ essentials verfrissende reinigende gezichtsgel. Een hele mond vol, maar fijn is hij zeker. Ik heb jarenlang de Nivea vissage young washgel gebruikt, maar ik had genoeg van de kleine scrubdeeltjes die hier inzaten. Iedere dag mijn huid scrubben vond ik een beetje teveel van het goede, vooral omdat ik een redelijk droge en gevoelige huid heb. In veel andere reinigingsgels zitten veel uitdrogende alcoholen en sulfaten. Het was dus een hele klus om deze gezichtsgel te vinden. Maar mijn gezicht wordt er heerlijk schoon van, zonder trekkerig aan te voelen.

Na het reinigen, tone ik mijn gezicht met een microfiber doekje met een beetje rozenwater er op. Rozenwater is een heel natuurlijk product dat de huid niet irriteerd. Dit flesje heb ik bij de toko gehaald en was minder dan twee euro. Een goede toner droogt naar mijn mening de huid niet uit en bevat geen irriterende ingrediënten. Na de LUSH eau de Roma water, die ik een hele lange tijd gebruikt heb, gebruik ik dus nu simpel rozenwater als toner.

In de zomer zijn de temperaturen doorgaans een stuk hoger dan in de winter, vandaar dat ik geen dikke lagen vet op mijn gezicht wil hebben als ik peentjes zweet. Een serum is dan meestal genoeg. Dit OLAZ regenerist serum bevat geen parfum, waardoor er minder kans is op irritatie met de huid. Verder bevat het ook geen verstoppende of uitdrogende ingrediënten. Wat het wel bevat, is een hele grote hoeveelheid aan niacinamide. Niacinamide is een antioxidant die de huid verzorgt en beschermd gedurende de dag.

Na het aanbrengen van het serum, verdeel ik nog een beetje zonnebrandcrème over mijn gezicht. We weten allemaal hoe slecht UV- straling voor de huid is en aangezien ik niet op mijn 20e al de huid van een 80 jarige vrouw wil hebben, gebruik ik vrijwel iedere dag een SPF op mijn gezicht. Momenteel gebruik ik de zonnebrandcrème van het kruidvat, maar ook daar zit ofwel alcohol ofwel parfum in. Een goede, niet al te dure, natuurlijke zonnebrand heb ik nog niet gevonden, maar zodra ik hem tegenkom zal hij deze gaan vervangen.

‘S avonds gebruik ik na het tonen alleen een beetje pure Shea Butter van Cattier Paris rond mijn ogen als oogcrème en eventueel op droge plekjes.

Zoals jullie zien gebruik ik een heleboel natuurlijke producten voor mijn gezicht. Ik weet dat natuurlijk niet per definitie goed hoeft te zijn, maar over het algemeen zijn natuurlijke producten wel een stuk milder voor de huid. Ze doen ontzettend goed hun werk en zijn daarbij vaak goedkoper dan hele dure gezichtsverzorging van dure merken.

Gebruiken jullie ook wel eens natuurlijke of zelfgemaakte producten voor het verzorgen van je huid?

 

1 gedachte over “Mijn (natuurlijke) huidverzorgingsroutine zomer 2013”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *