Interior

Meubels kiezen waar je blij van wordt

scandinavische tafel, moderne tafel, steigerhouten tafel, tafel met schragen, IKEA, eames stoelen

Een huis is nooit helemaal af. Dat heb ik wel gemerkt de afgelopen jaren. Altijd zijn er wel dingen die ik zou willen veranderen, details waar ik van droom of meubels die worden omgewisseld. Eigenlijk is dat ook helemaal niet gek. Je leven blijft immers ook niet jaar in jaar uit hetzelfde. Je krijgt een nieuwe baan, je begint aan een nieuwe opleiding of je gezinssamenstelling veranderd. Al die dingen kunnen ervoor zorgen dat de behoeftes die je hebt voor een huis veranderen.

Maar hoe kies je nou meubels die echt bij je passen? Meubels waar je iedere keer blij van wordt als je ernaar kijkt en die ook nog eens praktisch zijn in gebruik? Hoe kies je hippe eetkamerstoelen waar je ook lang op kunt natafelen? Meubels kiezen is ontzettend lastig. Zeker als je weet dat de meeste meubelwinkels je nog steeds het liefst naar huis sturen met meubels waar voor hen het meeste marge op zit en niet meubels die daadwerkelijk jouw huis je ideale thuis maken. Na twee jaar lang zelf in de meubelbranche gewerkt te hebben, durf ik eindelijk wat wildere keuzes te maken wat betreft meubels en ik heb dan ook eindelijk het gevoel, dat ons huis wat persoonlijkheid bevat.

vintage bohamian interior, home decor, nespresso, danish design cabinet

  • Bedenk je op welke plek of plekken je je het aller gelukkigst voelt. Misschien is dat een bepaalde stad of vakantieplek, het huis van je lievelings oma of een heel bijzonder museum uit de buurt. Welke elementen maken die plek tot wat het is? Is het de kleurstelling, het gebruik van bepaalde materialen of misschien de verhalen die de schilderijen met zich meebrengen? Als je je dit hebt bedacht, kun je op zoek gaan naar meubels en accessoires die dit ook hebben.
  • Maak een Pinterest bord met kamers waarin jij het bovenstaande punt herkent. Misschien blijkt na een uurtje pinnen dat je iedere keer kamers kiest met een bepaalde stoel. Dan zou dat wel eens je ideale stoel kunnen zijn.
  • Zoek niet alleen op logische plekken. Natuurlijk kun je voor inspiratie naar IKEA en de meubelboulevard gaan, maar ook een rommelmarkt, een kringloopwinkel, een webshop of zelf dat leuke cafeetje op de hoek kunnen plekken zijn waar je geweldige vondsten kunt doen. Zo vond ik een keer het perfecte kussen voor op onze bank in een hotel. Na navraag gedaan te hebben bij de receptie, hadden ze nog een nieuw exemplaar in één van de schoonmaakkasten liggen die ik mocht overkopen. Zo heb je echt iets speciaals in huis!
  • Wees niet bang om te proberen. Het lijkt een ontzettend grote stap om een muur te verven of nieuwe eetkamerstoelen uit te proberen. Maar eigenlijk kost het over verven van een muur helemaal niet zoveel tijd en andere eetkamerstoelen zijn ook zo gevonden en uitgewisseld. Wil je iets veranderen in huis, maar weet je niet zeker of het echt zo mooi is als je in gedachten had? Probeer het gewoon uit! Een muur is in een ochtendje tijd weer terug in zijn oude kleur en eetkamerstoelen die toch niet zo lekker zaten als je had gehoopt, zijn ook zo weer terug gestuurd. Je wilde uitspattingen zijn meestal de beste als het op je huis aankomt.

Wat is het wildste dat jij ooit met je huis hebt gedaan?

$

1 gedachte over “Meubels kiezen waar je blij van wordt”

  1. Leuke tips! Ik heb vooral heel erg op comfort gelet, zeker bij de bank en stoelen. Een meubel kan nog zo mooi zijn, maar als het niet lekker zit… Hetzelfde geldt voor dingen die niet praktisch zijn. Zo zie je nu veel eettafels die aan de smalle kanten grote kruisen hebben als poten. Dat betekent dus ook dat aan die kant van de tafel niemand kan zitten zonder dat-ie z’n benen in z’n nek moet houden, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *