Interior

Meer kleur in huis

roze samples veneta gordijnen op terracotta linnen dekbed

Ze hangen er nog steeds, de donkerblauwe verduisterende gordijnen van de vorige bewoners. Op maat gemaakt en van goede kwaliteit, dus waarom zouden we ze vervangen?

Jarenlang was ik doodsbang voor kleur in huis. Kleuren zijn permanent en trendgevoelig; althans, dat is wat ik dacht. Veel veiliger voelde het om te kiezen voor wit en grijs, dat was altijd goed. Toen ik in een interieurwinkel ging werken, ontdekte ik dat kleur eigenlijk helemaal niet zo eng was. Het veranderen van een kleur in huis was een stuk gemakkelijker dan ik altijd dacht en kleur geeft een heleboel warmte en persoonlijkheid aan een huis.

Het was dan ook pas toen ik kleur aan ons huis begon toe te voegen dat ik er achter kwam dat de donkerblauwe gordijnen écht niet bij ons pasten.  Maar als het geen donkerblauwe, verduisterende gordijnen moesten zijn, wat dan wel?

husky op vtwonen vloerkleed karwei terracotta en wit met zwarte stippen

Terracotta met lichtroze

Ik weet niet meer precies welk moment het was, maar ik had meer terracotta kleurige dingen in mijn garderobe nodig. Soms weet je dat gewoon. En als je een kleur aan je garderobe toevoegt, voeg je hem ook toe aan je huis. Logisch. Dus zo gezegd, zo gedaan.

In de slaapkamer voegde ik een onderlaken en kussenslopen in terracotta aan ons beddengoed toe, en in de woonkamer verving ik de, ondertussen redelijk versleten, koeienhuid voor een wollen terracotta karpet en een hoogpolig tapijt met kleine zwarte stipjes. Beiden gaven gelijk een heleboel meer warmte en gezelligheid aan ons interieur.

Maarja, die donkerblauwe gordijnen hingen er nog steeds. Bij verschillende winkels bekeek ik het aanbod aan gordijnen maar de gordijnen waren nooit helemaal waar ik naar zocht. Door het licht in de winkel wist ik ook nooit hoe een kleur thuis zou uitvallen, dus de knoop doorhakken voor een niet noodzakelijke en best prijzige aankoop, deed ik niet.

Na een rondje Googlen, kwam ik terecht bij de gordijnen op maat van Veneta. Veneta heeft een groot assortiment qua kleuren en stoffen en heeft naast gordijnen ook jaloezieën, rolgordijnen en inbetweens. Ze hebben handige tools waarmee je de juiste maten voor je nieuwe gordijnen kunt bepalen en, mocht het toch nog fout gaan en je hebt fout gemeten, krijg je gewoon nieuwe gordijnen opgestuurd. De perfecte plek dus om onze nieuwe gordijnen te vinden.

Ik bestelde vijf stofstaaltjes om thuis te bekijken.

gordijnenkiezen veneta gordijn samples op wit linnen dekbed

Allemaal in een roze of perzik tint. De lichtroze kleur in de gemêleerde stof vindt ik heel erg mooi, maar het grijs in de stof maakt toch een beetje somber. De witte velouren stof is wel heel erg wit. Zeker met de hoge plafonds die wij hebben. De 2 roze velouren stoffen vind ik ook heel erg mooi, ook ondanks dat één van beide niet zo perzik was als ik van de foto op internet dacht. De laatste stof vind ik ook mooi, alleen oogt hij wat iel als ik hem bekijk op ons dekbed.

Kortom, de keuze is nog niet helemaal gemaakt. Misschien is een mooie vitrage van Veneta.com ook nog een optie?

Veneta gordijnen roze

Welke kleur vinden jullie het mooist passen?

$

2 gedachten over “Meer kleur in huis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *