Beauty

Mijn nieuwe M.A.C lipstick: Amorous

mac amorous review, mac amorous swatches, swatch, m.a.c amorous on light skin, mac amorous on fair skin, mac amorous bij lichte huid

Het is bijna exact een jaar geleden dat ik mijn aller eerste M.A.C lipstick kocht. Op een kersttrip naar Düsseldorf kocht ik mijn all time favourite lipstick: Candy YumYum en sindsdien ben ik bij bijzondere gebeurtenissen, stedenbezoeken of reisjes de fijne lipsticks van M.A.C gaan verzamelen. Toen mijn moeder twee weken terug voor een weekje naar Finland kwam, mocht ik als verassing een nieuwe, mooie lipstick bij M.A.C uitzoeken. Hoewel ik vrijwel altijd voor een matte finish ga, ging ik deze keer voor iets anders; een herfstige lipstick in een satin finish. M.A.C Amorous.

Het is nog moeilijk om tussen al die prachtige lipsticks van M.A.C een goede keuze te maken. Ik wist dat ik een unieke lipstick wilde met veel pigment. Een lipstick die bijzonder was, maar ook een lipstick die ik vaak zou kunnen dragen. Zowel in een wilde makeup bui, als bij een sollicitatiegesprek. Uiteindelijk viel ik op de prachtige bruine bessen kleur van Amorous.

mac amorous review, mac amorous swatches, swatch, m.a.c amorous on light skin, mac amorous on fair skin, mac amorous bij lichte huid

Ik was er heilig van overtuigd dat het Amoureux (op zijn frans dus) was en zo heb ik er in de winkel ook naar gevraagd. Bij thuiskomst bleek dat niet het geval te zijn, maar dat veranderd niets aan de mooie kleur.

Amorous heeft een satin finish. Dat wil zeggen dat hij net iets romiger en glanzender is dan de matte lipsticks van M.A.C, maar nog steeds ontzettend veel kleur en pigment in zich heeft. Satin lipsticks zijn perfect voor diegenen die matte lipsticks net iets te droog en te stroef vinden, maar wel op zoek zijn naar een lipstick met veel kleur en een lipstick die lang blijft zitten.

mac amorous review, mac amorous swatches, swatch, m.a.c amorous on light skin, mac amorous on fair skin, mac amorous op lichte huid

Zoals je op de swatches kunt zien is Amorous voor mij een hele herfstige en best donkere kleur. Op internet heb ik veel mensen gezien, waarvoor dit bijna een iets donkerdere nude kleur is, maar met mijn hele lichte huid pakt hij best donker uit. De kleur van Amorous is bijna exact gelijk aan M.A.C Captive (ook een satin lipstick) alleen dan zijn de ondertonen van Amorous wat warmer dan bij Captive. Ik heb ze helaas niet allebei, maar in dit swatch artikel van Esmée kan je het verschil goed zien. Als je één van beide lipsticks bezit, dan is de ander niet meer een hele grote toevoeging aan je stash.

De lipstick brengt heel gemakkelijk aan en blijft best lang zitten. Na een flinke maaltijd kan hij wel een opfrisbeurt gebruiken, maar omdat hij heel erg mooi slijt, kan je ook nog prima over straat als je dat niet doet.

mac amorous review, mac amorous swatches, swatch, m.a.c amorous on light skin, mac amorous on fair skin, mac amorous bij lichte huid

Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe lipstick. Het is een hele mooie toevoeging aan mijn lipstick stash en perfect voor als ik een dag wel graag lipstick wil dragen, maar mijn lippen wat romigers nodig hebben dan een matte lipstick.

M.A.C Amorous kost € 19.50 en is onder andere te koop bij de bijenkorf.

Wat is jullie favoriete lipstick merk?

15 gedachten over “Mijn nieuwe M.A.C lipstick: Amorous”

    1. Dan ben ik heel benieuwd hoe hij jou staat! Dankjewel, het is inderdaad echt een herfst (en dus Céline) kleurtje. Ik ben al lekker aan het spelen met deze lipstick kleur in allerlei looks. Hij past echt overal bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *