Beauty

M.A.C Runway Hit: Het zusje van Velvet Teddy

mac runway hit lipstick review en swatches op lichte huid, mac runway hit review and swatches on fair skin

In Finland schreef ik een artikel over mijn nieuwste aanwinst in mijn M.A.C lipstick collectie. M.A.C amorous. Een hele mooie lipstick, maar niet de enige mooie lipstick in mijn M.A.C lipstick stash. Vandaag is het de beurt aan Runway Hit. Een prachtige retro matte lipstick uit de vaste M.A.C collectie. Wellicht is het wel dè perfecte zomervariant van mijn andere grote favoriet: Velvet Teddy.

De matte lipsticks van M.A.C zijn al sinds onze eerste kennismaking favoriet bij mij. Ze hebben geweldige pigmentatie, brengen fijn aan en blijven bijna de hele dag op hun plek zitten. Alle eigenschappen die een perfecte lipstick zou moeten hebben. M.A.C runway hit is daar niet anders in. De lipstick ruikt naar de zachte vanille geur die zo typerend is voor alle M.A.C lipsticks. De lipstick glijdt gemakkelijk over de lippen en met één enkel laagje hebben je lippen een mooie egale en dekkende kleur. De oude retro matte kleuren waren nog wel eens droog en stroef om aan te brengen, maar daar lijkt Runway Hit geen last van te hebben.

mac runway hit swatch on fair skin, mac matte lipstick review, mac retro matte lipstick review, swatches mac runway hit

Ook blijft runway hit lekker lang op de lippen zitten. Zolang je niet al te vreemde activiteiten onderneemt, blijft de lipstick zeker een halve dag op je lippen zitten. Ook na het drinken van een paar kopjes thee of het eten van een broodje. Wel viel het mij op dat de lipstick gemakkelijker van de huid te verwijderen was dan de andere lipsticks die ik van M.A.C gewend ben. Meestal moet ik echt boenen tot mijn huid rood is om het ergste weg te krijgen. Dat was bij M.A.C runway hit niet het geval, hoewel hij alsnog wel goed op zijn plek bleef zitten. Dit verschil kan natuurlijk ook liggen aan dat runway hit een wat lichtere en neutralere kleur is dan de kleuren die ik meestal van M.A.C probeer.

mac runway hit lip swatch on fair skin, lichte huid, mac retro matte review

Runway hit is een mooie neutrale, perzik achtige kleur. Hij doet me een beetje denken aan de zomerse perzik variant van Velvet Teddy, een lipstick die ik heel graag draag als dagelijkse lipkleur.

Hoewel ik hem niet heel vaak tegenkom bij M.A.C counters, is Runway hit onderdeel van de vaste matte lipstick collectie. Je hoeft dus niet bang te zijn dat Runway Hit snel uit de schappen zal verdwijnen. Natuurlijk is Runway hit ook gewoon online te bestellen. Daar betaal je voor deze mooie retro matte lipstick € 19.50, een bedrag dat hij meer dan waard is.

11 gedachten over “M.A.C Runway Hit: Het zusje van Velvet Teddy”

    1. Vaak zijn het juist de kleine dingen die je helemaal verliefd maken op een kleur of eigenlijk net niet. Ik wil eigenlijk nog een keertje een foto maken van Velvet Teddy en Runway Hit naast elkaar. Deze is inderdaad echt veel meer perzik achtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *