Lifestyle Recipes & Health

Leven met de apple watch

apple watch ervaringen, apple watch review, life with the apple watch

September 2014, de Apple watch wordt gepresenteerd aan het publiek tijdens een Apple congres. Ik kon niet sceptischer zijn over het product. Een smartwatch die niet bruikbaar is als je je telefoon niet bij je hebt? Schiet dat niet heel erg zijn doel voorbij? Wie gaat er nou bellen met zijn horloge als er een telefoon in je tas of broekzak zit? Nee, ik hield het wel bij een oud vertrouwd analoog horloge. Deze gadget was aan mij niet besteed. Nu, iets minder dan twee jaar later, loop ik zelf met een Apple watch om mijn pols. Vandaag vertel ik, hoe de Apple watch mijn leven heeft veranderd in de maanden dat ik hem in mijn bezit heb.

Een leuke gadget

Het begon te kriebelen toen ik ging kijken naar een nieuwe telefoon. Mijn oude mobiel had niet alleen barsten in het scherm, ik kon de telefoon ook niet meer neerleggen als ik iemand had gebeld of wanneer iemand mij belde. Heel onhandig als je een zichzelf steeds herhalend bandje aan de lijn krijgt. Stiekem wist ik al dat ik een iPhone 6S wilde, maar het is niet de meest goedkope telefoon die er is en tijdens het hardlopen had ik de laatste tijd eigenlijk altijd mijn telefoon in mijn hand. Wat als ik onderweg viel en mijn nieuwe telefoon stuk ging?

Uiteindelijk was dit ook de grootste motivatie om een Apple watch te kopen. Tijdens het hardlopen zou ik mijn telefoon veilig opgeborgen kunnen houden. Ik hoefde hem niet meer in mijn hand te houden of uit mijn zak te halen wanneer ik wilde weten hoe lang ik al aan het lopen was of wanneer ik wilde weten hoe snel mijn gemiddelde tempo was. Dit zou ik allemaal op mijn Apple watch kunnen zien.

Motivatie

Hoe langer ik de Apple watch draag, hoe meer dingen ik er mee doe. Ten eerste vind ik het heerlijk hoeveel statistieken het horloge bijhoudt. Ik ben, zoals jullie wel weten, dol op statistieken dus ik kan mijn geluk echt niet op als ik in de app op mijn telefoon mijn gemiddelde hartslag, aantal stappen, aantal trappen, aantal actieve calorieën of bewogen minuten per dag kan terugzien. Die statistieken motiveren mij echt om soms net even wat gezondere keuzes te maken.

Al het werk dat ik doe ik zittend, waardoor ik al snel hele dagen achter elkaar zittend doorbreng. De Apple watch waarschuwt wanneer ik een uur lang achter elkaar stil heb gezeten en laat me dan 1 minuut lang even bewegen. Soms wat vreemd als je midden in een vergadering zit maar, behalve dat het veel beter is voor je gezondheid, is het ook erg leuk om aan het eind van de dag al je doelstellingen behaald te hebben. Ook geeft hij iedere 2 uur een berichtje dat het weer tijd is voor water. Soms heb ik van die periodes dat ik absoluut niet aan drinken denk. Dan is zo’n herinnering wel heel erg fijn.

Sinds ik de Apple watch heb, neem ik ook vaak de trap in plaats van de lift. Die paar extra traptreden komen toch weer mooi bij je statistieken te staan.

bullet journal black and white, bullet journal minimal, bullet journal daily, apple watch gold

Handige Sportapps

Naast het tracken van allerlei statistieken, is de Apple watch ook een perfect sporthorloge. De nike+ app die ik al jarenlang gebruik om mijn hardloopstatistieken bij te houden, heeft een perfect werkende app op de Apple watch. Tijdens het hardlopen kan ik nu blijven doorlopen wanneer ik mijn tempo of gelopen afstand wil zien. Geen geknoei meer met het uit mijn zak halen van mijn mobiel, heerlijk!

Tijdens de skivakantie dit jaar, downloadde ik een ski-app op de Apple watch. Zo kon ik aan het eind van de dag precies zien wat mijn topsnelheid was geweest die dag, hoeveel pistes we hadden genomen en hoeveel meter ik naar boven en beneden was gegaan die dag. Niet heel nuttig, maar wel heel erg leuk.

Ook tijdens mijn interval workouts gebruik ik mijn Apple watch altijd. Ik zet mijn timer op 7 minuten en wanneer deze minuten om zijn, begint het horloge te trillen. Zo weet ik precies wanneer mijn ronde om is, maar hoeft niet de hele sportschool daarvan mee te genieten.

Welk weer wordt het vandaag?

Omdat ik de Apple watch voornamelijk kocht als sporthorloge, verwachtte ik de andere functies niet heel veel te gebruiken. Dat bleek in de praktijk echter anders te zijn.

Voordat ik buiten ga hardlopen, check ik altijd eerst even wat de regenkansen zijn. Zo kan ik gemakkelijk bepalen of ik beter ’s ochtends of ’s avonds kan gaan hardlopen. Ook de temperatuur check ik altijd even. Zo weet ik welke hardloopoutfit het meest geschikt is.

Maar ook buiten het hardlopen om maak ik ontzettend veel gebruik van de weersvoorspelling die de Apple watch geeft. Wanneer iemand mij nu vraagt: “Is het koud buiten?” of “Moet ik een jas aan?” dan kijk ik automatisch al op mijn horloge.

In de winter bekijk ik dagelijks hoe laat de zon onder gaat, zodat ik daar mijn dag een beetje omheen kan plannen.

apple watch ervaringen, apple watch review, life with the apple watch, apple watch sport goud

No stress

Nog een functie die ik veel te graag gebruik, is de grote knop op het hoofdscherm waarmee je je mobiel geluid kunt laten maken. Niet normaal hoeveel stress dat kleine knopje kan voorkomen. Wanneer je even niet meer zeker weet of je je telefoon nou al in je tas had gestopt, hoef je niet meer gestressd alles uit je tas te gaan gooien. Eén druk op de knop, er plingt iets in je tas en je weet dat het goed zit. Heerlijk!

Voor lastigere zaken heb ik trouwens al mijn hondje getraind om naar de pling van mijn telefoon te zoeken als ik hem kwijt ben. Haha, lekker lui allemaal.

Eigenlijk is dit nog maar een kleine selectie van de dingen die ik dagelijks uitspook met mijn Apple watch. (Ik bekijk er bijvoorbeeld ook de tijd op) Mijn moeder roept altijd: “Niets zo veranderlijk als een mens en niets zo menselijk als Céline” een uitspraak die perfect bij de situatie past. Want hoewel ik twee jaar terug misschien wel de aller grootste sceptic was over de Apple watch, gebruik ik hem nu toch maar al te graag.

Hebben jullie een smartwatch of sporthorloge?

2 gedachten over “Leven met de apple watch”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *