Lifestyle

Kitzbühel foto’s part I

kitzbuhel, wintersport, foto's, skiing, apartment

Afgelopen week bracht ik door in het mooie Oostenrijk om te skiën, lekker te eten en te genieten van het mooie uitzicht. Dat mooie uitzicht was er zeker want met 17 graden en een strakblauwe lucht, kun je niets anders dan prachtige plaatjes schieten. 

Vandaag deel 1 van mijn Kitzbuhel foto’s.

kitzbuhel, apartment, skiing, wintersport, foto's

Op Zaterdagmiddag komen we aan bij het apartement dat we voor de komende week hebben gehuurd. We zijn gelijk helemaal verliefd op de combinatie van traditioneel hout en de moderne elementen, de zachte wollen kussens en de schapenvachtjes op de vloer. Bovendien is alles echt bizar schoon. Jullie weten hoe slecht ik tegen vuil kan, helemaal als het van iemand anders is, dus we voelen ons meteen helemaal thuis in dit apartement.

kitzbuheler horn snow, quiet place, skiing, skien

Op zondag ochtend staan we al vroeg op de piste. We skiën vandaag bij de Kitzbüheler Horn. Omdat we beide niet geweldige skiërs zijn, is ons aangeraden om hier de eerste dag wat op te warmen.

kitzbuheler horn snow, quiet place, skiing, skien

Er zijn genoeg afdalingen om je de hele dag te vermaken en omdat deze berg niet in verbinding staat met het grootste deel van het skigebied, is het hier altijd lekker rustig.

geitenkaassalade, kitzbuheler horn, restaurants

Wat een heerlijk weertje. Ik lunch met deze geitenkaassalade terwijl de zon zo sterk op mijn gezicht schijnt, dat ik aan het einde van de dag, ondanks mijn spf 30, toch verbrand ben. Oeps!

kitzbuhel, skiing, lectures, teacher, snow, skilessen

De volgende dag spreken we af bovenaan de Hahnenkambahn met onze leraar voor de dag. Ik ski al zo’n 15 jaar zonder skilessen en alles wat Melvin weet over skiën, heeft hij van mij geleerd. Het leek ons dan ook een goed idee om daadwerkelijk een keer een les te nemen. Rond het middaguur zat de les voor vandaag er op en wat een enorm verschil kan één zo’n lesje al maken.

kaiserwetter kitzbuhel, uitzicht, mooi skigebied

Het was vandaag kaiserwetter zoals ze in Oostenrijk zeggen en wat een prachtig uitzicht bovenop de SteinbergKogel!

kitzbuhel steinbergkogel uitzicht

apres ski aperol spritz, centro kitzbuhel

Tegen het einde van de middag is de kwaliteit van de pistes toch echt wel verdwenen en is het tijd voor een aperol spritz en een heerlijke tonijnsteak.

oostenrijks servies, skivakantie kitzbuhel

Ik word zo blij van dit servies! Ik zou het zelf nooit kopen maar zo op wintersport past het perfect bij de gezellige sfeer.

kaizerschmarren kitzbuhel skivakantie

Na een lange ochtend skiën op maandag is het tijd voor lunch. Mijn moeder heeft het altijd over Kaiserschmarren dus die moest ik echt een keertje proberen deze vakantie. Het was heerlijk maar ik had de portie beter met Melvin kunnen delen.

Tot zover de eerste drie dagen op de piste. We hebben het echt ongelooflijk goed naar onze zin en Kitzbühel past perfect in ons straatje. Naast prachtige pistes en een mooi uitzicht is het dorpje ook nog eens heel gezellig. Er zijn leuke kroegen voor de après ski maar ook genoeg goede restaurants om uitgebreider te eten. Precies de combinatie waar wij van houden. Stay tuned voor deel 2 van de foto’s!

2 gedachten over “Kitzbühel foto’s part I”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *