Lifestyle

Keuken inspiratie

Kitchen inspiration, keuken inspiratie

Over het algemeen ben ik heel blij met waar ik woon. We hebben ruimte genoeg, wonen op een super locatie en we hebben hele gezellige buren. Toch fantaseer ik soms over bepaalde dingen die ik zou willen veranderen aan ons huis. Raampjes in de badkamer, zodat we daar daglicht hebben, een bad en een keuken die net wat unieker is dan de keuken die we nu hebben.

Met onze huidige keuken is helemaal niks mis maar ik mis een beetje de “persoonlijke touch” die ik er graag aan zou willen geven. Omdat fantasie heel gezond is om te hebben, deel ik vandaag wat fijne keuken inspiratie.

Keuken inspiratie: de basis

scandinavische keuken, koperen peper en zoutmolen

De keuken heb ik in de basis graag tijdloos en minimalistisch zoals bij deze minimalistische keukens. Dit zorgt voor een fijne, rustige basis en houdt je huis tegelijkertijd ook nog verkoopbaar. Want laten we eerlijk zijn, dat is toch altijd ook wel een belangrijk puntje.

Mijn eigen keuken is eigenlijk ook heel neutraal in de basis. In dit artikel staan foto’s van hoe mijn keuken er uitzag toen ik 6 jaar geleden in dit huis kwam wonen en eigenlijk is er sindsdien maar heel weinig veranderd. Er staat geen schoonmaak emmer meer op de grond en het aanrecht is wat leger maar de basis is nog steeds hetzelfde. Met een mooi dienblad op de afzuigkap, een koperen peper en zoutmolen en een plantje heb ik wat kleur en persoonlijkheid proberen toe te voegen aan het geheel. Maar wat zou het tof zijn als ik een iets grotere keuken make-over zou aandurven.

Keuken inspiratie: de details

Als ik onze keuken op dit moment een make-over zou geven, dan zou ik de rustige basis persoonlijkheid geven met een keukenblad, of nog beter, onderkastjes in betonlook. (Dat zou dan meteen perfect passen bij het bad in mijn fantasie badkamer) Als je ook fan bent van betonlook in je keuken, dan vind je hier nog meer betonnen keukens. Beton geeft een spannend en onverwacht effect en oogt meteen zo robuust en stoer dat je ook daadwerkelijk durft te koken in je keuken.

pink handmade metro tiles

Omdat beton een koud materiaal is, zou ik op andere manieren warmte in de keuken brengen. Bijvoorbeeld in de tegeltjes tegen de achterwand van de keuken. Ik ben jarenlang bang geweest om kleur te gebruiken in mijn interieur maar hoe leuk zijn deze rechthoekige metrotegeltjes in een blush kleur of juist in warm groen? Gewoon wit kan natuurlijk ook altijd. Dat brengt lekker veel licht in je keuken. Door de tegeltjes in een al dan niet diagonaal visgraat patroon te plaatsen maak je de achterwand van de keuken nog nét even wat specialer. Lees hier hoe je zelf in een visgraat motief kunt tegelen.

copper kitchen inspiration, koper keuken inspiratie

Ook de kraan mag van mij speciaal zijn. Een vintage koperen kraan zou heel goed in ons huis passen. Het koper zorgt voor een mooie, warmte kleur en door gebruik te maken van niet nieuwe producten ben je ook nog eens heel milieubewust bezig. Waarom nieuwe producten produceren en extra afval creëren als de oude producten nog helemaal goed, zo niet beter zijn?

boerderij wasbak, keuken inspiratie

Het laatste detail in mijn fantasiekeuken zou een boerderij wasbak zijn. Ik zag deze wasbak in de eetzaal in een bed & breakfast en vond hem meteen helemaal geweldig. Soms heb je dat met dingen, dan weet je niet helemaal waarom maar je bent er meteen verliefd op. Ik nam deze stiekeme paparazzifoto van de wasbak zodat ik hem terug kon vinden als ik ooit een andere wasbak nodig zou hebben.

Heb jij je keuken helemaal zelf kunnen samenstellen? Of zat hij al in huis zoals hij is? Wat zou jij aanpassen in je keuken als je hem nu zou gaan verbouwen?

Bronnen: Iamerikavocking | parkandoakdesign | devolkitchens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *