Beauty

Kerst Look 2015

makeup kerst 2015, kerstlook 2015, makeup idee kerst, feestdagen, groene oogmakeup, groene oogschaduw, inglot, #57, #58

Oh Dennenboom, Oh dennenboom…
Morgen is het alweer kerstavond en daarna is het 1e en 2e kerstdag. Hebben jullie al plannen? Afspraken? Etentjes? Hebben jullie al nagedacht over jullie kerstlook van 2015?

Ieder jaar maak ik voor jullie een kerstlook, om na te maken of als inspiratie voor jullie eigen kerstlooks. Meestal begin ik al na de zomervakantie na te denken hoe ik mijn kerstlook dit jaar wil maken. Het wordt toch ieder jaar moeilijker om weer iets nieuws te bedenken, aangezien ik jullie wel ècht iets nieuws wil geven. Dit jaar liet ik mij inspireren door de kerstboom en maakte ik een groene ooglook met oranjebruine lippenstift.

makeup kerst 2015, kerstlook 2015, makeup idee kerst, feestdagen, groene oogmakeup, groene oogschaduw, inglot, #57, #58

Als oogbasis gebruikte ik mijn M.A.C soft ochre paintpot. Vervolgens bracht ik Inglot oogschaduw #368 aan als transition kleur in mijn arcadeboog en Inglot oogschaduw #418 , een prachtige donkergroene metallic kleur, in mijn outer-V. De donkergroene kleur blendde ik uit naar het midden met Inglot #57 en in mijn binnenste ooghoek bracht ik Inglot #58 aan. Beide matte kleuren met een hele fijne gouden shimmer. Om de look af te maken blende ik alles samen met Inglot #403, een prachtige geelgouden kleur. Perfect voor de feestdagen.

makeup kerst 2015, kerstlook 2015, makeup idee kerst, feestdagen, groene oogmakeup, groene oogschaduw, inglot, #57, #58

Vervolgens maakte ik een kleine wing met de Essence stay all day liquid waterproof eyeliner en gaf ik mijn wimpers een boost met de Pupa Ultraflex mascara. Mijn wenkbrauwen tekende ik zoals altijd bij met mijn HEMA wenkbrauwpotlood in de kleur 010 (blond).

Als basis gebruikte ik mijn nieuwe Maybelline Fit me liquid Foundation in de kleur 110 (Porcelain) en de essence stay all day concealer in de kleur 10 Natural Beige. Mijn gezicht poederde ik af met de essence all about matt! Fixing compact powder. Op mijn wangen draag ik M.A.C Gleeful blush en Benefit hoola bronzer om een beetje meer vorm in mijn gezicht te krijgen. Daarna heb ik alles nog een feestelijke glans gegeven met de E.L.F Gotta Glow highlighter die een prachtige warme, gouden shimmer heeft. Echt perfect voor de feestdagen.

makeup kerst 2015, kerstlook 2015, makeup idee kerst, feestdagen, groene oogmakeup, groene oogschaduw, inglot, #57, #58

Op mijn lippen draag ik mijn nieuwe matte lipstick van Inglot in de kleur #428.

Ik vind het heerlijk om met makeup te spelen en nieuwe looks te bedenken. Dan voel ik me net als een klein kindje die haar nieuwe speelgoed aan het bekijken is en zich uren vermaakt het met inkleuren van een hele speciale kleurplaat. Toch vind ik het jammer dat looks niet altijd zo uitkomen zoals ik zou willen. Zeker niet op foto’s. Ik heb redelijk overhangende oogleden (helaas) waardoor een groot deel van de look al snel verdwijnt tussen huidplooien. Ach, het is iets waar je mee leert leven, maar het maakt het fotograferen van makeup looks niet gemakkelijker.

Wat zijn jullie grootste makeup/beauty struggles? en hoe zal jullie makeup er met de kerstdagen uit zien?

Voor meer kerstlooks van voorgaande jaren, kun je kijken onder de tag: “kerst“.

 

4 gedachten over “Kerst Look 2015”

  1. Ik heb ook hooded eyes / overhangende oogleden. Oogschaduw voelt daarom ook altijd nutteloos, je ziet het toch niet tenzij ik mijn ogen dichtdoe. I feel your pain! Mooie look trouwens met dat groen, lekker ‘fris’ ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *