Travel

Italië in 17 foto’s

hiking in the swiss alps maloja

Hallo, daar ben ik weer. Het is alweer even geleden dat jullie van mij hoorden. Na het behalen van mijn diploma, heb ik heerlijk genoten van een paar weken Zweden en daarna nog twee weken Italië. Nu ik weer terug ben, heb ik ook weer heel veel zin om leuke blogposts te gaan maken.

Over twee dagen begin ik met mijn nieuwe baan en ik heb nog geen flauw idee hoe me dat gaat bevallen. Zal het me veel tijd kosten? veel energie of juist weinig? Hoeveel tijd houd ik over voor mijn blog en social media? Ik hoop een heleboel, maar ik heb echt nog geen flauw idee.

Om toch nog even lekker na te genieten van de vakantie, deel ik vandaag 17 foto’s van Italië. Zoals gewoonlijk maakte ik minimaal honderd foto’s per dag, dus het maken van deze selectie was best een lastige opgave.

uitzicht weggis oostenrijk, italië vakantie, without elephants

Het uitzicht bij ons hotel in Zwitserland beloofd al veel goeds voor de rest van de vakantie. Hoe kan je nou niet van dit uitzicht genieten? Het weer is nog een beetje grijzig, maar de temperatuur is heerlijk. Blauw water, hoge bergen, palmbomen… Ik zou hier zo uren langs de waterkant kunnen zitten.

buiten ontbijten, zwitserland, weggis, luxe

Bij het ontbijt kunnen we heerlijk buiten zitten. Buiten ontbijten vind ik altijd zo’n luxe. Vroeger snapte ik nooit zo goed waarom we met mooi weer altijd buiten moesten zitten. De stoelen binnen zaten immers veel lekkerder maar ondertussen vind ik niets fijner dan buiten eten. Vooral als het uitzicht ook nog eens heel erg mooi is. Dubbel luxe!

weggis zwisterland, uitzicht

Zo mooi! Ik blijf maar foto’s maken.

meer van lugano, ebook

Onze volgende stop is net over de grens in Italië aan het meer van Lugano. Ons hotel ligt aan de ene kant aan een drukke weg en in het dorpje is niets te doen. Gelukkig heb ik daar niet heel veel problemen mee. Tijd om verder te lezen in “We were liars” van E.Lockhart. Echt een ontzettend goed boek, toen het uit was, was ik even helemaal de kluts kwijt. Mochten jullie nog een uitgebreidere post willen lezen over dit boek, of alle boeken die ik deze zomer las dan hoor ik dat graag.

italie tartaar aarbei

Heerlijk om leuke restaurantjes te ontdekken in het buitenland. Dit voorgerecht van tartaar met aardbei, rabarber en nog een aantal soorten groenten en fruit was echt heerlijk.

burberry coat, tiger outlets swiss

Tijdens het winkelen werd ik helemaal verliefd op deze prachtige jas van Burberry. Helaas was hij er niet meer in mijn maat. Eigenlijk was hij ook wel belachelijk duur, dus ik weet niet of het zo heel erg was dat hij niet meer in mijn maat beschikbaar was.

villa del balbianello, star wars, lake como italy

Rond het Comomeer staan een heleboel mooie villa’s die een bezoekje zeker waard zijn. Wist je dat een deel van Star Wars is opgenomen in de tuinen van Villa del Balbianello? Niet heel gek, want de tuinen zijn prachtig.

villa del balbianello, star wars, lake como italy

Je zou maar zo’n uitzicht hebben vanuit iedere ruimte in je huis.

villa del balbianello, star wars, lake como italy

lecco malgrate uitzicht italy

Het uitzicht vanuit ons volgende hotel. Ik geloof dat ik alleen de uitzichten overal heb uitgezocht om te delen in deze blogpost. Ik kon er dan ook geen genoeg van krijgen. Nederland is altijd zo saai en plat. Dit soort uitzichten vind ik een stuk inspirerender.

villa del balbianello, star wars, lake como italy, boat rental, swimming

triangl bikini floral and white

Ik wist dat ik nog eens terug moest naar de mooie tuinen van Villa del Balbianello, alleen hoe wist ik nog niet. Melvin kwam op het geweldige idee om een boot te huren om zo het Como meer en alle stadjes daaromheen via het water te bekijken.  Zo geschiedde en het was serieus de mooiste ervaring van deze vakantie. Het super heldere blauwe water, de zon, de bergen. Echt een geweldig luxe gevoel om in dat heldere water langs de tuinen van Villa del Balbianello te mogen zwemmen.

boat rental lecco triangl bikini floral yellow

swimming in lake como

Het water is zo blauw!

boulevart lecco malgrate

Nog een aantal extra daagjes Lecco. In tegenstelling tot alle andere leuke stadjes rondom het Comomeer, wordt Lecco nog niet overspoeld door toeristen. De boulevard langs het water is erg mooi en het is erg gezellig om ’s avonds op het plein in het centrum op een terrasje te zitten en alle locals met hun hondjes te bekijken. Gelukkig was ons volgende hotel maar een half uurtje rijden van Lecco vandaan en konden we zo nog wat extra daagjes in Lecco doorbrengen.

hiking in the swiss alps maloja

Helaas heb ik deze vakantie niet heel veel getraind. Hardlopen over de snelweg en door donkere tunnels is helaas niet echt mijn ding. Daarom een wat andere training op onze weg terug naar Nederland. Een 5 urige hike door de Zwitserse alpen. Minstens net zo inspannend als een duurloop en zeker net zo mooi.

hiking in the swiss alps maloja

Toch jammer van de zonnesteek die ik aan het eind van de dag had.

Nu weer on to real life. Werken en trainen voor Disney.

Zijn jullie nog op vakantie geweest deze zomer?

7 gedachten over “Italië in 17 foto’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *