Blogging & Career

Hoe gebruik je The Ultimate Workbook for Bloggers?

how to use the ultimate workbook for bloggers, walk trough, paginas, blogger werkboek

Jullie vragen en ik lever. Zo gaat dat in het leven. Toen ik vorige week het bericht plaatste dat mijn projectje van het afgelopen jaar nu officieel te koop is, reageerden jullie allemaal super enthousiast. Maar, jullie wilden wel graag wat meer van de binnenkant zien. Daarom vandaag iets meer over de inhoud van The Ultimate Workbook for Bloggers.

The ultimate workbook for bloggers, blog planner, blogger planner, succesvoller bloggen, geld verdienen met bloggen, boeken over bloggen, Céline Without Elephants boek, invul werkboek, blog boeken

Het uiterlijk

De lay-out van het Blogger Workbook heb ik zelf ontworpen. Het kleurenschema is hetzelfde als het kleurenschema dat ik onder andere gebruik op mijn blog, waardoor het helemaal bij mij past. Daarnaast zijn de kleuren redelijk neutraal, waardoor het Blogger Workbook eigenlijk op iedere bureau heel erg mooi zal staan. Daarnaast heb ik gekozen voor materialen in de hoogst mogelijke kwaliteit. Als ik iets verkoop, wil ik ook dat het iets moois is en daarom heb ik gekozen voor het gebruiksgemak van een ringband en voor een luxe, dikke papierkwaliteit.

productivity quote, blogger workbook, blogger werkboek, inspirerende quote, quote werken

Inspiratie

Inspiratie is iets waar we allemaal blij van worden. Daarom staan er door het gehele werkboek bladzijdes met inspirerende quotes over productiviteit, dromen, bloggen en werken. Tijdens het invullen van het werkboek, zullen deze pagina’s zorgen voor een dosis extra motivatie en zelfvertrouwen om je blog doelen nou eindelijk eens te behalen. Wanneer het jaar om is en je werkboek ingevuld, zou je de pagina’s met quotes eventueel ook voorzichtig uit het werkboek kunnen verwijderen en ze in een lijstje kunnen stoppen. Ze zijn er in ieder geval mooi genoeg voor.

business plan maken voor je blog, blogger workbook, blogger werkboek, binnenkant

Een blog business plan maken

Het eerste deel van het blogger workbook bestaat uit een aantal invulpagina’s die samen een soort mini business plan vormen. Er zijn maar weinig bloggers met een bedrijfsplan en dat terwijl een goed beeld van wat je aan het doen bent en waar je naartoe wil, ontzettend kan helpen bij het behalen van je doelen. Tijdens mijn onderzoek het afgelopen jaar, liep ik er ook keer op keer weer tegenaan hoe belangrijk een goede basis en een goed plan is. Ikzelf heb een heleboel nuttige inzichten gekregen door het invullen van deze pagina’s, waardoor ik het afgelopen jaar een hele grote sprong voorwaarts heb kunnen maken met mijn blog.

blogplanner pages, beter bloggen, meer bezoekers naar je blog, blogger werkboek, blogger workbook

De blogplanner

Het tweede deel van het Blogger Workbook bestaat uit een uitgebreide blogplanner waarin je blogpost ideeën kunt bewaren, inplannen en kunt noteren wanneer de post is geschreven en wanneer de post is gedeeld op verschillende sociale media. Daarnaast is hier ook de ruimte om blog statistieken bij te houden en ze te vergelijken met de vorige maand. Niets is zo motiverend als het zien van voortgang en vooral wanneer je de vooruitgang over een aantal maanden of een jaar kunt bekijken, zul je zien hoeveel je eigenlijk in zo’n relatief korte periode kunt bereiken.

In onderstaande video laat ik The Ultimate Workbook for Bloggers nog een keertje uitgebreid zien en vertel ik kort iets over iedere sectie.

Wat vinden jullie van de inhoud van het Blogger Workbook?

2 gedachten over “Hoe gebruik je The Ultimate Workbook for Bloggers?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *