Blogging & Career

Zo verhoogde ik mijn bezoekersaantal met 500% in één maand

blog groei, blog laten groeien, meer bezoekers op je blog, blog growth, how to increase blog traffic with 500% in one month

Het allerbeste gevoel voor een blogger? Het moment dat je ergens heel hard aan gewerkt hebt en je een resultaat begint die zien die groter is dan je ooit had durven hopen. Dit is het verhaal over hoe ik mijn bezoekersaantal met meer dan 500% verhoogde in minder dan één maand.

Een paar weken terug schreef ik over wat ik exact had verdient in 2015 om zo hopelijk het taboe dat er op het delen van je inkomen ligt, te doorbreken. Vandaag deel ik een andere “geheimzinnige” kant van het bloggen. Namelijk; mijn statistieken.

De afgelopen weken hebben mijn statistieken een enorme groei doorgemaakt. Mijn bezoekersaantallen lagen altijd erg laag in verhouding tot de bezoekersaantallen van vergelijkbare bloggers en zelfs in vergelijking met de bezoekersaantallen van kleinere blogs, had ik “slechte” statistieken. Dat was eigenlijk ook de reden dat ik hier nooit zo heel open over was. Ik snapte nooit hoe anderen aan zoveel bezoekers kwamen. Wat deed ik fout?

blog groei, blog laten groeien, meer bezoekers op je blog, blog growth, how to increase blog traffic with 500% in one month

Statistieken zijn ook niet alles

Het is heel gemakkelijk om je je helemaal op te laten slokken door je blog statistieken. Ik ben zelf dol op getalletjes en grafiekjes en verlies me dan ook gemakkelijk in de statistieken van mijn blog. Vooral wanneer het even niet zo lekker gaat met de groei, kan ik me daar echt dagenlang heel ellendig over voelen. Toch heb ik bloggen nooit opgegeven vanwege lage bezoekersaantallen. Bloggen doe ik voornamelijk omdat ik het heel erg leuk vind om te doen en omdat ik er heel erg vrolijk van word. Of nou 3 mensen mijn verhalen lezen of 3.000; eigenlijk maakt dat niets uit.

blog growth, blog groei, meer bezoekers op je blog, grow blog traffic500% groei

Mijn statistieken laten groeien met meer dan 500% in minder dan een maand is echt bizar. Ik wist niet wat me overkwam toen mij dit lukte en ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Ik ben altijd bezig met meer leren over bloggen en het hebben van een eigen (online) bedrijf en probeer mezelf constant te verbeteren. Als je dan zo’n resultaat ziet van al dat werk, is dat ontzettend bevredigend. Hoe het mij gelukt is om mijn blog zo snel te laten groeien in zo weinig tijd, vertel ik zo. Eerst laat ik jullie nog even mijn statistieken zien.

Voordat ik de dingen toe ging passen waarover jullie zo meer lezen, had ik voor een lange tijd een bezoekersaantal van ongeveer 4.000 tot 5.000 unieke bezoekers per maand. Zeker niet slecht en een getal waarmee heel veel bloggers al ontzettend blij zouden zijn. Toch wilde ik meer. Zeker omdat ik wist dat bloggers die veel later waren begonnen dan ik en die in dezelfde niche zaten, al snel meer dan 30.000 of zelfs 100.000 unieke bezoekers per maand hadden. Op dit moment heb ik iets meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand en ik ben van plan om dat getal nog veel verder om hoog te brengen.

meer website bezoekers, aantal bezoekers website, viraltag dashboard, grow blog traffic, meer bezoekers website

Social Media

Social Media is ontzettend belangrijk voor een blog, maar omdat er steeds meer media komen die je bij moet houden: Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat etc. wordt het bijwerken van je Social Media een dagtaak en blijft er geen tijd meer over voor wat je eigenlijk het liefst doet: Gewoon bloggen. Omdat Social Media wel een hele goede bron van bezoekers kunnen zijn, wilde ik voor dit probleem graag een oplossing zoeken. En die vond ik ook. Viraltag is een ontzettend handig programma waarmee je heel gemakkelijk al je social media bij kunt houden. Op één overzichtelijke plek kun je al je social media teksten, video’s en afbeeldingen uitwerken en inplannen. Ja, inplannen. Het handige van deze tool is namelijk dat je in het weekend een uurtje vrij kunt maken voor Social Media en dan meteen in één keer al je posts voor de rest van de week in kunt plannen.

Je kunt heel precies aangeven op welke dag en op welk tijdstip de post geplaatst moet worden. Zo hoef je je de rest van de week niet meer druk te maken over het bijwerken van Social Media en kun je gewoon genieten van het bloggen zelf. Daarnaast heeft Viraltag hele handige statistieken waarmee je onder andere snel kunt zien op welke dagen en welke tijdstippen je het beste kunt publiceren. Zo bespaar je niet alleen een heleboel tijd met het bijhouden van al je kanalen, maar kun je ze ook nog eens heel gemakkelijk optimaliseren om er het aller beste uit te halen.

Viraltag is echt een hele grote favoriet van mij geworden en ik kan het alle andere bloggers aanraden die ook graag hun bezoekersaantallen willen vergroten. Na een gratis probeer periode van twee weken, kost het programma vanaf $ 24,- dollar per maand en dat vind ik het meer dan waard. Er is veel meer voordeel uit te halen dan wat het kost.

viraltag statistieken, viraltag statistics, blog growth, traffic, meer bezoekers op je website, meer bezoekers naar je website, meer bezoekers op je blog

Uitgebreide Blog Planner

Een andere tool die mij heel veel heeft geholpen de afgelopen maanden is iets dat ik zelf heb ontwikkeld aan de hand van alle boeken en blogposts die ik afgelopen jaar heb gelezen, samen met alle video’s, webinars en colleges die ik heb gevolgd. Al deze kennis heb ik gebundeld in een praktisch blog werkboek, die je stap voor stap helpt bij het succesvol managen van je blog. Ik hoop heel snel meer over dit project te kunnen vertellen. Ik ben er heel erg enthousiast over, maar het is wel een heleboel werk om dit allemaal op te zetten. Samen met Viraltag, heeft deze planner mij wel heel erg geholpen en ik zou het fantastisch vinden als hij jullie ook kan helpen om je blog verder te laten groeien.

Looking for the english version of this post? Click here.

25 gedachten over “Zo verhoogde ik mijn bezoekersaantal met 500% in één maand”

  1. Uiteindelijk komt het daar wel op neer ja. Ik heb Social Media nooit echt gebruikt omdat ik niet goed wist wat ik wanneer moest posten. Sinds ik dat wel beter doe (met een beetje hulp van Viraltag), worden posts veel vaker gelezen en gedeeld via deze media (vooral Pinterest en Facebook) en daardoor krijg ik ook veel meer lezers in de maand.
   En het moest 500% zijn (zie ook de afbeelding in het artikel) ik zal de inleiding even aanpassen ;)

 1. Ik ben het met je eens dat je jezelf moet laten zien zodat mensen je opmerken en mss wel een bezoekje brengen aan je blog maar de vraag is dan nog of ze blijven bezoeken.

  Ik ben niet zo druk bezig met de cijfers maar geniet zeker wel als mijn blog groeit. Waar ik echt van geniet is het vaste groepje bezoekers waar er interactie mee is.

  1. Met dat groepje ben ik ook echt heel erg blij. Na een tijdje beginnen vaste bezoekers toch als een soort vrienden te voelen. Wat betreft het blijven hangen van mensen. Wanneer ik tot nu toe een piek in mijn bezoekersaantallen had door een post die op een mooie plek werd gedeeld, bleven mijn statistieken na die piek altijd hoger dan ze voor de piek geweest waren. Die mensen hebben dan blijkbaar een leuke blog ontdekt :)

  1. Haha, ja dat is ook waar! Maar er is geen woord van gelogen ;) Moet je zeker doen, ik ben heel benieuwd wat je er van vind. Ik heb er echt een heleboel aan en vind het een super fijn programma. Ook om mooie Pinterest en Facebook afbeeldingen mee te maken.

 2. Aan je Google Analytics te zien heb je een gigaspike gehad die de stijging veroorzaakt heeft, maar is het aantal bezoekers daarna weer naar beneden gegaan. Zo’n spikes vallen al eens voor en daar zijn social media inderdaad goed voor, maar om die stijging tot een consante te brengen moeten al die mensen ook wel blijven terug komen natuurlijk:)

  1. Daar heb je helemaal gelijk in. Toch is ook zonder die spike mijn bezoekersaantal heel gestaag gestegen sinds ik Viraltag gebruik. Als je die piek wegdenkt, dan blijft er een hele stabiele blauwe lijn over, die aanzienlijk hoger ligt dan de oranje lijn die de vorige maand laat zien. Zonder piek denk ik dat mijn statistieken alsnog met minimaal 425% zijn gestegen.

 3. Ik gebruik daarvoor CoSchedule, hetzelfde principe maar stukje goedkoper.

  Misschien wel handig als je ook meer tips geeft van hoe je dit bereikt heb, het ligt namelijk niet aan het programma maar dat je social media ingezet hebt. Misschien dat je daar wat uitgebreider op in had kunnen gaan bijv. hoe vaak, wanneer, wat, etc.

  1. CoScheduel is inderdaad ook een erg fijne tool. Alleen is het goedkoopste paket van Coschedule 15 dollar en van Viraltag 9?
   Daarnaast vind ik het fijne van Viraltag dat het geintegreerd is met Canva, waardoor je mooie graphics kunt maken voor Facebook en Pinterest en ze daarna meteen kunt inplannen.

   Goede tip, die informatie was inderdaad nog wel relevant geweest. Heel eerlijk gezegd ben ik daar niet heel precies in geweest. Ik gebruik Viraltag vooral voor Pinterest en Facebook en iedere post met mooie afbeeldingen, maak ik ook een post voor Facebook bij. (Direct na het verschijnen van het artikel publiceren met een link naar het Nederlandse artikel) en daarnaast Pin ik het nog 2 tot 3 keer verspreid over 2 weken op relevante Pinterest borden. Wanneer doe ik nu nog een beetje random, maar probeer ik zoveel mogelijk af te stemmen op de dagen en tijden die Viraltag als meest geschikt aangeeft.

   1. Ik ben al vanaf het begin lid van CoSchedule dus ik mag de oude prijzen nog hanteren ;-) Ik heb daarnaast een soortgelijk artikel geschreven maar dan voor CoSchedule en daarmee krijg ik ook nog eens 50% korting, dus dat scheelt nog meer.

    Als je vooral Pinterest gebruikt is misschien TailWind een optie voor jou? Deze is speciaal voor Pinterest gemaakt en geeft je meer inzicht in je pin statistieken :) Je kan daar ook een gratis trial aanvragen.

 4. Super handig!
  Het scheelt dat je al verdiensten hebt met jouw blog.
  Helaas heb ik ze niet en zit ik op een 100 unieke bezoekers per maand.
  Super klein, geeft niet. Ik vind het super leuk om te bloggen.
  Mijn blog is ook niet standard. Ik lees heel veel blogs die heel persoonlijk zijn. Veel fashion en DIY. Ik ben meer van de hersenspinsels en ja… die moet je maar interessant vinden.

  1. Dat je bloggen leuk vind, is natuurlijk het aller belangrijkste. Als je een hele specifieke blog hebt, houd je er ook een heel leuk lezerspubliek aan over. Mensen die echt helemaal hetzelfde denken als jij. Dan heb je er eigenlijk 100 vrienden per maand bij. ;)
   Ik ben ook nu pas begonnen met het gebruik van Viraltag. Ondertussen betaal ik graag 9 dollar per maand om op die manier mijn blog nog wat verder te kunnen laten groeien en vooral om heel veel tijd te besparen.

 5. Hoi celine,

  Toen ik dit artikel tegenkwam op facebook wilde ik meteen meer weten, maar ik vond de inhoud wel erg sumier.

  Je had zoals naomi zei best wat inhoudelijker in mogen gaan op hoe je dat nou voor elkaar hebt gekregen.

  Een programma gebruike n kan iedereen, maar het goed inzetten om je blog definitief te laten groeien is een heel ander verhaal.

  Een artikel met een titel als deze trekt veel bezoekers, maar als naast mjjzelf, anderen er ook zo overdenken, kun je ze best wel teleurstellen en zo zelfs bezoekers kwijt raken.

  Regelmatig posten is zeker belangrijk, maae echt waarde geven in die posts, dat is waar je boven de rest uit kunt stijgen.

  Groeten chris

  1. Beste Chris,

   Bedankt voor je uitgebreide reactie. Ik vind het erg jammer dat ik niet zo diep op het onderwerp ben ingegaan als jullie allemaal hadden gewild. Ik heb in een vorige comment de informatie al wat proberen aan te vullen, maar als ik heel eerlijk ben doe ik eigenlijk niets speciaals. Viraltag maakt het heel gemakkelijk om mooie graphics te maken, waardoor posts op Social Media er meteen al veel aantrekkelijker uitzien. Daarnaast gebruik ik de aanbevelingen van Viraltag om de tijden dat ik de updates plaats te bepalen.
   Tot nu toe gebruik ik Viraltag alleen nog maar om nieuwe posts te promoten, dus niet voor het plaatsen van “extra” interessante content op Social Media.

   Ik ben het er zeker mee eens dat de kwaliteit van een blogpost veel belangrijker is dan de kwantiteit. Daarom ben ik de afgelopen weken ook teruggezakt van 7 blogposts per week, naar 3 blogposts per week. Deze 3 posts besteed ik dan wel meer aandacht aan en probeer ik ook zo informatief mogelijk te maken. Daarnaast schrijf ik ze nu allemaal in twee talen, dit omdat ongeveer de helft van mijn bezoekers ondertussen Engels spreekt. (Vooral afkomstig van Pinterest).

   Nogmaals bedankt voor de feedback. Ik hoop dat ik met mijn antwoord wat meer heb kunnen verduidelijken.

   UPDATE: Zou het wat toevoegen als ik binnenkort een Viraltag handleiding schrijf? Met daarin stap voor stap hoe ik Social Media posts bij een nieuw artikel inplan?

 6. Het komt zo zwaar gesponsord en Amerikaans over, dit verhaal. Ik geloof er niks van. Volgens mij verdien jij aan deze post! Ik vind je blog erg onaantrekkelijk worden de laatste tijd. Je hebt echt €€-tekens in je ogen, althans zo komt het over. Niks mis mee maar langdurig succes ga je hier niet mee krijgen. Wel op korte termijn meer cash, dat dan wel. Ik wens je alle succes met je blog of zal ik zeggen: bijverdienste

  1. Wat jammer dat je je zo voelt over mijn blog! Ik ben niet betaald voor het schrijven van deze post. Wanneer dit wel het geval is, heb ik onder aan de post altijd een $-tekentje staan (Zie ook mijn disclaimer). Ik probeer mijn blog constant te verbeteren en daardoor probeer ik ook wel eens nieuwe dingen uit. Bloggen doe ik nog steeds niet voor het geld. Zo heb ik afgelopen week nog een vast contract met een bedrijf opgezegd omdat ik het niet meer voor 100% bij mijn blog vond passen. Dat vind ik namelijk nog steeds het aller belangrijkst. Posts met blogtips doen het vaak erg goed en meestal komen er veel positieve reacties op. Vandaar dat ik ze schrijf. Over welke onderwerpen zou jij liever lezen? Wat mis je nu wat je vroeger wel leuk vond aan Without Elephants? Ik hoor het graag.

 7. Klinkt goed, maar ik hebt niet veel zin om zoveel te betalen voor een programma. Dan liever iets anders en het zelf wat meer uitvogelen. Ook is Pinterest in Amerika meer ingeburgerd en dat valt niet meteen onder mijn doelgroep. (PS: ik vind je blog met dit grote beeld heel onprettig lezen. Of ligt het aan de instellingen bij mij? Vroeger was het rustiger, nu komt het vrij vermoeiend over….)

  1. Bedankt voor de feedback. Ik heb het doorgegeven aan mijn vriend die de nieuwe website heeft gebouwd. Ik wilde alles graag duidelijk en goed leesbaar hebben, maar vooral op kleinere schermen zijn sommige dingen nu misschien wat tè groot. Nogmaals bedankt, we gaan er mee bezig :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *